Музей мініатюр із кращими взірцями світової й української архітектури відкрили на Великоберезнянщині

18.07.2014 14:46 ПОДІЇ

Закарпаття збагатилася ще однією туристичною родзинкою. Нещодавно у с. Вишка, що на Великоберезнянщині, на базі готелю «Зоряні Карпати» відкрили Музей мініатюр. Парк архітектурних мініатюр складається з чотирьох тематичних секторів: замки Закарпаття, собори і храми України та світу, закарпатське село й народні ремесла і промисли. Гуляючи музеєм, тут можна побачити як Собор Св. Петра, що розташований у Ватикані, так і Собор Святої Софії, який у Стамбулі, а поряд — Ужгородський Кафедральний собор. Єдина відмінність — вони крихітні порівняно з оригіналами. Масштаб мініатюр коливається від 1/20 до 1/100. Цікавими є й експонати мініатюрних замків. До прикладу, в музеї представлений Хустський замок, але не в тому вигляді, в якому ми звикли його бачити, а у первинному, ще до того, як він був зруйнований від вибуху порохових складів у другій половині ХVIII ст.  


Загалом парк архітектурних мініатюр складається з майже 30 експонатів. Ідею виношував власник закладу, над реалізацією працював майстер Геннадій Новицький. На втілення проекту пішло близько півтора року. Майстер виготовляв експонати з різних матеріалів, це зокрема деревина, пластик, монтажна плита, монтажна піна, пінополістирол, полікарбонат, бамбук.

Музей мініатюр діятиме на базі готелю постійно, у планах розширити його іншими експонатами. Кожна архітектурна мініатюра підсвічується та має стислий опис.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат