У «Гражді» презентували першу книгу Аркадія Шиншинова «Бар «Зелений кракен»

11.08.2018 12:31 ДОЗВІЛЛЯ

Минулого тижня в Ужгороді, у видавницві «Гражда» відбулася презентація книги Аркадія Шиншинова «Бар «Зелений кракен».

Це книга про тих, хто, пройшовши через різної тяжкості життєві лопаті, не втратили благородства, честі, мужності та людяності; про людей, які у своїй самотності й розпачі зазирають до бару «Зелений кракен», де завжди можна посидіти в теплі, затишку і зігрітися душею. 13 штрихів-новел — історії людей, які кількома емоційно насиченими сторінками стають твоїми близькими друзями чи бодай знайомими і, зрештою, моменти їхнього життя ти сприймаєш ледь як не свої.  

Критик-рецензент першого твору Володимир Кришеник зазначив, що Аркадій дотримується відомого принципу айсберга, який застосовував для своєї прози Ернест Хемінгуей. Стислі й прості історії життя людей залишають місце читачеві додумати, що ж там було далі з героєм?

І хоча Прага, де автор прожив 25 років, накладає певний шарм на твір, описані історії і такий бар — «з біса затишне місце» — може бути в будь-якій точці Європи. «Чіпке око фотографа, неспокійність душі журналіста, ерудованість та власний життєвий досвід Аркадія Шиншинова подарували читачеві вартий уваги роман-повідання про той бік нашого життя, в якому є щоденний моральний вибір. Людська цінність і людська велич, примітивні прагнення і громадянська позиція, слабкість духу і твердість переконань», — пише в передмові до книги літературознавець Наталія Ребрик.

На презентації книги друзі молодого прозаїка, журналісти та критики, літературознавці говорили безпосередньо про твір, історію його написання та дискутували про сучасну літературу, а автор прозрадив, що до друку поступово готується вже друга книга — «10 000 кілометрів Праги».

Ми ж додамо, що придбати «Бар «Зелений кракен» можна безпосередньо у видавництві «Гражда».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат