Приватний сектор на вул. 8 Березня існує   поза цивілізацією

12.12.2014 18:59 РАТУША

Приватний сектор на вул. 8 Березня існує поза цивілізацією

До редакції звернулися мешканці вул. 8 Березня (приватний сектор), втративши надію на допомогу від господарських структур. Річ у тім, що мешканці будинків №№ 6, 7, 8, 8а та інших (усього 12 будинків), знаходячись майже в середмісті Ужгорода, з 50-х років минулого століття живуть без фекальної каналізації. Численні звернення до міської влади результатів не давали.

Мешканці будинків зверталися до депутата Ужгородської міськради, начальника ЖРЕРу № 5 А. Ковальського з проханням прочистити 8 зливових решіток та центральну трубу з чотирма колодязями зливової каналізації й прокласти фекальну каналізацію від ОТР-банку до електропідстанції. Люди скаржилися, що через це після дощу на вулиці утворюється 200-метрове брудне «озеро», не кажучи вже про затоплені двори. На це отримали відповідь, мовляв, КП ЖРЕР-5 приватний сектор не обслуговує, а також пораду: звернутися до міськвиконкому. Звернення до директора Водоканалу Ю. Омельяненка з проханням обстежити та вирішити питання зливової каналізації було проігнороване.

З Департаменту міського господарства ще під час керівництва Касперова пообіцяли розглянути можливість ремонту дорожнього покриття, вуличного освітлення, зливової каналізації, а ось про найважливішу потребу мешканців у відповіді ні слова.

Кожен другий мешканець приватного сектору на вул. 8 Березня — пенсіонер, тобто провести каналізацію за власні кошти не спроможний. Люди роками самотужки ремонтували, замінювали труби, усували прориви... За власні кошти проклали телефонну лінію, прибирають прилеглу до своїх дворогосподарств територію, відкачують грунтові води й ту воду, що залишається після опадів у дворах і підвалах будинків.

Про це мешканці писали і на адресу голови ОДА з проханням у виділенні частки обласних коштів для прокладання фекальної каналізації. Зверталися до мера Погорєлова, колишніх керуючого справами міськвиконкому Волосянського, в. о. міського голови Щадея. Час минув, після відвертого «відфутболювання» питання з місця так і не зрушило.

Як розповіла мешканка вул. 8 Березня п. Олена, на сьогодні їхня частина вулиці взагалі випала з цивілізації. У них не тільки знищене вщент вуличне покриття, немає ліхтарів, каналізації, затоплені двори і підвали. Телефон й Інтернет також зникли після того, як через сусіднє будівництво (до речі, яке ніхто з ними не погоджував) зрушили опору, а потім цигани ще й порізали кабелі Укртелекому. Будівельним сміттям із сусіднього будівництва нині вщерть «забиті» зливові колодязі. Життя в цьому місці стало нестерпним.

Тому мешканці дуже сподіваються і з нетерпінням чекають на реакцію влади, адже голова міста Погорєлов полюбляв інспектувати мікрорайони. Може, таки знайде час і навідається в їхній забутий цивілізацією закуток обласного центру, проінспектує, визначить кошторис та майстрів і люди нарешті почнуть жити цивілізовано, як належить у європейському місті.

ТЕГИ : огляд листів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат