Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-28') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 1880, 20

Балогів­ські жі­ноч­ки напали на наметове містечко проти Балог

Як ми повідомляли, перед будівлею Народної ради в Ужгороді триває безстрокова акція протесту проти узурпації влади кланом Балог. Як повідомив ініціатор акції Іван Данацко, днями співпартійки Балог від «Єдиного центру» (варто нагадати, що партія «Єдиний центр» створена на базі колишньої Партії приватної власності й на президентських виборах 1999 року ця партія входила до виборчого блоку «Наш вибір — Леонід Кучма!») напали на наметове містечко і знищили агітаційні матеріали.

Руїна

Закарпаття в Першій світовій війні.

В Ужгороді занепадає пам’ятник жертвам Першої світової війни

Газета «РІО» ініціює відновлення меморіалу коштами меценатів.

Музей мініатюр із кращими взірцями світової й української архітектури відкрили на Великоберезнянщині

Закарпаття збагатилася ще однією туристичною родзинкою. Нещодавно у с. Вишка, що на Великоберезнянщині, на базі готелю «Зоряні Карпати» відкрили Музей мініатюр. Парк архітектурних мініатюр складається з чотирьох тематичних секторів: замки Закарпаття, собори і храми України та світу, закарпатське село й народні ремесла і промисли. Гуляючи музеєм, тут можна побачити як Собор Св. Петра, що розташований у Ватикані, так і Собор Святої Софії, який у Стамбулі, а поряд — Ужгородський Кафедральний собор. Єдина відмінність — вони крихітні порівняно з оригіналами. Масштаб мініатюр коливається від 1/20 до 1/100. Цікавими є й експонати мініатюрних замків. До прикладу, в музеї представлений Хустський замок, але не в тому вигляді, в якому ми звикли його бачити, а у первинному, ще до того, як він був зруйнований від вибуху порохових складів у другій половині ХVIII ст.  

Закарпатських військових,   які місяць перебували в полоні, звільнили

13 липня вдалося звільнити трьох закарпатських військових, яких узяли в полон терористи в зоні АТО.

Партія розвитку України створила осередок   у Закарпатті й обрала керівника

Перша, установча конференція Закарпатської обласної регіональної партійної організації Партії розвитку України днями відбулася в Ужгороді.

Закарпатець 12 років працював із космонавтами

І був у групі претендентів, яких теж готували до польоту.

Біженці в Закарпатті вимагають нові російські школи…

Якось усе це неправильно. Українська армія на Сході вичищає міста від терористів, а біженців стає більше.

Гелетей и Балога — криминальный мусор страны

Коментар голови ГО «Нове Закарпаття» Сергія Ратушняка щодо призначення ставленика Балоги Гелетея міністром оборони.

Завидівський злодій заговорив про хабарництво

Клан Балог свого часу проштовхував у Закарпаття фірму, яка би займалася сміттям. Проштовхував безальтернативно. При цьому, бажаючих працювати у цій сфері, було кілька компаній як вітчизняних, так і закордонних. Проштовхнули і отримали товстий конверт подяки.

План Балоги перекроїти постійні комісії «під одну партію» провалився

У четвер відбулася чергова сесія Закарпатської обласної ради. Близько третини обласних народних обранців захід проігнорували. Зареєструвалися 74 депутати із 108. Першим розглядалося питання переформатування постійних профільних комісій.

Чому вода зросла в ціні

Як ми повідомляли, з липня в Ужгороді зросли тарифи на воду. Тепер вона коштує майже 12 гривень за кубометр. Звичайно, що таке підняття ціни на воду викликало чималий резонанс у місті. Ми вирішили з’ясувати, як встановлюються тарифи на воду і наскільки вони є мотивованими.

Проїзд в ужгородській маршрутці   з 12 липня — 3 гривні

Після подорожчання води в Ужгороді крапки над «і» цього тижня поставлено і щодо вартості проїзду у маршрутках. На засіданні виконавчого комітету в середу ухвалене рішення про нову ціну — 3 грн. за проїзд.

Борг Ужгороду за оренду сягнув 1,4 млн. грн.

Питання оренди комунального майна було в полі зору прокуратури міста минулого року, коли було виявлено, що відповідальні за це працівники управлінь халатно ставляться до стягнення орендної плати. На приписи прокуратури з міської ради надходили самі тільки відписки, відповідальних не покарано.

Від «водних» пікетів до «водних» бунтів

Підняття ціни на воду в Ужгороді з 6,78 грн. до 11,48 грн. за 1 кубометр минулого тижня спричинило пікети Водоканалу, а згодом і міської ради.

Порошенко «підсилив»   силовиків… олігархом   та корупціонером-балогівцем

Президент Петро Порошенко   призначити на посаду міністра оборони генерал-полковника Валерія Гелетея. Окрім того, на посаді керівника Генерального штабу президент хоче бачити генерал-лейтенанта Віктора Муженка, а «для координації дій та підвищення рівня керованості силовим блоком» він призначає першим заступником глави адміністрації президента з цих питань Юрія Косюка.

Ректори будуть менше красти,   а якість освіти зросте

Рада прийняла новий закон про вищу освіту.

Як нам рухатися вперед?

За понад 20 років у незалежному плаванні Україна так і не змогла зайняти достойного місця у світовій спільноті. І це при тому, що потенціал країни дуже високий. У нас є все для того, щоб бути в лідерах, однак совкове мислення політиків і взагалі неповноцінний багаж комуністичного світогляду тримає нашу країну на дні.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат