Газета » ДОЗВІЛЛЯ

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-19') and ((cat_id = '9')or('0' >= '9')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(9 = '13')) order by id desc LIMIT 80, 20

«Срібний Татош»: Півсотні лицарів, тисячі гостей і справжні татоші

У Чинадійові вже вп’яте відбувся унікальний фестиваль середньовічної культури.

Як тисячі ужгородців ночували у музеях

Минулої суботи Ужгород долучився до європейської акції «Ніч у музеї». Мешканці та гості міста на кілька годин поринули у неповторну нічну атмосферу, яка панувала у п’яти музейних закладах обласного центру.

«Вечір пісні» з благодійною метою вже вп’яте відбувся в Ужгороді

Щорічною традицією в Ужгороді є проведення шоу-програми «Вечора пісні» — концерт проходить за участі студентів Ужгородського коледжу культури і мистецтв, який організовують з метою благодійності. Під час п’ятого «Вечора пісні» збирали кошти для онкохворого закарпатського музиканта, а сам захід приурочили святкуванню 70-річчя з дня створення міського військового комісаріату.

Закарпатський гурт «Триставісім»: Ми дуже любимо, коли є класна енергія на концерті

З вокалістом гурту «Триставісім» Павлом Геновим і бас-гітаристом Андрієм Шаповаловим ми записували інтерв’ю рік тому напередодні їхнього концерту в Ужгороді. Вже ніби за традицією цього разу теж зустрілися за тиждень до музичної події.

Лариса Богдан: Я хочу, щоб люди ставали більш відкритими

Дизайнерка Лора Арт про одяг з аурою, показ у Кошице і колекцію, навіяну Закарпаттям.

Правила стилю: Катя Моргентал

ProZak.info починає подавати нову серію матеріалів, де писатиме про правила стилю відомих і красивих дівчат із Закарпаття. Запитує у них про гардероб, улюблені парфуми, секрети макіяжу та догляду за собою, особливості харчування і спорту та про все інше, що стосується загального образу.

Творча дівоча справа: Катя Брижань

Редакція і далі готує серію матеріалів про молодих закарпаток, які самі себе зробили, розпочали власну творчу справу й показують, як можна жити справді якісно. Про секрети старт-апу, бюджет, креатив, власну нішу в історії Каті Брижань.

Клич матері в терновому вінку

Закарпатець Юрій Шип видав книгу «Пора кривавих сліз».

Дівоча творча справа: Катя і Оля

Знайомтеся, Катя Моргентал і Оля Гапоненко. Катя — дизайнер інтер’єру, спеціалізується на декоруванні приміщень, текстилі, hand made. Закінчила Закарпатський художній інститут, має власний шоу-рум у центрі Ужгорода «Be Creative Decor». Оля здобула столичну освіту і має фах перекладача англійської та іспанської мов. Вона створила і розкрутила бренд неймовірних авторських подушок, покривал і торб «Sunny Granny», а ще вона випікає надзвичайні торти і печиво.

Наталія Орєшнікова:   Сцена — це наче інший світ

«Я всі вистави люблю, вони як діти», — відповідає заслужена артистка України, головний режисер Закарпатського обласного академічного театру ляльок «Бавка» Наталія Орєшнікова на запитання про те, яка її улюблена вистава. 28 років вона присвятила театральній справі й сьогодні з упевненістю стверджує, що нічого кращого, ніж театр ляльок, у житті не знає.

Ужгородці — срібні призери   Чемпіонату України з петанку

У Києві відбулися фінальні ігри Чемпіонату України з петанку. Перед цим команди пройшли відбір у своїх клубах. Згідно з регламентом, Ужгород міг бути представлений трьома командами триплетів (по три гравці в команді) та 6 гравцями в одиночних змаганнях.

Якою була література краю у минулому столітті

Доктор історичних наук, професор Роман Офіцинський видав нову книгу «Новітня література Закарпаття». Тут зібрані статті, рецензії, огляди, нариси про людей, які вплинули на літературний процес у Закарпатті ХХ століття.

Як «Останній москаль» наробив галасу

14 квітня 2015 року на телеканалі «1+1» відбулася прем’єра комедійного серіалу «Останній москаль», присвяченого пригодам московського мажора у глухому гуцульському селі. Робота Семена Горова стала найпопулярнішим телепродуктом останніх років на українському телебаченні.

Мирослав Дочинець: Сьогодні дух — наша найбільша цінність

Кожен має займатися тим, що йому належить. І письменник не обов’язково має бути на Майдані чи у Верховній Раді. Він зробить більше своїми текстами, вважає закарпатський лауреат Шевченківської премії, письменник, журналіст Мирослав Дочинець.

Закарпатці   11-ми дізналися про «Життя Марії»

Інтимну книгу з біблійними символами презентував у Ужгороді харків’янин Сергій Жадан.

Еротику на «Березневих котах» цього року прикриють «Плахтою»

Десятий фестиваль «Березневі коти» вже не акцентуватиме увагу на еротичній складовій, бо відвертість не на часі — зазначають митці.

Кіно, яке знімали на Закарпатті

Понад три десятки українських і радянських фільмів мають у собі місцевий колорит і пейзажі.

Файні хлопці з «Триставісім» кажуть, що життя саме за них усе вигадує

Під запальні «Варош банда», «Дислокація», «Но позерай!» та інші вже добре відомі пісні гурту «Триставісім» не можна не танцювати. Їхні концерти запам’ятовуються особливими ритмами, використанням напористих колоритних мотивів, фолькроку, панку, фанку, ска, а також текстами з закарпатським діалектом. Ще «Триставісім» відомі завдяки першому закарпатському мультфільму «Наша файта», якого могло і не бути, якби не музика саме цього гурту.

«Він не така людина, що гнеться. Він, наче криця — або зламається, або вистоїть»

Марія Чендей, дружина відомого закарпатського письменника, про життя в опалі, справжніх лікарів та унікальний щоденник Івана Чендея.

У пошуках правди про Івана Силу

Про найсильнішу людину з закарпатських Білок видали документальну книжку.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат