Регулярний авіарейс Ужгород—Київ—Ужгород зупинено   на невизначений час

01.11.2019 17:16 ПОДІЇ

Причина — початок осінньої навігації. Візуальні заходи на посадку через погану погоду — неможливі.

Потрібне використання навігаційного обладнання інструментального заходу на посадку. Зараз, аби літак продовжив літати до Ужгорода — має бути підписана міжурядова угода між Україною і Словаччиною про надання можливості ДП «Украерорух» керувати частиною повітряного простору Словаччини, що дасть змогу виконувати польоти за приладами в межах аеродрому «Ужгород». Про це повідомив Віталій Глагола.

Була попередня домовленість між урядами підписати її ще 31 травня, але досі не склалося. Під час візиту президента Зеленського до нього підходив директор аеропорту Руслан Лііс із проханням вплинути на ситуацію. Президент обіцяв взяти ситуацію під контроль. Навіть звернення облради було, та справа не зрушилася з місця. Уряди ніяк не можуть погодити між собою текст угоди, — розповів журналіст.

«Ми не зупинили співпрацю, просто призупинили, — розповів у коментарі Суспільному директор аеропорту Руслан Лііс, — просто тому, що рейс є невигідним. Тому що скорочується світловий день, а ми працюємо за візуальними польотами. Оскільки словаки не підписали угоду між Словаччиною та Україною, то в нас немає інструментального заходу на посадку».

Наразі продовжити виконувати рейси буде можливо тільки з весни за можливості виконання візуальних польотів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат