Борг Ужгороду за оренду сягнув 1,4 млн. грн.

11.07.2014 12:33 РАТУША

Питання оренди комунального майна було в полі зору прокуратури міста минулого року, коли було виявлено, що відповідальні за це працівники управлінь халатно ставляться до стягнення орендної плати. На приписи прокуратури з міської ради надходили самі тільки відписки, відповідальних не покарано.


У цьому році ситуація не змінилася. Прокуратура виявила, що в управліннях ті самі люди продовжують самоусуватися від своїх обов’язків. Як підсумок, за оренду майна накопичився борг на 1,4 млн. грн. Більш того, за окремими договорами відсутні акти прийому-передачі майна. Оскільки договір про оренду починає діяти лише з моменту укладення цього акта, то якщо його нема і кошти за оренду нема як брати! Наразі через це остаточно втрачено 260 тис. грн.

Подібне з орендою землі. Протягом останніх років через індексацію земельного податку мали переукладатися договори про оренду землі, відтак збільшуватися і плата за оренду землі. Але договори не були переукладені й тепер стягнути цю різницю неможливо. Бюджет міста втратив і на цьому.

Неоднозначною є також ситуація з орендою рекламоносіїв. Щоправда, вже міська рада повідомила прокуратуру про заборгованість на 70 тис. грн. Проте відсутні необхідні документи для правового розгляду. Прокуратурі надано копії рішень про дозволи на рекламу, а власне самі дозволи управління ніяк не може надати, при цьому керівництво міськради доводить, що наказувало надати прокуратурі ці дозволи...

З огляду на це, прокуратура м. Ужгорода збирається зобов’язати міську раду до адмінвідповідальності для всіх недбалих працівників ради. Чи, може, доцільніше було би замінити їх компетентними, адже кадри, як не крути, «вирішують усе» або ж майже все.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат