Барикади під мерією прибрали

12.12.2014 19:27 РАТУША

Активісти обіцяють нову стратегію боротьби за перезавантаження міської влади.

Ми детально інформували наших читачів про події довкола Ужгородської міської ради, пов’язані з політичними виставами, земельним дерибаном, зміною мерів, і про те, чим це завершилося. А саме, у своє колишнє крісло градоначальника повернувся Віктор Погорєлов. Ця подія стала останньою краплею, що переповнила чашу терпіння громади й міських активістів. На знак протесту вони організували акцію «Дістало!» і навіть розбили намет та знесли шини під будівлю мерії. На минулу неділю оголосили віче.

Водночас у електронних ЗМІ було оприлюднене рішення судді А. Сарай, яка розглядала позов Погорєлова проти міської ради. Предметно, що з тексту резолютивної частини постанови стосовно негайного виконання рішення випливає, що стосується воно винятково визнання протиправним і скасування рішення судового засідання від 24 лютого 2014 року № 1191 «Про дострокове припинення повноважень міського голови Погорелова В. В.» і аж ніяк не стосується негайного повернення на посаду самого Погорєлова. Тобто постанова суду від 25 листопада 2014 р. не має правовим наслідком його поновлення на попередньо займаній посаді. До слова, постановою від 13 жовтня суд залишив без задоволення заяву Погорєлова про поновлення його на посаді ужгородського мера, а також стягнення на його користь середнього заробітку за останні 9 місяців, що минули з часу його усунення з посади міського голови, з наступним негайним виконанням рішення. Наразі постанова суду від 25 листопада оскаржена до Львівського апеляційного суду, тому не може мати законної чинності й посилання на неї є протизаконним і тягне за собою відповідальність.

Організатори акції «Дістало!» вимагали негайного саморозпуску депутатів міської ради, відставки голови міста й перевиборів. Вони змусили міську владу переглянути тарифи на воду, вивезення сміття й пасажирські перевезення. Наразі створені і працюють відповідні комісії, до яких увійшли також активісти. Після недільного віче, яке з різних причин не засвідчило готовності ужгородців до боротьби і нового Майдану, встановлені біля міськради барикади прибрали.

Представники громадських організацій вирішили переформатувати акцію, «тиснути на депутатів» безпосередньо під час сесійних засідань із залученням активних мешканців міста. Наступне сесійне засідання призначене на 19 грудня.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат