Правила стилю: Катя Моргентал

Евеліна Гурницька 05.12.2015 10:41 ДОЗВІЛЛЯ

ProZak.info починає подавати нову серію матеріалів, де писатиме про правила стилю відомих і красивих дівчат із Закарпаття. Запитує у них про гардероб, улюблені парфуми, секрети макіяжу та догляду за собою, особливості харчування і спорту та про все інше, що стосується загального образу.


Хай це буде натхненням і навіть шпаргалкою щодо питань щоденного хорошого вигляду. Цього разу — маленькі таємниці від дизайнера інтер’єру і власниці шоуруму «Be creative» Каті Моргентал, яка завжди стильна, усміхнена і неординарна.

У цієї дівчини стильне все — бізнес, блог, фотографії і, звісно, власний щоденний образ.  

Стиль — це не те, що кидається в очі

Стиль — це те, з чим, мені здається, людина народжується. Це відчуття певної естетики. Навіть у діток ще змалечку видно, що вони тягнуться до гарного, а мами дивуються, що дитина сама собі змогла щось обрати. І я була такою дитиною, мені подобалося виділятися і хотілося робити щось своє, я була в пошуках, у мене були експерименти з одягом, я і сама шила. Стиль — це певний смак, це те, що, звісно, у середині людини — це відображається у кольорах, фактурах, в усіх деталях, так, це є віддзеркаленням внутрішнього світу людини. Хтось наслідує ті чи інші тренди, але це не обов’язково є відображенням його власного внутрішнього світу, це може бути певна рефлексія на події, на запропонований каталог послуг, на запропоновані речі. Захоплююся людьми, які незалежно від того, які зараз тренди, модні кольори, завжди виглядають класно, стильно. Стильно — це не те, що кидається в очі, це те, що виглядає правильно у пропорції, це те, що завжди елегантно, це те, що має якусь певну родзинку, але її не видно з першого погляду, її видно у загальному образі. Напевно, це для мене стиль.

Щоденний образ: зручні базові речі з яскравими деталями

У моєму щоденному образі важлива зручність, але вона має бути стильною. Аби образ був яскравим, до базових речей додаються деталі. База завжди у мене така: речі прості, але у поєднанні з аксесуарами, до прикладу, масивним кольє. Останній штрих усього — манікюр і червона помада. Це той лук, у якому я почуваюся найкомфортніше, наче все просто, але досить елегантно і зручно.

Основний гардероб: джинси, чорні брюки, шифонові блузи

Для мене у основі мають бути кльові джинси, які я обожнюю, чорні, шкіряні брюки. Мають бути кілька шифонових блуз, які виглядають стильно у різних поєднаннях — ви хочете виглядати елегантно, тоді одягаєте спідницю-олівець до блузи, якщо хочете бути у casual, тоді цю ж блузу вдягаєте з джинсами. Серед базових речей обов’язково мають бути один—два піджаки, бажано темно-синього кольору — це колір, який ідеально пасує практично під усе. Це так само, як темно-сині джинси (йдеться про класичні), які мають ідеальну посадку. Мають бути чорні сукні, також обожнюю сукні-светри, сукні-майки.

Зараз у мене у гардеробі речі більш монохромні, але за конструкцією дуже цікаві, це речі певного архітектурного крою, якщо на них є оздоблення, то воно дійсно цікаве, це речі базові, для «капсульного» лука.

Туфлі-човники — найелегантніше, що може бути на жіночій нозі

Щодо взуття, то люблю на низькій підошві, платформі, але воно не має бути грубим. Влітку це можуть бути сандалі, кросівки. Обов’язково має бути взуття на підборах — це класика, мають бути сандалі, туфлі-човники, тому що це найелегантніше, що взагалі може бути на жіночій ніжці.

Три способи шопінгу

У мене є три способи купівлі речей: секонд, одяг, який шиють на замовлення, а також речі, які купую на сейлах у Європі. Двічі на рік я їду закордон, де закуповую речі, які потім цілий сезон є основою мого гардероба.

Брендові речі, які не є сліпим наслідуванням трендів

Щодо брендів, то є речі, які мені подобаються, а з огляду на свій вік я ще не можу їх собі дозволити. Якщо треба щось вишукане, то це «Dolce&Gabbana», але не всі колекції цього бренда мені подобаються. Дуже люблю «Prada». Колись обожнювала «Marc Jacobs», але зараз взагалі не можу сказати, що все мені в ньому подобається. Мені дуже подобається «Moschino» за їхній ніби з насмішкою погляд на моду, на сліпе наслідування трендів, але яка би там не була іронія в образах, вони все одно дуже стильні й дуже кльові за формою. Щодо концептуальних дизайнерів, то це вже мистецтво... Якщо переглядати London Fashion Week, то там узагалі такий концептуалізм, це вау, це картина. Раніше я не розуміла «Calvin Klein», для мене він був занадто простим, а зараз мені подобається. Все змінюється, ось «Yves Saint Laurent», який раніше був занадто лаконічним, коли мені від нього хотілося більше деталей, а зараз мені подобається. Це ті речі, які не є сліпим наслідуванням трендів, це дійсно класні речі, які хочеться мати, я впевнена, що їх можна використовувати не один рік, бо вони є тією базою, тим стилем, що ніколи не вийде з моди.

Аксесуари: великі годинник і персні

Улюблені аксесуари — великі годинник і каблучки. Я максималістка у прикрасах, аксесуари мають бути цікавими і видними на фоні базових речей, тому я і надаю перевагу великим аксесуарам, бо вони стають акцентами, останніми штрихами. Якщо акценти не будуть виразними, то весь образ виглядатиме сіро. Люди, які люблять маленькі аксесуари, полюбляють яскраві принти, шарфики та інші речі, які слугують акцентами.

Яскравий макіяж може бути денним, але не щоденним

У щоденному макіяжі акцентую на очах. Якщо ж губи малюються червоним, то ви вже не будете робити великий акцент на очах. Максимум, що можна до червоних губ, підведення, яка теж є яскравим, але це тільки для вечірнього, святкового макіяжу.

Не можна казати, що яскравий макіяж — тільки для вечірнього образу, все залежить від того, як це подати, як поєднати. Яскравий макіяж може бути денним, але не щоденним, бо це приїдається.  

Улюблений аромат: солодкувато-пряний мікс

Я запам’ятовую аромати. У мене дуже загострене сприйняття людини за ароматом. Є аромати, без яких не уявляю свій образ — це «Chloe», у цей аромат я закохалася і вже десь до десяти разів купувала його. Потім люблю аромат «Ange ou Démon» від «Givenchy», який я теж кілька разів уже мала, він не набридає. Тепер уперше купила «The one» від «Dolce&Gabbana»   і зараз я зрозуміла, що це мій аромат. Були у мене всі види «Chance» від «Chanel» — це класні аромати для зими, але щось вони мені приїлися.

Я люблю солодкуваті аромати з нотами спецій, аби це був цікавий пряний мікс, я не люблю свіжі й квіткові композиції.  

Щоденна зачіска: розчесане довге волосся

Щодо волосся, то щодня я нічого особливого з ним не роблю, просто розчісую, у мене пряме волосся, тому його не треба вирівнювати, але для догляду за волоссям у мене є більше баночок, ніж для догляду за обличчям. Довге волосся потребує уваги, роблю різні маски, експериментую з різними серіями продукції. Зараз випробовую українське виробництво, білоруське.

Манікюр — кольори бордо, спілої вишні і марсала

Одразу скажу, що ненавиджу french манікюр. Обожнюю червоний для літа, бордо, спіла вишня, марсала, який завжди був актуальний, просто раніше ніхто його так сильно не піарив. Ще сірий, чорний. Щось таке базове, локальне, що перегукується з кольором моїх помад і з кольорами основних речей у гардеробі.    

Щоденна косметичка: тональний крем, пудра, туш, блиск для губ

У косметичці завжди є тональний крем, який є флюїдною базою, пудра, туш для вій, блиск для губ, ще я дуже люблю рум’яна, але без них можна обійтися. Використовую також тіні, можливо, рідше, для святковішого варіанту — підведення. Це такі речі, які є у кожної дівчини.  

Взимку варто мати крем, флюїд, що захищатиме шкіру від обвітрювання і слугуватиме основою під макіяж.      

Домашня косметика з ароматом кориці

Є певні й народні методи догляду, дуже люблю робити маску для волосся з меду, яйця, кориці і реп’яхової олії, після неї волосся ніжне й блискуче та ще й пахне корицею. Також використовую узвари трав для полоскання волосся, мама мені ще у дитинстві такі робила, мені здається, що саме вони найкраще зміцнюють волосся. Також з дитинства пам’ятаю оцтову настоянку. Для обличчя — це м’який сир.

Стиль — це і збалансоване харчування

Стараюся їсти багато вітамінів (продукти, які багаті на вітаміни, а не таблетки), горіхів, фруктів, зелені — це дуже добре для шкіри. Переважно ті чаї, натуральні трави, які сама збираю, дуже добре впливають на організм. Я люблю ті продукти, які корисні для здоров’я. Є мінус, що я страшно люблю солодке, а шоколад, цукор потім даються взнаки на шкірі.

Йога — для відновлення рівноваги

Люблю посидіти в асанах, трішки потягнутися, це повертає у хороший стан, це психологічно дуже добре. Йога — це мій вид оздоровлення, це практика для відновлення внутрішньої рівноваги.

Евеліна Гурницька

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат