Новини

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-19') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 27100, 20

До місцевих бюджетів Закарпаття надійшло понад 181 тис. грн. туристичного збору

Ці кошти сплатили за два місяці 2013 року громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які відвідали Закарпаття.

На Хустщині жінка травмувалася під час спалювання сміття

Попри постійні нагадування про небезпеку, яку несе сезонне спалювання минулорічного листя   для всього живого, на Закарпатті продовжують виникати пожежі з даної причини. Страждають не тільки тварини   та екосистема краю, а й люди.

У Падіюні відфестивалили революціонери закарпатської моди (ФОТО)

«Арт-революція 2013» - фестиваль молодих дизайнерів, який вже вкотре проводить Закарпатський обласний палац дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН». Цьогоріч він був особливо масштабним та креативним. З десяток майстрів представили свої сучасні колекції одягу та аксесуарів.

На Ужгородщині з нагоди дня лісу саджають молоді дерева

21 березня відомий всьому світові Всесвітній день лісу. Щороку в цей день   по всіх куточках країни проводяться акції щодо збереження та відтворення зелених насаджень,   сталого   управління лісами, невиснажливого   використання лісових ресурсів. Недарма це свято відзначається в день весняного   рівнодення, що за традицією вважається першим днем весни і є символом нового життя та нових починань.

На Закарпатті відзначають 21-річницю СБУ

У п’ятницю, 22 березня, в Ужгороді відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Служби безпеки України. Привітати працівників УСБУ в Закарпатській області прийшли керівник краю Олександр Ледида, виконувач повноважень голови облради Андрій Сербайло, міський голова Ужгорода Віктор Погорелов, керівники правоохоронних та прикордонних структур.

Пригоди Саболча з Галоча

Два охоронці врятували 3-річного малюка, котрий без одягу і взуття вийшов із дому й заблукав у полі.

Опозиція в позиції

Опозиція вирішила проїхатися Україною і промоніторити народну готовність у випадку чого повстати проти влади. Акція отримала відповідну назву «Вставай, Україно!». Другим містом опозиційного марафону став Ужгород.

Віктор Балога:   «Пробачте мені...»

«Пробачте мені, близькі, друзі, всі, кому завдав неприємностей. Пробачте за неправильні рішення» — написав на своїй сторінці у Facebook нардеп із Завидова Вітя Балога.

Олександр Ледида: «Головне в моєму оточенні — це професійне виконання обов’язків»

Керівник Закарпаття про три роки перебування на посаді, психологію в управлінні та вірних друзів.

Готові вийти на мітинги 33 % українців, 4 % — зі зброєю

У санкціонованих мітингах та демонстраціях готові взяти участь 32,7 % українців.

Відомий київський режисер готує для ужгородців «любовну драму з прибамбасами»

Вистава «Mеine liebe, Віра» стане учасником еротартфесту «Березневі коти».

На фотовиставці представили   меморіальні й пам’ятні місця Президента Карпатської України

До 139-ї річниці з дня народження Августина Волошина в Закарпатському краєзнавчому музеї відкрита фотовиставка «Меморіальні й пам’ятні місця Президента Карпатської України Августина Волошина в Ужгороді та області». Мета виставки — показати і донести до відвідувачів музею меморіальні й пам’ятні місця, споруди, об’єкти, духовні та світські будівлі в містах і селах області,
де народився, жив, навчався і працював
о. Августин Волошин.

У музичному проекті ужгородець передав атмосферу наукових лабораторій

Музикант і постановник шоу-концертів Дмитро Фесенко готує до випуску окремим диском експериментальний шоу-концерт «Process», який відбувся в Ужгороді ще у 2010 році. За визначенням автора — це двері в похмурий світ комп’ютерних синтезів, що нагадують виверження вулканів.

Одному з найстаріших гравців київського «Динамо»   Георгію Лаверу виповнилося 90 (ІНТЕРВ’Ю)

«У вирішальному матчі проти московського ЦДЧА в 1949-му я підійшов до Соловйова й сказав: «Б’юся об заклад, що не заб’єш
пенальті». І він дійсно влучив у перекладину...»

Саморобний трубопровід,   що викачував пальне,   проходив дном Ужа

Мешканців Закарпатської та Львівської областей, які розкрадали дизельне пальне шляхом несанкціонованого врізування у трубу магістрального продуктопроводу, викрили працівники СБУ. Як з’ясувалося, зловмисники перекачували сировину через спеціально прокладену під землею саморобну систему трубопроводів завдовжки майже 3 кілометри, повідомляє прес-центр СБ України.

Чому Виноградівський суд арештовує людину, яка 7 років тому намагалася захиститися   від злочинця?..

Чи має право людина захищати своє життя, своїх близьких і житло від злочинців? Що з цього може вийти — яскраво ілюструє випадок, що стався у Виноградові в грудні 2007 року й свого часу набув великого резонансу.

Копча-старший тікав   від міліціонерів, як заєць

Минулого тижня ледь не закінчилася довга епопея з затримання кримінального авторитета Володимира Копчі з Великого Березного, котрий у грудні 2011 р. без жодної причини вбив місцевого мешканця Павла Опаленика — батька маленької дитини й чоловіка вагітної дружини («РІО» неодноразово розповідала про цей зухвалий злочин).

Депутати звинуватили   Івана Балогу в незаконності дій та перевищенні повноважень

У четвер відбулася чергова сесія Закарпатської обласної ради. Попри вражаючу оперативність минулих пленарних засідань, цього разу депутати довго «розкочегарювалися»». Перед початком присягу склали 5 нових депутатів. Таким чином, обласна рада поповнилася Балогами, серед яких син та дружина Віктора Балоги. Також лави депутатів поповнилися трьома «регіоналами» — Антал, Івашко та Садварі.

Помста через викриття

Днями кілька регіональних Інтернет-видань поширили статтю про те, ніби вже близько двох років ЖРЕР № 5 ухиляється від сплати податків, надсилаючи ужгородцям квитанції для сплати за комунальні послуги від приватної фірми «Двірник». Мовляв, ЖРЕР передав функції прибирання, що є економічно не вигідним, приватній фірмі.

Пл. Народна: «законсервувати»   чи реконструювати?

Площа Народна в Ужгороді, яка для багатьох нині бачиться як «футбольне поле», «пасовище», є незавершеним проектом чеського архітектора Крупки. Адміністративний квартал Галагов у стилі «празького кубізму», притаманного тільки невеликому часовому відрізку, передбачався П-подібної форми, він мав «дихати» своєю відкритою частиною на річку Уж.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат