Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-04') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 580, 20

Коли штучна назва «Родниківка» знову стане праслов’янським Ізвором?

Або ж чому не повернемо історичні назви своїм містам і селам?

Мамо, я в парламенті: Як закарпатські школярі Верховну Раду підкорювали.

Ця історія про здійснення мрії двадцяти закарпатських школярів розпочалася близько місяця тому, коли у соцмережах вперше з’явилася інформація про старт незвичного конкурсу, організованого ГО «Інститут сприяння розвитку громадянського суспільства» та народним депутатом України Робертом Горватом.

В Ужгороді понад 600 вулиць, провулків та площ і жодна не носить назву давніше, ніж 70 років

У четвер, на черговому засіданні сесії Ужгородської міськради депутати затвердили оновлений список усіх назв вулиць, провулків та площ.

Депутати «роздерибанили» землю колишнього «Ужгородприладу»

У четвер на сесії Ужгородської міської ради депутати розглядали ряд земельних питань, серед яких і, фактично, поділ території діючого заводу ПАТ «Модуль М» на 6 земельних ділянок: одна площею 7,2 га — заводу, а решта п’ять, площею майже 6,5 га, — 5-м приватним організаціям. Йдеться про гектари комунальної землі міста, яка залишилася заводу для його обслуговування ще з радянських часів, розташована неподалік гіпермаркету «Епіцентр» та Боздоського парку.

В Ужгороді стіни історичних будинків та нову плитку на набережній розписав вандал-наркодилер

Ужгородці були неприємно здивовані появі в історичній частині міста вандальних написів на будівлях чеської доби та новенькій плитці щойно відреставрованої алеї набережної Незалежності.

Вибір за нами

У неділю значною мірою вирішується доля країни. Все залежить від свідомості українців. Якщо вже влада підв’язана до посади президента в цій країні і все сходиться на цій посаді, то відповідальність дуже висока.

Володимир Бочкор: Закарпатець, що створив транспортний бізнес у Лондоні

Закарпатець із Рахова, засновник і керівник компанії Rubbish Taxi в Лондоні — про мрії, шляхи до забезпеченого життя і плани на майбутнє.

Завдяки європейському фінансуванню в скансені запрацювала перша музейна школа екскурсоводів

Ужгородський музей архітектури і побуту в кінці березня оголосив про набір підлітків у так звану Школу юного музейного екскурсовода. На анонсованих заняттях були обіцяні розповіді та дослідження найцікавіших музейних хатинок та експонатів.

Українців штрафуватимуть і пустять перевірки по домівках: Що зміниться вже у травні

В Україні комунальна реформа повноцінно набуде чинності вже у травні 2019-го. З цього моменту запрацює закон про комерційний облік комунальних послуг і новий базовий закон про ЖКП. Головний принцип — платити доведеться за кожен кубометр води і Гкал тепла, а тих, хто затримує платежі, каратимуть штрафами і відключенням.

Кого дебати

Виборча кампанія вже нагадує театр абсурду. Кандидати провокують один одного пісяти в баночки та запрошують на дебати. Щоб було більше цирку, то дебати пропонується провести на стадіоні.

Ужгородські комунальники, через халатність яких дерево покалічило дівчинку, відбулися штрафом

Аніта Білей з того часу перенесла 28 операцій, цього тижня відбулося судове засідання по справі дворічної давності.

Жінка, яка плює на перехожих та обливає їх сечею, перебралася з Мукачева до Ужгорода

Її звати Вікторія, однак мукачівці прозвали її «Плювачкою». Саме напередодні туристичного буму в період цвітіння сакур Ужгород отримав від Мукачева шокуючий «подарунок»: жінку, яка протягом минулого року дошкуляла мукачівцям тим, що їздила по центру міста на інвалідному візку, плювала на перехожих, часто ображала їх, кидала у людей всім, що потрапляло під руки та обливала містян сечею.

У справі про забудову території біля драмтеатру суддя взяв відвід

У середу в Закарпатському апеляційному суді відбулося резонансне судове засідання палати з розгляду кримінальних справ у складі колегії суддів І.Стана, Г.Гошовського, Н.Мишинчук.

Чому мери Ужгорода та Мукачева бідніші за своїх дружин

Які декларації про доходи у мерів Ужгорода та Мукачева за 2018 рік.

Чому це не жарти

У неділю зроблять свій вибір щодо того, хто стане Президентом України.

На Воловеччині син виграв у матері тендер на поставку хліба в школи

На тендері відділу освіти Воловецької райради щодо поставок хліба для шкіл змагалися... матір та син.

Віра в себе, професійний саморозвиток — запорука успіху

Втрата роботи і потрапляння до категорії безробітних, її самостійний пошук, скажімо, після демобілізації з лав Збройних сил України, стає для багатьох не лише проблемним питанням у матеріальному вимірі, але й серйозною психологічною травмою.

Алея в Боздоському парку. Питання про її брукування   ще не вирішене

Спочатку місцеві ЗМІ повідомили, що бруківку, яку зняли з набережної Незалежності, чомусь перевезли до Боздоського парку. А вже згодом з’явилася інформація від мерії, що цією бруківкою хочуть вистелити ...широку алею парку.

У місті затверджено нові тарифи з техобслуговування ліфта та системи диспетче­ризації

Вартість послуги з технічного обслуговування ліфта та системи диспетчеризації затвердили на виконкомі Ужгородської міської ради.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат