Від «водних» пікетів до «водних» бунтів

11.07.2014 12:16 РАТУША

Підняття ціни на воду в Ужгороді з 6,78 грн. до 11,48 грн. за 1 кубометр минулого тижня спричинило пікети Водоканалу, а згодом і міської ради.


Ужгородці вже звернулися в Антимонопольний комітет, інспекцію по цінах, до мерії зі скаргою на КП «Водоканал м. Ужгорода», яке визначило розрахунки до Національної комісії з регулювання житлово-комунальних послуг у Київ, а там розцінки затвердили.

Обурені ужгородці з плакатами в руках минулого тижня відвідали директора підприємства Юрія Омельяненка в його кабінеті. Багато говорилося і про якість води, і про розриття доріг, і про ганебний графік.

За словами директора, насправді населення не покриває повної вартості води, а держава змушена дотувати, та ще й Міжнародний валютний фонд вимагає цілковитого покриття витрат споживачами... Стосовно проведення незалежного аудиту, то Омельяненко висловив сумнів, мовляв, хто ж його оплатить, той аудит, адже це річ не з дешевих, потребує 30—40 тис. грн.? Проте, він готовий і до громадських слухань, які може проведуть спільно з фахівцями, яких ще треба зібрати — з Нацкомісії, Антимонопольного комітету тощо.

Вже зараз є очевидним: багато споживачів після появи нових тарифів від підприємства-монополіста можуть просто припинити платити за воду й підприємство надалі не вилазитиме з боргів. Це також не вихід...

На сторінці 6 читайте матеріал керівника «Водоканалу» Юрія Омельяненка про стан водопостачання в Ужгороді та мотивацію тарифів.

ТЕГИ : водоканала

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат