Перемога, як пропаганда

11.05.2019 18:35 ПОЛІТИКА

Факт беззаперечний: була війна, яка забрала десятки мільйонів життів. Нацизм вдалося перемогти. І потім про війну дедалі менше згадували, як про страшний наслідок, а просто почали використовувати перемогу в цілях пропаганди. Особливо зараз. Росія розкручує бренд «Безсмертний полк» і георгіївську стрічку. Як такий собі символ непереможності Росії. Щось таке, що повинно налаштувати росіян на любов до батьківщини і на ненависть до всіх незгодних.

В Україні віднедавна пішли іншим шляхом. Війну перестали називати вітчизняною, а георгіївську стрічку заборонили, як елемент російської пропаганди. А от безсмертний полк у нас є свій. Це — полк чиновників, які просто роблять із Дня Перемоги зайвий піар для себе коханих. 9 травня полк чиновників ходить від пам’ятника до пам’ятника і скрізь промовляються пафосні слова. А ветеранів уже фактично немає. Їх не може бути фізично, бо навіть якщо хтось народився під час війни, то зараз йому під 80. А якщо хтось пішов воювати в 18 років, то зараз їм під 100. Таких залишилося одиниці.

Для чого влаштовувати з Дня Перемоги шоу? З росіянами все ясно, для них це пропаганда. Але для чого шоу робити в Україні? Чому не можна просто скромно пом’янути тих, хто став жертвою цієї безглуздої бійні? Так, як ми це робимо, коли поминаємо жертв Голодомору. Кому потрібні ці чиновницькі вилазки до пам’ятників? Ці бюрократи хоч розуміють, на чому вони роблять піар? Примітивний совок.

Коментарі :


18.05.2019 02:55 йоны

ну совокон и в африке совок а чиновник что руский что украинский без этого ну никак.кстати сразу после войны 9-го мая было обычным рабочим днем.это во времена хрущова и особенно брежнева оно это стало праздником,а все чиновники,что в украине,что в той-же росии,выходцы из влксмакпсса.чего вы от них хотите,эти по другому увы не умеют..


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат