Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-05-18') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 680, 20

Репресії комуністів на Закарпатті

Як нащадки губернатора Костянтина Грабаря познайомилися
з радянсько-більшовицькою системою.

Грандіозний дерибан від мерії. Прокуратура починає реагувати

Мерія затіяла відразу кілька крупних афер, про частину з них ужгородці вже чули. В картині з’явилися нові об’єкти.

Наскільки важливим є Томос для України

11 жовтня Синод Вселенського патріархату у Стамбулі прийняв рішення надати автокефалію для Православної церкви України.

Чому на сесії міськ­ради зняли з розгляду питання будівництва торговельного центру на «Білочці»?

Вся справа в хабарах. Інакше пояснити це неможливо. На громадських слуханнях та комісіях ніяких заперечень щодо будівництва центру не було. А на сесії андріївці-хабарники питання з розгляду зняли.

Ужгородський підприємець за власні кошти відреставрував історичний пожежний гідрант

Про зроблену роботу розповів закарпатський журналіст Віталій Глагола. Мова йде про старі чехословацькі гідранти, яких у місті залишилося близько 80 із майже півтисячі, встановлених ще за Чехословацької Республіки у 1930 році майстром, інженером Ярославом Матічком. Сьогодні більшість із них на 2/3 вже в асфальті та землі (усе через підняття рівня дороги), та й випробування часом пройшли не всі.

Пришти бабки Анці - 4

Бабка Анця і мотокосарка.

Пришти бабки Анці

Бабка Анця і питання ідентифікації.

Що коїться з лісами в Закарпатті — розповів головний лісівник області

Навколо лісу багато розмов. І постійні скандали. Нещодавно репортери одного з центральних телеканалів виявили, що незаконними рубками в Закарпатті займаються навіть… монахи одного з монастирів.

Чи потрібно карати закарпатців за наявність паспортів іншої держави

Психоз навколо подвійного громадянства і намагання карати закарпатців за наявність паспортів інших держав є провокацією з метою налаштувати закарпатців проти влади України.

Площа Петефі й сітілайти. Перемога за ужгородцями

Майже непомітно на площі Петефі протягом кількох тижнів замість дерев з’явився ряд рекламних сітілайтів. У соцмережі знялося обурення, і міська рада не забарилася з відповіддю. Богдан Андріїв розпорядився, аби правоохоронні органи з’ясували ситуацію з самовільно розміщеними сітілайтами на площі.

Трамінер, Розе та «Країна мрій». Олег Скрипка виготовлятиме вино на Закарпатті

Трамінер і Розе з винограду сорту Піно Нуар виготовлятиме на Закарпатті Олег Скрипка.

Важливі для держави питання повинні приймати самі громадяни

На жаль, в Україні інституції влади повністю перейняли на себе функції вирішення глобальних для країни питань. Все приймається постановами уряду, рішеннями парламенту чи указами президента. І повністю ігнорується думка самого народу. Логічно було б відновити референдуми з глобальних для держави питань.

Нам не потрібно вступати у жодні військові союзи

Останнім часом все частіше мова йде про необхідність вступу України до НАТО. Звичайно, що колективний захист має свої переваги. Однак у час зростання загрози глобального військового протистояння варто таки задуматися щодо статусу України щодо приєднання до того чи іншого військового блоку.

В Ужгороді пройшов масовий міжнародний турнір із петанку — «Каштан-2018»

В Ужгороді протягом трьох днів майже 100 спортсменів з семи країн Європи та США взяли участь у традиційному міжнародному турнірі з петанку «Каштан».

«Свіча догоріла. Душа відлетіла…»

…Пообіднє 3 жовтня. Телефонний дзвінок від Михайла Фединишинця — і крізь сльози його тяжкі, як гори, слова:
— Щойно помер батько…

Ремонт набережної Незалежності. Почали

В Ужгородській міськраді відбулася прес-конференція щодо ремонту набережної Незалежності. Мер Ужгорода Богдан Андріїв повідомив, що влада готова врахувати всі зауваження активістів.

Всі 10 «Електронів» уже в Ужгороді. Маршрут № 20 змінено!

В обласному центрі протестували нові комунальні автобуси, а також водіїв. П’ять автобусів уже на обліку та застраховані, ще два транспорти оглядають спеціалісти, щоб скласти акт передачі.

Пришти бабки Анці

Бабка Анця та Марька з Копачинського берега…

ТГМ — taticek та некоронований король, який подарував Закарпаттю «золоте двадцятиліття»

На початку 1919 року закарпатську землю зайняла чехословацька армія, а вже у травні збори в Ужгороді виступили за входження краю до складу Чехословаччини. У червні 1920-го за Сен-Жерменським договором Підкарпатська Русь, чеською Zeme Podkarpatoruska, стала окремою адміністративною одиницею країни, що асоціювалася із яскравою постаттю Масарика, першого Президента Чехословацької Республіки.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат