Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-04') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 560, 20

Перші протистояння

З початком тижня після інавгурації Володимир Зеленський офіційно став президентом. Під час звернення до народу він пообіцяв звільнити керівників силового блоку, розпустити Верховну Раду, зняти недоторканність із депутатів і провести нові вибори до парламенту виключно за пропорційною системою і з відкритими списками.

«Голова — Ленін, а гроші — косо!»

У селі Шаланки Виноградівського району існував колгосп імені Леніна. Господарство було багатопрофільне, заможне. Крім традиційних рільництва, овочівництва й тваринництва, добре розвинені підсобні промисли: цегельний завод, пилорама, сувенірний цех...

«Гра престолів» по-українськи

Дивні політичні ігри відбуваються в Україні. Парламент нарешті визначився з датою інавгурації нового президента — у понеділок 20 травня Зеленський набуде законних президентських прав.

Відомому досліднику української ботанічної лексики, професору Іванові Сабадошу — 75

Ім’я Івана Васильовича Сабадоша відоме не тільки в Україні, але й далеко за її межами.

В Ужгороді відбувся один із найбільших у Центральній Європі турнірів із петанку «Сакура»

Цього разу участь у турнірі взяли 130 петанкістів із 16-ти країн — України, Росії, Білорусі, Литви, Латвії, Естонії, Швеції, Данії, Угорщини, Словаччини, Чехії, Польщі, Болгарії, США, Марокко, Монголії.

Активісти: Андріїви вивозять гроші за кордон

Активісти просять прокуратуру перевірити факти про вивезення Андріївами півмільйона доларів за кордон.

На Закарпатті судитимуть директора рекламної агенції за розпалювання національної ворожнечі

Ще вночі 20 жовтня 2018 року на території Закарпатської області були розклеєні провокативні білборди зі зображенням угорських закарпатських діячів: нардепа Ласла Брензовича, заступника голови облради Йосипа Борто та депутата облради Ілдики Орос. Під їхніми зображеннями напис: «Зупинимо сепаратистів».

Перемога, як пропаганда

Факт беззаперечний: була війна, яка забрала десятки мільйонів життів. Нацизм вдалося перемогти. І потім про війну дедалі менше згадували, як про страшний наслідок, а просто почали використовувати перемогу в цілях пропаганди. Особливо зараз. Росія розкручує бренд «Безсмертний полк» і георгіївську стрічку. Як такий собі символ непереможності Росії. Щось таке, що повинно налаштувати росіян на любов до батьківщини і на ненависть до всіх незгодних.

Коли Місяць сипле сріблом...

З незатаєним щемом і ностальгією згадуються ті благословенні молоді літа 40-річної давності, коли я працював кореспондентом обласної газети «Молодь Закарпаття». Якоїсь днини поріг кабінету скромно переступив невисокий, з приємною усмішкою на кругловидому лиці молодий чоловік.

Як в Ужгородському університеті досліджують космос

Серед унікальних за науковим значенням об’єктів УжНУ чільне місце посідає Лабораторія космічних досліджень. Її історія сягає самого початку космічної ери — 1957 року, коли звідси велося спостереження за польотом першого штучного супутника Землі. З того часу на основі Лабораторії виросла ціла наукова школа, кілька поколінь фізиків-астрономів, а сама Лабораторія по праву вважається однією з кращих в Україні.

На стадіоні «Авангард» вранці можна бігати безкоштовно

На нещодавно оновленому стадiонi «Авангард» вiдтепер може займатися спортом кожен бажаючий.

Петиція з вимогою заборони будівництва в історичному центрі Ужгорода зібрала потрібну кількість підп

Петиція, яку ініціювала група активістів на сайті міськради ще 17 квітня, набрала необхідні 250 голосів за тиждень до закінчення терміну голосування. Саме стільки — 250 голосів потрібно було набрати за 20 днів, протягом яких петиція була актуальна.

Ужгородські дороги після ремонту не пройшли випробування дощем

В Ужгороді після першого ж серйозного дощу всі щойно відремонтовані вулиці та площі затопило. Після першого ж дощу під водою опинилася реконструйована частина площі Петефі. Нагадаємо, що ремонт цієї площі та інших площ та вулиць міста сягав не один десяток мільйонів гривень з кишень ужгородців. А тепер площі Петефі, Кирпи, вулиці Шумна, Капушанська пішли під воду — мерія бездарно «утопила» десятки мільйонів гривень, не зробивши нормальної зливової каналізації.

В Ужгороді наркоман на «Шкоді» протаранив поліцейський автомобіль

Як повідомляє поліція, пригода сталася близько першої години ночі. Один із екіпажів патрульних поліцейських передав у диспетчерську, що водій автомобіля «Шкода» не зупинився на вимогу поліцейських. За порушником почалася погоня. Його помітили на вулиці Минайській, але водій «Шкоди» і не думав зупинятися, ігноруючи і проблискові сигнали, і голосову команду патрульних.

Водій, який в Ужгороді на «Мерседесі» вдарився у бетонну опору, перебував у розшуку

В Ужгороді «Мерседес» вдарився в бетонну опору. Як з’ясувалося, водій не впорався з керуванням і автомобіль винесло на узбіччя, а потім на зелену зону між дорогою та тротуаром. Автомобіль зніс кілька молодих дерев, а потім вдарився у бетонну опору рекламного білборда.

На Міжгірщині у дитячому садочку з батьків збирають великі гроші на випускний

Скандал на Міжгірщині. Одна з матерів Мар’яна Пішта відмовилася платити гроші за випускний. Збирали аж по 1000 гривень із дитини. Гроші збирали на горілку, шампанське і місцевого шоумена Ростіка.

У червні з Мукачева до Кошице курсуватиме потяг

Рівно рік тому було ініційовано розгляд можливості будівництва частини залізничної євроколії з Ужгорода до словацького кордону, щоб запустити потяг Ужгород—Кошице. Словаки зі свого боку вивчали можливість невеликої інфраструктурної перебудови на станції Матьовце. З нашого боку потрібно було підвести євроколію до Ужгорода. В принципі, витрати не такі вже й великі.

У минулому році у річці Тиса потонуло 20 контрабандистів

Керівник Прикордонної служби України Петро Цигикал розповів про те, на які ризики йдуть контрабандисти.

Роберт Юрош: Бокс — це моя професія, яку я дуже люблю

Роберт Юрош очолює спортивний клуб «Пантера» та виховує майже сотню юних боксерів міста.

В Україні новий президент. Чи буде в Закарпатті свій Саакашвілі

Чи був несподіваним другий тур виборів президента? Був. Але не тим, що переміг Володимир Зеленський, а тим, що переміг він із більшим відривом, ніж давали прогноз навіть у його штабі. 73 % йому дала Україна. Понад 80 % йому дало Закарпаття.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат