Проїзд в ужгородській маршрутці   з 12 липня — 3 гривні

11.07.2014 12:45 РАТУША

Після подорожчання води в Ужгороді крапки над «і» цього тижня поставлено і щодо вартості проїзду у маршрутках. На засіданні виконавчого комітету в середу ухвалене рішення про нову ціну — 3 грн. за проїзд.


За нове «маршрутне покращення» проголосували 12 членів виконавчого комітету. Відтак воно почало діяти з дня опублікування в газеті «Ужгород», тобто від суботи, 12 липня.

До цього часу питання висіло в повітрі кілька місяців після заяви перевізників про необхідність підняти вартість проїзду. За ініціативою транспортного відділу навіть проводили моніторинг, вивчали та з’ясовували пасажиропотік і собівартість, аби, надавши процесу показної солідності й законності, врешті протягнути його. Вже в процесі цього було очевидним, що ніхто не відстоюватиме інтереси «пересічних ужгородців» й не подаватиме до суду, як за минулого подорожчання, адже відпала потреба піару — колишні опозиціонери нині у владі.

На бік перевізників стала тимчасова міська влада, мовляв, підстави для підвищення ціни за проїзд у міському транспорті існують, оскільки курс долара зріс, а відтак і витрати перевізників. Зате у відповідь перевізники будуть зобов’язані покращити морально-технічний стан своїх машин, а також дотримуватися графіків руху і бути стриманішими за кермом й культурними у ставленні до пасажирів. Восени цього року маршрутні таксі ще й облаштують gps-навігаторами, а з наступного року машини мінятимуть на новіші, відведуть місця для інвалідних візків у салонах тощо. Принаймні такі блага від імені перевізників обіцяє нинішня міська влада.
Натомість більшість перевізників вдячності не відчули, й готовності «покращуватися» теж. Вони дотримуються іншого бачення: 3 гривні, мовляв, їхніх справжніх витрат аж ніяк не компенсовують.

Тим часом в ужгородців, які змушені постійно користуватися міським транспортом, свої невтішні підрахунки: щомісячно їм доведеться викидати принаймні 120 грн. за проїзд у технічно зношених, часто обшарпаних і брудних маршрутках з непривітними водіями, під тортури російською низькопробною попсою з динаміків. А обіцянки майбутнього комфорту бачаться ужгородцям чомусь більш ілюзорними, аніж наступне... нове подорожчання.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат