Роми мали намір відібрати будівлю, де базується ГО «Щасливі діти»

16.03.2020 11:10 СОЦІО

Будинок у мікрорайоні Шахта в Ужгороді став центром дитячої творчості та виховання.

Як повідомляється на сторінці ГО «Щасливі діти» у Facebook, цей будинок хоче відібрати керівник ромської організації «Романі Чгіб» Борис Бучко під начебто дитячий садок для ромів.

У повідомленні активістів ГО йдеться про те, що Борис Бучко ще в 2016 році насміхався, що нехай організація «Щасливі діти» робить у будинку ремонт, а він потім відбере його собі. Тоді ніхто цим погрозам не надав уваги, але зараз усе стає загрозливо реальним, — йдеться в дописі «Щасливих дітей».

Однак мер Ужгорода Богдан Андріїв на своїй сторінці у Facebook запевнив, що будівля є у комунальній власності міста і з ГО «Щасливі діти» підписано угоду про надання будівлі для потреб цієї організації до 2027 року, тому будівлю нікому не передаватимуть.

У Facebook активісти пишуть: «Неприємний момент цієї всієї історії — маніпулювання дітьми. Цього не можна допускати, якої б національності вони не були. На наших заходах у місті ніколи не відбувалося поділу на ромських і неромських дітей. Маленькі роми з Шахти добре знають нас. Одяг, іграшки, канцтовари — віддавалися їм практично мішками. Ми щиро (як уміють діти) віримо, що задекларована підтримка міського голови Богдана Андріїва — залізобетонна. І щиро будемо (як уміють дорослі) захищати інтереси дітей Ужгорода».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат