Ужгород першим побачив стрічку «Гніздо горлиці»

Ірина Олаг, студентка відділення журналістики УжНУ 28.10.2016 16:54 ДОЗВІЛЛЯ

25 жовтня в ужгородському кінотеатрі «5-й елемент» відбулася передпрем’єрна презентація картини «Гніздо горлиці», яка отримала нагороду за найкращий український фільм у рамках Одеського міжнародного кінофестивалю.


Аншлаг! Ось яким словом можна описати презентацію «Гніздо горлиці». Людей було так багато, що організатори в останні години повідомили про те, що не в одному, а у двох залах будуть демонструвати стрічку. Зацікавленість ужгородців очевидна. По-перше, головна героїня фільму — ужгородка Римма Зюбіна. По-друге, у стрічці порушується проблема заробітчанства українських жінок. По-третє, картина розповідає реальну історію життя української сім’ї, котра, як і всі ті, що стикаються з подібною проблемою, постають перед вибором: бути вдома й жити щасливо або ж залишити сім’ю, але не знати злиднів.

Сюжет фільму розповідає про українку Дарину, котра мала родину, але згодом чоловік утратив роботу, дочка підросла, а заробітку Дарини бракувало. Коли жінці запропонували поїхати до Італії на заробітки, вона довго вагалася, та все-таки погодилася і поїхала. І от через два роки Дарина повертається додому, на Буковину. Однак у її очах немає радості, а під серцем — маленька дитинка. Що робити з дитиною? Як сказати чоловікові? І найважливіше, як зберегти сім’ю? Питання, які героїня намагається вирішити впродовж усього кінофільму.

На зустрічі Римма Зюбіна зазначила, що вперше подивилася картину лише на Одеському міжнародному кінофестивалі. Вона вважає, що проблема, яка порушується у «Гнізді горлиці», повинна наштовхувати на роздуми.

«Цей фільм змінив моє життя і моє ставлення стосовно заробітчанства українських жінок», — підкреслила Римма.

Поліна Бушинська, організатор туру, повідомила: «Ми стартуємо з Ужгорода. Загалом об’їздимо тринадцять міст України, аби люди не лише чули, а й змогли побачити справжнє українське кіно».

Ірина Олаг, студентка відділення журналістики УжНУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат