Газета » ДОЗВІЛЛЯ

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-26') and ((cat_id = '9')or('0' >= '9')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(9 = '13')) order by id desc LIMIT 100, 20

Ужгородка Вікторія Німець представить Україну   на конкурсі «Miss Supranational»

Володарка титулу «Miss Supranational Ukraine» Вікторія Німець про модельний бізнес не мріє, хоче написати кандидатську і працювати в університеті. Минулого року вона закінчила економічний факультет УжНУ і сьогодні має намір продовжити наукову діяльність.

Наталія Могилевська: «У такий важкий час завдання кожного артиста — дарувати людям радість і надію»

Доволі тривалий час співачка Наталія Могилевська була наче в тіні. По крихітках інформації, що доходила до нас із колонок світської хроніки, ми були в курсі подій у її особистому житті — здебільшого сумних. Але лише коли побачили нову яскраву рекламу її всеукраїнського туру «Спасибі, мамо», ми спіймали себе на думці: «І куди ж вона була зникла?»

«Ніч у бібліотеці»   влаштували для закарпатських шанувальників книги

Масштабну програму влаштували працівники Закарпатської обласної універсальної бібліотеки ім. Ф. Потушняка в рамках відзначення Всеукраїнського дня бібліотек.

Унікальні закарпатські балади побачили світ через півстоліття після першого видання

«Народні балади Закарпаття» вийшли друком у видавництві «Карпати» 1958-го та 2013-го. Відомо, що фольклорист Петро Лінтур був незадоволений першою книгою через втручання в текст: у радянський час не можна було вживати діалектизмів, мовляв, вони калічать літературну мову.

Три дні еротичного нявкання

«Березневі коти-9» пройшли зі словацьким гостем, виставою про Шевченка й традиційними феєричними перформансами.

Житомирський режисер поставив у Ужгороді «Одруження» Гоголя

Березень у Закарпатському обласному театрі імені братів Шерегіїв пройшов під знаком «одруження». Шлюб по-гоголівськи підготував глядачам режисер Петро Авраменко з Житомира. У виставі задіяний весь колектив театру. Виокремлює «Одруження» й те, що оркестр грає на сцені разом із акторами. Диригує Тетяна Бабець, а хормейстер п’єси — Галина Буланова.

Іван Курах: «Ми часом навіть не здатні оцінити, наскільки вони розумні й проникливі...

...Коли повертаюся з роботи, він з першого мого погляду бачить, чи в хорошому я гуморі, чи зі мною варто «загравати» або ні»

Прем’єра! Вперше «Травіата» Дж. Верді зусиллями закарпатських артистів

Нетипова, безпрецедентна, унікальна для Ужгорода культурна подія очікує на закарпатців на початку листопада. Захід, який сміливо можна назвати культурною подією року, творчий подвиг та мистецький прорив останніх років — прем’єра опери Джузеппе Верді «Травіата» у виконанні закарпатських артистів та вихідців із Закарпаття.

Нецікаві книжки   чи неосвічені читачі?

Половина українців не читає книг.

Джаз із мистецтвом, морем і подарунками

Мрія і щастя — релаксувати, цілком віддаватися радощам у вересні, коли навколо вирує поствідпустковий хаос, доводиться діставати теплі речі з шафи, а хтось натякає і на осінню меланхолію.

Перший фестиваль мисливців зібрав 3 тисячі гостей (Фоторепортаж)

Фестиваль мисливців відбувся днями у с. Бадалово на Берегівщині. В рамках фесту пройшли змагання з приготування страв із дичини, дегустації, змагання зі стрільби.

Головний прокурор Закарпаття любить чау-чау, але заведе вівчарку

Головному прокуророві Закарпаття Володимирові Корбаню до вподоби порода «чау-чау», але самому кортить, аби в його домі мешкала східноєвропейська вівчарка. Просто мати вдома улюбленця — це не його мета, він хоче і справді приділяти час чотириногому другу. Відтак наразі через брак часу не поспішає брати на себе відповідальність за брата меншого. Старший радник юстиції цінує собак за розум і вірність й не надто симпатизує котам, бо вважає їх хитрими. Легке бліц-інтерв’ю з головним прокурором ... не про резонансний кримінал, а про пухнастих улюбленців.

П’ятниця 13-го під рухи ча-ча-ча

У п’ятницю 13-го в затишному залі ужгородського ресторану-готелю «Дует плюс» відбулася вечірка запальних латинських танців. Прикрасою заходу стали танцювальні номери хобі-групи з бальних танців центру творчого розвитку «ЗІРАТІ», керівниця Т. Ардельянова.

Зірки театру під керівництвом   легендарного А. Джигарханяна покажуть   в Ужгороді свою улюблену виста

У понеділок, 23 вересня, з виставою «Кафе «Жизнь в розовом цвете» Ужгород відвідає театральна трупа Московського драматичного театру під керівництвом Армена Джигарханяна.

«Львівське Дункель» на «Львівській забаві»

Пивні фестивалі — хороша традиція європейських міст. В Україні історія пивоваріння розпочинається зі Львова. Найстарішій в Україні Львівській пивоварні вже майже 300 років. Тут варять славетне пиво «Львівське», а сам Львів наче створений для того, аби частувати мешканців і гостей напоєм, відомим тут із 1715 року.

Контроль якості по-білоруськи

Всі давно звикли до того, що Білорусь — країна жорстких рамок, де будь-який процес регламентований і виконується чітко за інструкцією. Кожен свідомий споживач радіє тому, що ці суворі принципи збереглися у виробництві продуктів харчування. Вже багато років і до сьогодення білоруські продукти беззаперечно вважаються одними з найбільш якісних та натуральних.

У Закарпатті відфестивалили свято шишкової «Віагри» (ФОТО)

Днями в Лопухові, що на Тячівщині, пройшов оригінальний фест «Брустурянська кедровиця», присвячений унікальному напою на основі молодих шишок — кедровиці. Навколо цього особливого трунку вже третій рік поспіль лопухівці влаштовують чимале свято з частуваннями шишковою настоянкою, куштуванням місцевої смаженини та запальними гуцульськими піснями й танцями.

Чари слова в шатах пісні або враження від пісенника Юрія Шипа «Шиліякі співанки»

Передусім хочу наголосити, що збірка вибраних пісень Юрія Шипа «Шиліякі співанки» пропонується любителям слова та музики з нагоди 70-ліття з дня народження поета.

Подорож на 135 років назад

Закарпатець написав роман-містифікацію про рідне місто на перетині віків із гостросюжетними колізіями й відомими сучасниками.

Еротичну виставу «Трамвай «Жадання» показали в Ужгороді

Ця вистава показує дно, темні сторони людського єства. Вистава з еротичними сценами, епізодами насильства й цілковитої безнадії та байдужості. Прем’єра відбулася 21 липня в Закарпатському обласному українському музично-драматичному театрі імені братів Шерегіїв. Цим спектаклем завершили 67-й театральний сезон.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат