Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-17') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 600, 20

В Ужгороді обрали найгарнішу дівчину

В Ужгороді відбувся конкурс «Міс Ужгорода 2019». Сама імпреза пройшла в Закарпатському драмтеатрі при переповненій залі. Всього в конкурсі взяли участь 14 учасниць.

Місія мистецтва — збагачувати життя духовно

Інтерв’ю з заслуженим художником України Антоном Ковачем.

Історія успіху. Повірити у себе допомагає служба зайнятості

Тетяна Черешня мала успішну кар’єру в одному з банків обласного центру Закарпаття та життя розпорядилося інакше — воно вимагало змін. Саме тому вона звернулася до фахівців Ужгородського міського центру зайнятості, де її вислухали та запропонували відвідати семінари «Як розпочати власний бізнес» та «Від бізнес-ідеї до власної справи». Тут жінка отримала чимало корисної інформації, пов’язаної з організацією підприємницької діяльності. У кожного, хто починає свою справу, є сумніви: чи вдасться, чи вийде, чи вистачить сил досягти намічених результатів. Після отриманої інформації та прикладів щодо успішного ведення бізнесу у центрі розвитку підприємницької діяльності Ужгородського міського центру зайнятості Тетяна сповнилася бажанням розпочати свою власну справу. Отримані кошти від служби зайнятості для організації підприємницької діяльності та заощаджені власні кошти жінка витратила на відкриття винного простору «СироВина».

На Закарпатті активісти знову хочуть перекривати дороги

Кожної весни наші дороги мають жалюгідний стан. Хоча останнім часом місцями дороги вже будують капітально і там, де це роблять іноземці, дороги таки витримують зиму. Але таких доріг дуже мало.

На Закарпатті діагностуватимуть туберкульоз   у 1000 разів швидше

Закарпатські медзаклади отримали три сучасні генетично-молекулярні лабораторії «GeneXpert» («Джин Експерт»).

Колією до Європи: Безвіз відкриває українцям дороги

Перший щоденний прямий безпересадковий потяг рейсом «Мукачево—Будапешт», якого чекали з нетерпінням не тільки закарпатці, стартував 9 грудня. А вже в кінці лютого голова правління ПрАТ «Укрзалізниці» Євген Кравцов проанонсував наступний маршрут до Європи — потяг «Мукачево—Кошице».

Як ся кличеш, юний закарпатцю?

Закарпатці дотепер традиційно давали своїм нащадкам звичні імена. Називали синів переважно так, як батька й діда. «Без «вихилясів», — говорить про це один із ужгородських професорів. — Тому у нас навіть відомі люди — керівники всеукраїнського масштабу — такі, як колишній очільник МНС і віце-спікер парламенту та перший заступник керівника уряду Дурдинець — Василь Васильович; екс-міністр зовнішніх економічних зв’язків Герц — Іван Іванович; авторитетний керівник закарпатської митниці Майор — Василь Васильович; голова облвиконкому Мальованик — Михайло Михайлович; народний художник України Ілько — Іван Іванович; поети Кузан і його тезка Кухта — Василі Васильовичі і т. д.».

Міністр Гриневич підтвердила, що угорськомовні вчителі Закарпаття отримують доплату від уряду Угорщи

Міністр освіти та науки Лілія Гриневич підтвердила, що угорські вчителі Закарпаття отримують грошову допомогу з Угорщини. І сказала це міністр із тривогою, в контексті того, що угорськомовні вчителі підтримують Угорщину в тому, щоб викладання предметів в угорськомовних школах було виключно на угорській мові.

В Ужгороді скажений собака покусав господаря

Ще 10 березня до державної ветлікарні в Ужгороді звернувся господар собаки з проханням про допомогу. Собака був у агональному стані, а через деякий час загинув.

Дитячий паровозик забруднює площу Театральну

Дитячий чепурний паровозик з’явився в Ужгороді під час проведення Ужгородської палачінти — він курсував усі три дні фестивалю між центром міста та Боздоським парком. І після фесту він у місті і залишився, чим викликав несподіване захоплення та ейфорію в містян — люди навіть фотографувалися на фоні цього паровозика...

Ужгород потопає в несанкціонованих сміттєзвалищах

Понад два десятка ділянoк в Ужгoрoді завалені пoбутoвими відхoдами та oрганікoю. Більшість несакціoнoваних звалищ біля будинків та річки. Екoлoги пoпереджають — такі сміттєзвалища шкoдять здoрoв’ю та навкoлишньoму середoвищу.

На Заньковецької вирубали дерева

Цього тижня на вулиці Заньковецької комунальники вирізали цілий ряд дерев.

Співанки, що на душу лягають…

У ці лютневі дні 100 років виповнилося б уродженці села Голятин Гафії Зимомрі — простій сільській співачці-коломийкарці, яка стала автором трьох окремих книг. Розповідь про неї є навіть в «Українській музичній енциклопедії» .

Закарпатський апеляційний суд в Ужгороді відпустив на поруки   одного з учасників нападу на АЗС на Ір

Як ми повідомляли, 10 лютого в Іршавському міськрайонному суді розглянули питання про обрання міри запобіжного заходу для чотирьох жителів району, які скоїли розбій на території АЗС у селі Білки.

«Паркувати заборонено!»: Нелегальні приватні паркування заполонили Ужгород

В історичній частині Ужгорода знайти місце для паркування — доволі непросте завдання. Ряд припаркованих автомобілів час від часу переривається локaцiєю з видiленими помаранчевими фiшкaми або табличками «Паркувати заборонено!» чи «Пaркувaння тiльки для прaцiвникiв бaнку, бутикa чи ресторaну».

Як купувати меблі? Тільки в родичів!

Дуже дивно департамент фінансів та бюджетної політики міськради закупив меблі. Як відомо, тут потрібно проводити тендер для продавців, але якщо сума торгів не перевищує 200 тисяч грн., то можна купити «і так», без тендерних торгів. І звичайно, щоб не бавитися з тендерами, у департаменті фінансів вирішили, що їм потрібні меблі на суму... 195 тисяч грн.

На Закарпатті Балога використав черговий шанс, щоб посварити угорців та голову ОДА Москаля

Інтернет-видання Мукачево. нет, яке наближене до народного депутата Віктора Балоги, дало кілька фраз із інтерв’ю голови Культурного товариства угорців Закарпаття, нардепа Ласла Брензовича угорському Інтернет-виданню Origo.hu.

Як дружина підставила прокурора-антикорупціонера з Закарпаття

Так уже стається в Україні, що чиновники переписують все майно на своїх дружин, щоб мати декларації про доходи як у бомжів. Хоча останнім часом чиновникам потрібно показувати і доходи своєї родини. Тому багатство переписується ще на більш далеких родичів.

Limejet vs Машзавод та міськрада: Хто зацікавлений?

Одна з найпопулярніших служб таксі Ужгорода — Limejet — опинилася ось уже понад півроку ледь не в заручниках ПАТ «Машинобудівний завод «Тиса» та місцевої влади.

Боржавські полонини як симптом екологічного одужування суспільства

Те, що в Україні влада і суспільство мають застарілі системні хвороби вже ні для кого не секрет. Негативні наслідки цих хвороб проявляються не тільки в зниженні якості і рівня життя простих громадян, а й у хижацькому природокористуванні та забрудненні довкілля. І хоч історія захворювань складна і тривала, головна їх причина часто банально проста: тотальне нехтування купкою агресивної меншості через реалізацію своїх приватних чи корпоративних інтересів — системи суспільних цінностей та інтересів громад. А слабкість громадянського спротиву і роз’єднаність громадянського суспільства ще більше заохочують агресивну меншість до дій. Схоже, в екологічному вимірі з’являються перші ознаки суспільного одужування. І не лише на Закарпатті.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат