Газета » ДОЗВІЛЛЯ

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-20') and ((cat_id = '9')or('0' >= '9')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(9 = '13')) order by id desc LIMIT 20, 20

Фільм про легендарного берегівського лікаря Ліннера вже супроводжується українськими субтитрами

Фільм про легендарного берегівського лікаря Бертолона Ліннера вже перекладено на українську мову. Цей фільм було знято ще в 2017 році подружжям із Берегова Рітою та Саболчом Бундо.

Наступними вихідними відбудеться обласний сільськогосподарський ярмарок «Золота осінь — 2019»

За ініціативи Закарпатської обласної державної адміністрації та Ужгородської міської ради 11—13 жовтня 2019 року в Ужгороді відбудеться обласний сільськогосподарський ярмарок «Золота осінь — 2019».

«Взяла ониє та бух мене оним по оному онако»

Притча про недовареного когута і селянську хитрість.

Творча майстерня традиційного народного музикування

27 травня в селі Нижнє Селище Хустського району в «Колибі опришків» відбулася майстерня зі скрипалем-віртуозом, лауреатом премії за охорону нематеріальної культурної спадщини Олексієм Томишиним.

Аттіла Віднянський: Від театрала нонкомформіста - до знаменитого європейського режисера

Коротка розмова зі знаменитим закарпатцем Аттілою Віднянським, який очолює Національний театр Угорщини, але з особливою любов’ю ставиться до свого дітища — Берегівського угорського національного театру.

Як Донинець Америку наздоганяв

У Карпатах кажуть: що не сільце — своє слівце. Від себе додамо: і свої мудреці, і справжні авторитети, але і свої комедіанти. Не гірші, ніж у Габрові або у фільмах Костуріци...

«Голова — Ленін, а гроші — косо!»

У селі Шаланки Виноградівського району існував колгосп імені Леніна. Господарство було багатопрофільне, заможне. Крім традиційних рільництва, овочівництва й тваринництва, добре розвинені підсобні промисли: цегельний завод, пилорама, сувенірний цех...

Коли Місяць сипле сріблом...

З незатаєним щемом і ностальгією згадуються ті благословенні молоді літа 40-річної давності, коли я працював кореспондентом обласної газети «Молодь Закарпаття». Якоїсь днини поріг кабінету скромно переступив невисокий, з приємною усмішкою на кругловидому лиці молодий чоловік.

В Ужгороді обрали найгарнішу дівчину

В Ужгороді відбувся конкурс «Міс Ужгорода 2019». Сама імпреза пройшла в Закарпатському драмтеатрі при переповненій залі. Всього в конкурсі взяли участь 14 учасниць.

«Своєрідність письма, читабельність…»

Людно було днями в бібліотеці-філії № 2 Ужгородської ЦМБС на вулиці 8 Березня.

Пришти бабки Анці - 4

Бабка Анця і мотокосарка.

Пришти бабки Анці

Бабка Анця і питання ідентифікації.

Пришти бабки Анці

Бабка Анця та Марька з Копачинського берега…

В Ужгороді пройдуть «Монологи над Ужем»

З 22 до 25 вересня в Ужгороді відбудеться Перший Міжнародний театральний фестиваль «Монологи над Ужем». Проект приурочений до Дня Ужгорода і має на меті представити глядачам сучасні форми театрального мистецтва. Вистави показуватимуть на Малій сцені драмтеатру та у приміщенні театру «Бавка».

У «Гражді» презентували першу книгу Аркадія Шиншинова «Бар «Зелений кракен»

Минулого тижня в Ужгороді, у видавницві «Гражда» відбулася презентація книги Аркадія Шиншинова «Бар «Зелений кракен».

Студентська практика на Вино­градівщині принесла музею-скансену понад сотню експонатів

У студентів-другокурсників історичного факультету УжНУ завершилася тритижнева етнографічна практика у Виноградівському районі.

Майстер-клас людяності від знаменитого закарпатського шоколатьє

Ужгородський кондитер Валентин Штефаньо не лише чудовий шоколатьє, але й людина з чуйним серцем.

Туніс, Індія та Іран: Подорож як стиль життя від Альони Чернякової

4 липня Совине гніздо стало місцем для п’ятнадцятої тревел-зустрічі Альони Чернякової.

Міні-фест «Береги слова»: Спілкування без подіуму

Минулих вихідних Берегово зібрало різноманітну творчу інтелігенцію з різних куточків країни на третій щорічний літературний міні-фест «Береги слова». Поети, композитори, прозаїки, метри та початківці з Сум та Львова, Криму та Харкова, Ужгорода та Праги, Мукачева та Берегова зібралися довкола організатора фесту — Дмитра Кобринського — та кілька днів знайомилися, спілкувалися, відкривали для себе нові творчі вершини.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат