Газета » ДОЗВІЛЛЯ

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-23') and ((cat_id = '9')or('0' >= '9')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(9 = '13')) order by id desc LIMIT 60, 20

Все буде джаз!

У Львові відбувся традиційний Alfa Jazz Fest!

Правила стилю: Ольга Мікула

У нашій рубриці «Правила стилю» — історія Ольги Мікули. Вона заснувала і вже тричі організувала «Ukraїnian Fashion Bazaar» в Ужгороді. Ольга є кандидатом філологічних наук, дружина і мама трьох дітей. Два роки мешкала з родиною в Австрії, що теж десь позначилося на її стилі. Ольга любить класику з нотками екстравагантності, цінує унікальні речі, вдягається також в українських дизайнерів.

Йога як спосіб життя?

У 2014 році Генеральна Асамблея ООН офіційно призначила 21 червня Міжнародним днем йоги. З того часу день йоги відзначається на всіх континентах. В Україні, зокрема, в Ужгороді, цей день також буде відзначатися.

Жіночий простір у квартирці на Корзо

Інколи дівчатам хочеться бути просто дівчатами. Коли нікуди не поспішаєш, весело теревениш із подругами, розчиняєшся у безтурботності, а поруч із тим — пізнаєш себе, розвиваєшся і розкриваєш свою жіночність. Хіба не кайф бути серед тих, з ким на одній хвилі, вчитися чомусь новому й ділитися власними знаннями? Десь така атмосфера дружелюбності, затишку, навчання і чаювання панує у жіночому креативному просторі у маленькій квартирці на Корзо в Ужгороді.

Оазис посеред Корзо: квіткова атмосфера майстерні «Ameli»

Світлий простір з високими стелями, білими меблями й пахощами квітів розташувався у центрі Ужгорода, на Корзо. З галасливої вулиці ви повертаєте у вузький провулок, піднімаєтеся дерев’яними сходами і поринаєте у затишну оазу, де аромати лаванди синтезуються з базиліком, трояндою чи іншими нотами квітів. Тут усе сповнене любов’ю і крихту цієї любові ви завжди забираєте з собою. У цьому неймовірному куточку твориться магія, народжуються ідеї і відчувається енергія природи.

Travel-блог: Місто, яке ніколи не спить

Я ніколи не мріяла про Рим. Свої італійські канікули я планувала у Флоренції, однак в останній момент подорож відмінилася. Тоді я вирішила податися у Венецію та Верону, але й ці міста сказали, що ще не час. Залишався Рим, який зробив усе, аби я приїхала саме до нього. У своєму блозі не хочу розповідати про історію й архітектуру, бо цього достатньо в Інтернеті. Напишу більше про побутові моменти й певні туристичні нюанси.

У суботу — хіп-хоп-фестиваль «Ghetto Groove»!

У рамках святкування «Сакура-фест» Студія сучасного танцю «Бліц» вдруге організовує Міжнародний хіп-хоп фестиваль «Ghetto Groove». 6 травня о 20.00 у спорткомплексі «Юність» організатори фестивалю запрошують на запальну вечірку у стилі хіп-хоп.

В Ужгороді показали діалог почуттів за оповіданням Маркеса

П’ятий фестивальний день у Закарпатському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. братів Шерегіїв запам’ятається ніжною, меланхолійною, направду весняною виставою «Кохання з присмаком дощу» за мотивами оповідання Габріеля Гарсіа Маркеса «Очі блакитного собаки».

Книжковий блог: «У магії сакури»

Коли Ужгород огортається в сакуру, то хочеться і текстів сакурових — поетичних таких, глибоких і життєвих. Сакура будить поезію в душі й таки кортить у ці дні читати вірші, шукати сенси між рядків, знаходити унікальні метафори. Поезія — вона завжди для серця. Проте для серця, яке постійно в пошуку.

Книжковий блог: «Як писали класики»

Книжку «Як писали класики» упорядкував Ростислав Семків, директор видавництва «Смолоскип», доцент Києво-Могилянської академії, в. о. директора Українського інституту книги, член журі конкурсів «Коронація слова», «Книга року BBC».

Книжковий блог: «Чорне і сріблясте»

Цього разу публікую запис про художню книжку. Взагалі люблю чергувати літературу: професійну з глибокою художньою, натхненною легкою чи мотиваційною.

5 днів у різнокольорових горах: із ведмедями, кавою на висоті 1200 м й моментом «тут і зараз»

Гори — це одна з кращих радостей, що може трапитися зі мною восени. Таки гори, навіть подорожі крихітними українськими і європейськими містами так не надихають. Саме зараз гори слухають нас. Людей значно менше, погода щопівгодини створює новий антураж, а осінь розфарбувала гори в неймовірні піввідтінки. Ця вся краса, чари та свіже повітря спонукають зупинятися і справді насолоджуватися моментом «тут і зараз».   Коли я піднімаюся вгору, а дорога сповнена сонцем, мілким дощем, снігом, хмарками, туманом, а також оксамитовою палітрою багряного, медового, пурпурового, трав’яного, то прагну, щоб час зупинився. І він спиняється, даруючи   насолоду «цього моменту».

В Ужгороді навчали створювати електронну музику

У майбутньому будуть нові музичні майстер-класи.

Ужгород першим побачив стрічку «Гніздо горлиці»

25 жовтня в ужгородському кінотеатрі «5-й елемент» відбулася передпрем’єрна презентація картини «Гніздо горлиці», яка отримала нагороду за найкращий український фільм у рамках Одеського міжнародного кінофестивалю.

Most City Fest: новий формат Дня Ужгорода

У ці вихідні, 24—25 вересня з 10.00 до 23.00 на трьох локаціях — площах Петефі, Фенцика, Театральній — проходитиме День Ужгорода Most City Fest. Цього тижня у головній локації свята — площі Фенцика, пройшла прес-конференція організаторів.

«Антипліткін»: святкування «Унгвар-стайл» в Ужгороді

24 вересня у дворику музею Бокшая в рамках Дня Ужгорода пройде «Унгвар-стайл» — це буде одна з локацій святкування.

Правила стилю: Роксолана Новак

У рубриці «Правила стилю» історія Роксолани Новак, відомої й успішної дизайнерки одягу, дружини і мами. Вона має дві вищі освіти — економічну і дизайнерську, власниця дизайн-студії «Roksolana Novak» та однойменного весільного салону, а також хутрового салону «НОРКА». Обом брендам уже близько 8 років.   Роксолана загалом створила понад 20 колекцій весільних та вечірніх суконь, серед них 5 haute couture. Для душі дівчина займається дизайном інтер’єру, навчається ландшафтному дизайну, відвідує майстер-класи з візажу від справжніх професіоналів.

В Ужгороді покажуть історію, розказану дітьми для дорослих

Відомий режисер з Харкова Юлія Білінська привезла до Ужгорода виставу-лабораторію, зроблену за творами Чарльза Діккенса, яка не має національності й об’єднує всіх.

Нова культура кави в Ужгороді: Альтернатива

Ужгород звик до еспресо, гейзерної кави і часом по-турецьки, але місто ніжно накриває нова кавова хвиля — альтернативна. А ще ми починаємо більше цінувати якість, перфектний смак і кавові тонкощі. Цей матеріал — про іншу каву, нетипові для краю способи приготування улюбленого напою, а також про Топ-клас кави, який має бути в кожному домі.

Як в Ужгороді на даху створюється культурна платформа

У час технологічних проривів та інформаційного вибуху кожен житель планети мріє створити зону власного комфорту. А якщо це місце поєднуватиме відпочинок, інтелектуальну й творчу працю, то це саме те, що потрібно сучасним закарпатцям.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат