План Балоги перекроїти постійні комісії «під одну партію» провалився

11.07.2014 13:41 ПОДІЇ

У четвер відбулася чергова сесія Закарпатської обласної ради. Близько третини обласних народних обранців захід проігнорували. Зареєструвалися 74 депутати із 108. Першим розглядалося питання переформатування постійних профільних комісій.


Попри бажання Балоги перекроїти комісії під себе, йому нічого не вдалося. Деякі депутати були просто не поінформовані щодо змін у комісіях і обурювалися тим, що такі питання обговорюються в кулуарах, а не в сесійній залі, деякі висловилися щодо відсутності доцільності у подібних змінах. Один із депутатів запропонував принаймні для початку заслухати звіти голів постійних комісій, а потім приймати рішення щодо змін. Його ініціативу не підтримали. Депутат Ігнатко відзначив наявність упередженого ставлення у бажанні зробити переформатування та висунув припущення, що все робиться для того, щоб переформатувати комісії «під одну партію». Відтак, поставивши питання на голосування, депутати «зарубали» його. Лише 44 народні обранці підтримали проект, але цього виявилося недостатньо.

Серед інших питань, які розглядали депутати, були прийняті, зокрема, зміни до програми «Турбота», зміни до програми розвитку регіональної вищої освіти, які передбачають у цьому році виділення 1,5 млн. грн. із бюджету та стільки ж грошей з інших джерел на «забезпечення проведення капітального ремонту, реконструкції, виготовлення проектної документації, придбання будівельних матеріалів, обладнання». Також депутати затвердили програму реалізації природоохоронних заходів, регіональну схему формування екологічної мережі. Крім того,   із залишків обласного бюджету на енергоефективність, енергозбереження та розвиток міста по мільйону гривень отримали Ужгород, Мукачево і Хуст.

ТЕГИ : віктор балога

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат