Газета » ДОЗВІЛЛЯ

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-18') and ((cat_id = '9')or('0' >= '9')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(9 = '13')) order by id desc LIMIT 40, 20

Міфологізм Сергія Глущука: В музеї Бокшая експонується виставка творів художника

22 червня у залі Закарпатського обласного художнього музею імені Й. Бокшая відбувся вернісаж Сергія Глущука. Ретроспективна виставка творів живопису з нагоди 60-річчя автора.

Творчий звіт у квітах любові

Саме це засвідчив лейтмотив триптиха катренів Юрія Шипа на його творчому вечорі й урочистому концерті з нагоди 75-річчя з дня народження та 55-ліття літературної діяльності.

Вишиті скульптурки Михайла Колодка

У грудні 2010-го на перилах площі Театральної в Ужгороді з’явилася перша міні-скульптурка роботи Михайла Колодка. Бронзова фігурка Миколайчика, при зрості в 16 см та вазі 12 кг, стала найменшою скульптурою в Україні. Відтоді у місті їх з’явилося понад 30 і кожна тим чи іншим боком пов’язана із Закарпаттям та його історією.

Ґраґоміди ужгородця з Репинного

Життя письменника Володимира Фединишинця у фактах із нагоди 75-річчя.

«Вільний простір» — масштабний проект-майданчик, де діти стають щасливими і дорослими

Екошкола, театральна студія, психокорекційні заняття, заняття з робототехніки та «Школа лідерства» — ці напрямки втілює протягом ось уже кількох місяців ГО «Щасливі діти» в рамках масштабного проекту «Вільний простір». Стартував проект ще в листопаді минулого року, партнером у його втіленні стало Словацьке агентство з міжнародного розвитку та співробітництва «SlovakAid», яке визнало ідеї керівників «Щасливих дітей» дуже цікавими для співпраці та реалізації проекту.

Відлуння музичних епох у фортепіанному ансамблі викладачів Ужгородського коледжу культури і мистецтв

У ці весняні дні в затишній актовій залі КВНЗ «Ужгородський коледж культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради з великим успіхом відбувся концерт фортепіанного ансамблю «Від епохи бароко до сучасності».

Кухня. Гастрономічний бутик

Ужгород готує найкращу домашню каву. Місцева господиня зварить божественний напій у своїй старій гейзерній кавоварці. Ароматна, насичена, навіть масляниста кава, яка по-справжньому бадьорить. У цьому ритуалі є певна самобутність ужгородців. Якби ця традиція передалася усім-усім нашим кав'ярням. Бо буває по-різному.

Коли малі малюнки стають великими

Побачив світ розкішний альбом шаржів Ерделі.

Словацькі художниці представили проект «Жінки Ужгорода»

28 листопада у лекційній залі «Совиного гнізда» дві молоді й екстравагантні словацькі   художниці —   Інгрід Кепкова та Вікторія Лендєлова відкрили свій мистецький проект «Жінки Ужгорода».

«Крок від любові» представили у головному театрі Закарпаття

Дві години запальних танців, бурхливих емоцій, несподіваних сюжетних ліній і врешті — смерть... Драма на одну дію «Крок від любові» поєднала любов і ненависть, жагу і відчай та сповна відтворила ромську пристрасть на сцені. Прем’єра відбулася у Закарпатському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. братів Шерегіїв 19 листопада і зібрала повен зал глядачів.

У світ вийшла чергова поетична збірка поезій Софії Сороки «Ми славимо, Господи, ім’я Твоє»

Суспільна філософія народів і націй обумовлена історичними обставинами, за яких вона формується. В українців вона особлива і відображається в численних прислів’ях і приказках. Зокрема, як-от «Моя хата скраю, я нічого не знаю», «Якось воно буде. Ще ніколи не було так, щоб не було ніяк» та багато інших, що свідчать про пасивну життєву позицію.

Живлющого трунку пивши

Андрій Дурунда. Чаша. Новели, оповідання, вірші.

Формула успіху від Ореста Климпуша

Фоліанти про посадовців високого рангу — не рідкість для сучасної України. Їх, м’яко кажучи, дифірамбний стиль з успіхом відлякує вдумливого читача. І ось переді мною книга, здавалось би, з тієї ж «опери», але замість набридливого фіміаму — справдешність чуттів і мислей, глибина проникнення у внутрішній світ героя, блискуче поєднання змісту і форми. А ще — промовиста відповідь на споконвічне запитання: як у житті домогтися успіху?

Закарпаття на смак: 15 їстівних сувенірів, які варто взяти з собою

Буває, треба купити закарпатський сувенір, а на думку нічого не спадає. А хочеться чогось автентичного, колоритного і справжнього. Тож ось вам перелік закарпатських ласощів. Цього разу — саме їстівний список, у якому лімітовані серії смаколиків — hand made, home made і з любов’ю.

Які культурно-мистецькі заходи відбудуться в Ужгороді найближчими днями (АФІША)

Анонси виставок, вистав, кіно та інших атракцій в Ужгороді найближчими днями.

«Берчені-фест»: фестиваль традицій та звичаїв провели в Ужгороді

5 серпня в Ужгородському замку прогулювалися історичні персоналії –— граф Міклош Берчені та його дружина Крістіна Чакі. У замку відбувся культурно-історичний фестиваль «Берчені-фест», який організувала громадська організація «Pro Cultura Subcarpathica».

4 нові заклади в Ужгороді, які надихають

Щороку в Ужгороді відкриваються кілька нових місцин з ідеєю, продуманою концепцією і цікавим меню. Це літо подарувало місту чотири неординарні кафе, які вирізняються, є душевними і креативними. Ми туди ходили, їли, пили, натхнення вловили, а зараз розкажемо вам, де класно, смачно й по-новому тусуватися в Ужгороді.

Про Олександра Малеша митця кілька слів

Днями в Закарпатському художньому музеї ім. Й. Бокшая відкрилася персональна ювілейна виставка ужгородського митця Олександра Малеша, приурочена до його 60-річчя. До експозиції ввійшло 70 чудових полотен, що найповніше репрезентують його творчість. Чи не вперше талановитий художник заявив про себе в повний голос. У попередні роки він брав участь у колективних виставках і його роботи серед інших не залишалися непоміченими. Перша його персональна виставка відбулася у 2012 році в етнографічному музеї.

Еко-простір в Ужгороді: натуральні солодощі, іграшки й косметика ручної роботи

Ужгородці Олег і Аня Блажівські понад два роки виготовляють натуральні ласощі. Спочатку робили для себе, згодом проявили себе на ярмарках, а нещодавно відкрили магазин «EcoFood», який незабаром трансформується у міні-кафе. Вони вирізняються, адже підбирають органічні продукти кращої якості, експериментують зі смаками та асортиментом і додають нових смаків ужгородцям та туристам.

Wild Wild Fest: Драйвовий музично-велосипедний open air на Закарпатті

Цей фестиваль направду дикий, і не лише вдало обраною локацією посеред гір, атмосферою музики і свободи, а й своєю суцільною відмінністю від більшості закарпатських фестів, які переважно пригощають і продають, а живуть завдяки підтримці влади чи спонсорів. «Wild Wild Fest» розвивається зусиллями ентузіастів, які ж і фінансують його. Це, власне, єдиний закарпа­тський комерційний open air і єдиний український велосипедно-музичний фестиваль, який об’єднує якісну музику, релакс і велорух.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат