Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-18') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 660, 20

На Закарпатті суд виправдав, спійманого ще в 2015 році на хабарі, ДАІшника

Свалявський райсуд виніс вирок відносно співробітника центру з надання послуг ДАІ. Його звинувачували в отриманні хабара в розмірі 140 доларів ще в 2015 році. Хабар він ніби брав за сприяння в прискоренні перереєстрація автомобіля та виборі номерних знаків.

Ковзанка від «Дастору» переїде до «Авангарду»

Земельна ділянка біля стадіону «Авангард», яка колись була четвертим полем стадіону, а потім — геть пусткою, заживе новим життям уже з грудня. Сюди переїде міська ковзанка з майданчика біля «Дастору».

На Закарпатті активісти блокували міжнародну трасу

Протести в Україні почалися із Закарпаття. Якщо всеукраїнська організація «АвтоЄвроСила» оголосила свою акцію на 20 листопада, то наше крило «євробляхарів» від організації «Доста», як і анонсували, вийшли на протест уже 19 листопада.

На Закарпатті розтрощили автомобіль журналістів «Української правди»

Журналіст видання «Українська правда» Ельдар Сарахман розповів, як для нього ледь трагедією не закінчилася поїздка у найбагатше циганське село на Закарпатті — Підвиноградів.

На вулиці Другетів аварійна будівля осипається на перехожих: Куди звертатися ужгородцям

Уже був випадок на цій вулиці, коли цеглина з даху дивом не впала на жінку з коляскою, яка щойно пройшла це місце.

Щодня в Ужгороді ламається по 3-4 ліфта. В кращому випадку...

Найстарішим підйомником Ужгорода є, безумовно, патерностер. Змонтований ще чехами в будівлі нинішньої облдержадміністрації у 1936 році, він працює справно. Що аж ніяк не можна сказати про інші ліфти міста.

Мерія закупила евакуатор. Та чи варто цим вихвалятися?

Цієї середи влада Ужгорода похвалилася купівлею нового евакуатора. Навіть назвали суму — 2 мільйона 400 тисяч гривень. Та цю новину в мережі розкритикували.

За дерибан майна друкарні на Руській посадовці міськради можуть сісти на 12 років

Ми вже писали про відкриття кримінального провадження щодо посадових осіб мерії за фактом незаконного демонтажу шести споруд на вулиці Руській, 13, які перебувають у власності КП «Ужгородська міська друкарня». Двома рішеннями сесії міськради було вирішено передати на викуп три основні будівлі площею 1100 квадратних метрів та демонтувати інші 6 споруд за кошт місцевої казни.

Як подолати бідність в Україні

Нинішні зарплати в нашій країні — це неповага до людей праці. Україна зараз — на жаль, найбідніша країна в Європі. На кожного українця за 2018 рік буде створено валового внутрішнього продукту на суму всього 2 964 долара. Так підрахував МВФ. У той же час в цілому по Європі цей показник багатства націй вдесятеро вищий.

Півмільярда на закарпатські дороги

Уряд виділив рекордну суму для відновлення місцевих автошляхів.

"Рішення мера Сергія Ратушняка про відмову від централі­зованого опалення було правильним"

На сьогодні в Україні склалася критична ситуація з обігрівом домівок та гарячим водопостачанням. У це важко повірити, але в Україні люди досі залежні від теплокомуненерго і майже скрізь люди очікують опалювального сезону і гарячої води.

Апеляційний суд відмовився відсторонити мера Ужгорода Андріїва від посади

Прокуратура звинувачує Богдана Андріїва у розтраті коштів та підробленні документів. За даними слідства, його дії начебто завдали міському бюджету збитків у розмірі понад 6,5 млн. грн.

Мерія продала велику земельну ділянку в самому центрі міста за... 3 тисячі доларів

Ділянка за адресою вулиця Волошина, 8 перейшла у власність комерційній фірмі за ціною в 90 726,26 грн...

Відлуння Угорської революції 1848—1849 років на Закарпатті

Цього року виповнюється 170 років боротьби угорського народу за свободу і незалежність, яка на початку 1848 року перетворилася у справжню революційну війну проти Габсбургів, але 100-тисячне російське військо придушило революційний рух народних мас.

Сказ: Чи такі безпечні звірята, як нам здається?

Минулого тижня Ужгород облетіла несподівана новина: в Боздоському парку просто на дорогу до людей вийшла молода дика лисиця. Чутка про те, як худюще молоде лисеня не боялося людей і залюбки їло з рук печиво збаламутила м’якосердих людей, які фотографували, знімали відео та спеціально приходили годувати «бідолаху»... Словом, мімімі потрохи підходило до зашкалу.

7 гривень за проїзд у громадському транспорті Ужгорода

До такої суми просять підвищити тариф проїзду в громадському транспорті ужгородські перевізники.

На Закарпатті розкрадають таємний нафтопровід, який мав стратегічне значення

На Закарпатті у всіх на очах знищують унікальний, а колись цілком таємний нафтопровід. Навіть місцеві не знали, що ходять стратегічним об’єком, який був у цілком робочому стані. А тепер там ріжуть труби. Цілі резервуари. А пальне, що там лишилося — зливають і продають.

Корупція є найбільшим тягарем для розвитку країни

Відповідно до міжнародного рейтингу Transparency International, за індексом сприйняття корупції Україна знаходиться на 144 місці в світі та знаходиться поруч з Центральноафриканською республікою, Нігерією та Папуа-Новою Гвінеєю. Це означає, що Україна на сьогоднішній день все ще залишається однією з найбільш корумпованих країн світу.

Олексій Сапронов: Необхідно зменшити залежність регіонів від центру

Децентралізація це — надання широких повноважень місцевому самоврядуванню щодо питань економіки, гуманітарної політики, охорони правопорядку, розпорядження місцевими земельними ресурсами. Тобто, це те, що робить регіони більш незалежними від центру.

Непокірливий закарпатський пастир Теодор Ромжа перед приходом совітів готувався працювати у підпіллі

За мемуарами «Лубянка и Кремль» Павла Судоплатова, одного з очільників НКДБ-МДБ-КДБ, «на рахунку» чекістів — ліквідація 1 листопада 1947 року лідера греко-католиків Закарпаття, єпископа Теодора Ромжі, який заважав «визволителям» як противник переходу до православ’я і як джерело просочування важливої інформації з УРСР до Ватикану.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат