Завидівський злодій заговорив про хабарництво

12.07.2014 08:34 ПОЛІТИКА

Клан Балог свого часу проштовхував у Закарпаття фірму, яка би займалася сміттям. Проштовхував безальтернативно. При цьому, бажаючих працювати у цій сфері, було кілька компаній як вітчизняних, так і закордонних. Проштовхнули і отримали товстий конверт подяки.


А зараз фірмочка, яка монополізувала сміттєсферу, встановлює свої правила. Люди обурилися і готові гнати балогівських протеже в шию. Свого часу в Ужгороді виник конфлікт під час святкового ярмарку, коли сміттєханиги загнули надтарифи за послуги і тоді владі довелося якось вирішувати конфлікт. Але найбільше загострилася ситуація на Виноградівщині, де люди просто повстали проти сміттємафії. Довелося втручатися навіть голові облради Іванові Балозі. Але цей завидівський хлоп замість аргументів просто щось бовкнув, що як важко йому було проштовхувати фірму AВE в місто, бо колишні мери Ужгорода хотіли за це хабарі.

Колишній мер Ужгорода Віктор Погорєлов з цього приводу сказав «Голосу Карпат»:   «Мені просто смішно з цинічної брехні, «вінегрету», в який Іван Балога упхав прізвища обох міських голів Ужгорода, які в принципі зміг згадати. Я переконаний, ще настане час, коли з’ясують і оприлюднять, хто насправді входить у співзасновники фірми АВЕ на Закарпатті через підставних осіб і отримує від неї доходи на закордонні банківські рахунки.

Будівництво дамб, ремонт доріг, проекти з фінансуванням західними партнерами, які має можливість виконувати лише визначена фірма, небезкорисне роздавання земель — закарпатці вже давно і добре знають, хто за цим усім стоїть.

АВЕ в Ужгороді пройшла через конкурс, але в ньому взяли б участь і легко виграли б ужгородські підприємці, які мали дуже серйозні наміри брати кредити, закуповувати техніку і братися за цю ділянку роботи. І вони би справді були конкурентніші, ніж АВЕ, якби голова обласної ради так нахабно не втручався би в це питання, не настільки по-хамськи лобіював АВЕ.

Як і все, що пов’язано з Балогою, АВЕ в Ужгороді не працює, як належить, не повністю виконує свої зобов’язання. Так, немає переробного заводу, сміттєзвалище використовують існуюче, яке за бюджетні кошти впорядкували. Але найгірше для ужгородців, що фірма збирається піднімати тарифи, і гроші, яких сьогодні людям не вистачає на найнеобхідніше, наповнюватимуть відомі й далеко не порожні кишені».

Гнівнішим у своїй реакції був інший екс-мер Ужгорода Сергій Ратушняк, який сказав, що саме бандити балого-петьовки сидять на темі хабарів уже 16 років і нагадав дещо облрадівському Іванкові Балозі:

«Щодо сміття, сміттєвізнику і брате сміттєвізника, то я за власний кошт об’їхав п’ять найпотужніших компаній Європи і просив їх приїхати працювати в Ужгород і Закарпаття. З французькою «Biola» і австро-англо-іспанською «A.S.A.» підписав меморандуми. Але по приїзді сюди вони почули від вас (вашого Гаваші), що йдіть геть, бо тут уже є кому працювати. Це ваша зграя і AВE. І тоді ви пригрозили, що ніхто ніякого погодження на використання ужгородського сміттєзвалища не отримає.  

Твій же старший браток із тобою уже тоді на суто корупційній схемі запустили AВE у Виноградові, разом зі своїми кишеньковими ментами-мусорами чепаками, русинами, зелінськими, для проштовхування цього проекту, де ви маєте частку,   закривали в’їзд (!) для ужгородського комунального транспорту зі сміттям на сміттєзвалище міста. Це сміттєзвалище зробив я для міста через О. Мороза, але за підписом В. Плюща. Ви ж через це звалище опустошили державний бюджет на десятки мільйонів під виглядом рекультивації.

Далі, ти з братчиками в кримінальний спосіб проштовхнули на посаду мера Погорєлова, а потім ще в більш кримінальний Щадея. Відтак з’явилася AВE (зі сміттям-балогами) в Ужгороді. Я ж ні компанії, ні її представників в очі не бачив», — написав Ратушняк на своїй сторінці у Facebook і пригрозив балогівцям судом: «Покидьок, син покидьків і брат покидьків відповість перед судом за наклеп, який відригнув на адресу людини, яка все життя була корисна місту і краю. Також почнемо процедури кримінального впровадження щодо незаконного проштовхування компанії на ринок краю і в Ужгород зокрема. Це злочини, які не бачать ваші кишенькові правоохоронці, але доведеться ще й в суді позаліплювати очі на очевидні порушення низки законів України, через які банда балог і сміттєфірма переступила, в доступі до кишень громадян і юридичних осіб. А про діяльність АВE буде проінформовано і Європейський суд, і Європейську комісію».

Під інформаціями на Інтернет-сторінках було чимало коментарів читачів. Читачі просто нагадали, як саме через неймовірні апетити до хабарів з боку завидівської балогівської братви так і не було реалізовано інвестиційний проект з будівництва аквапарку в Ужгороді на суму 27 млн. євро. Як не були реалізовані проекти будівництва крупного торговельно-офісного комплексу за універмагом «Україна» в Ужгороді, як через хабарний шантаж гальмувалося будівництво будівельного супермаркету «Нова лінія» тощо. Всюди балогівці вимагали за дозволи товсті конверти. Та навіть не конверти, а чемодани.


І не дивно, що громадськість краю дедалі рішучіше вимагає відставки і вигнання для представників клану Балог. Щодо самого голови облради, то активіст Іван Данацко, який уже майже два місяці протестує проти клану Балог навпроти будівлі облради, розповсюдив у мережі звернення закарпатців щодо відставки Івана Балоги.

«Ваша команда будувала корупційну систему з Кучмою, Ющенком, Януковичем. Під вашим пресом були суди, прокуратура, міліція, СБУ, митниця. Ви використовували силовиків, керівників освіти, медицини, щоб знищувати опонентів», — йдеться в зверненні. Громадськість нагадала голові   облради, що майданівці «боролися не за ваші крісла, які ви, Іване Івановичу, жваво ділите, а за нову Україну, де не місце злодіям і катам».

«Ви заводили в оману Майдан, ви шукали шляхи до влади і це вам удається. Небесна сотня вам це не пробачить. Майдан просить вас залишити свої теплі місця і хоч частину краденого повернути злиденній державі. Дайте можливість будувати нову Україну.

Ми хочемо жити в державі, де поважають людей і Закон», — йдеться в заяві громадськості.

ТЕГИ : віктор балога

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат