На вул. Заньковецької, 4 знищують зелену зону, аби розпочати будівництво

20.12.2020 13:04 ДОЗВІЛЛЯ

Це відбувається на зеленій зоні на вулиці Заньковецької, 4. Мешканці будинку обурені: 10 грудня невідомі особи почали вирізати здорові фруктові дерева перед багатоповерхівкою, а аварійні — залишили.

Мешканці зупинили рубку дерев і звернулися по допомогу до депутата міської ради від їхнього округу юриста Олександра Волосянського. Він каже: готує документи для позову в суд і офіційне звернення до міськради, аби оскаржити всі рішення з передачі ділянки у приватну власність та її забудови.

За словами Олега Боршовського, міська рада і Управління містобудування та архітектури не надавала ні містобудівні умови, ні обмеження щодо забудови цієї ділянки, тому всі ці питання будуть врегульовуватися.

Юрист Василь Попович зауважив: до прибудинкової території входять вимощення навколо житлового будинку, зелена зона вздовж стін, дитячі, спортивні майданчики, також сміттєві майданчики, майданчики для господарських будівель, стоянка, в’їзди та виїзди з підземних гаражів та автостоянок.

«Треба, щоб це питання розглянув суд, — сказав Василь Попович, — і провели експертизу, що саме входить: чи ця територія взагалі належить їм, чи не належить. Якщо не належить, то це землі запасу, загального користування, міська рада могла відібрати. А якщо належить їм, тоді право користуватися й розпоряджатися мають самі мешканці на підставі загальних зборів».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат