Все буде джаз!

07.07.2017 16:03 ДОЗВІЛЛЯ

У Львові відбувся традиційний Alfa Jazz Fest!


Львів — він наскрізь джазовий. Тут джаз на вулиці, у кав’ярнях і галереях. Він повсюди. І Львів уже всьоме провів своє свято джазу — «Alfa Jazz Fest – 2017».   Це традиційний щорічний міжнародний джазовий фестиваль, один із найбільших у Європі, а видання «The Guardian» включив його до списку кращих фестивалів Європи. Проходить ця подія у форматі open air. Цього року джаз лунав п’ять днів, із 23 по 27 червня, на трьох сценах — на площі Ринок, у дворі палацу Потоцьких та на головній сцені імені Едді Рознера у Центральному парку культури імені Богдана Хмельницького, де відбувалися ключові події фестивалю.

Alfa Jazz Fest — це святковий режим цілодобово, це символіка джазу повсюди, джазові декорації і організація на високому рівні. У програмі були кінотрансляції під відкритим небом, покази колекцій дизайнерів, фотовиставки, музичні майстер-класи, джем-сейшени (музична імпровізація на задану тему) та автограф-сесії світових зірок джазу. Власне, у Львові постало своє джазове містечко зі своїм джазовим ритмом життя. Найголовніша родзинка — звісно, виконавці — понад 200 джазових музикантів із 15 країн світу завітали до Львова.  

Відкрився фест 24 червня виступом Вадима Неселовського та оркестру INSO-Львів на ?площі Ринок. Також серед учасників фесту — гітарист Пет Метіні, саксофоніст і композитор Бренфорд Марсаліс, вокаліст, композитор та автор текстів Курт Елінг, вокалістка та імпровізаторка Даян Рівз, контрабасистка, бас-гітаристка та співачка Есперанса Сполдінг, контрабасист, бас-гітарист, віолончеліст, композитор та аранжувальник Ларс Даніельсон, піаніст і композитор Мішель Каміло… У неділю, 25 червня під час вечірньої програми на головній сцені публіку запалювали China Moses, Chucho Valdes Quuartet. А хедлайнери — мегазірки Гербі Генкок, Чік Коріа та Чучо Вальдез. Співала і українська Джамала.

До слова, на дві сцени вхід був безкоштовний, а на головну, що в парку Богдана Хмельницького, ціна звичайного квитка сягала 800 гривень, а запрошення для VIP-гостей — у межах 5 тисяч гривень.

P. S. Джазовий фестиваль проходить також за підтримки компанії «Київстар».    

Евеліна Гурницька

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат