Газета » ПОЛІТИКА

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-20') and ((cat_id = '4')or('0' >= '4')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(4 = '13')) order by id desc LIMIT 560, 20

По виборах   Балоги-молодшого порушено кримінальну справу

Як ми повідомляли, на довиборах в обласну раду по Мукачеву з перевагою в менше 300 голосів перемогу було присуджено синові Віктора Балоги — Андрієві.

Балога програв довибори   в облраду

У неділю в Закарпатській області відбулися проміжні вибори до обласної ради. Кандидати боролися за здобуття депутатських мандатів у п’яти мажоритарних округах.

Самозамах Рабиновича

У понеділок надійшло повідомлення про замах на життя президента ФК «Арсенал», співголови Європейського єврейського парламенту (EJP), президента Всеукраїнського єврейського конгресу, бізнесмена Вадима Рабиновича. У його автомобіль, який виїжджав із двора офісу, з боку порожнього сусіднього будинку було кинуто вибуховий пристрій. Автомобіль трохи постраждав. Із Рабиновичем нічого не сталося.

Вони не працюють, але гроші гребуть

Наш парламент ніяк не запрацює на повну силу. Опозиція знову блокує трибуну, тому що суд відібрав мандат у депутата-опозиціонера Власенка. Власенко, як відомо, є адвокатом Юлії Тимошенко. І саме те, що Власенко суміщав роботу адвоката з депутатством, стало формальною причиною позбавлення його мандата депутата.

Їх залишилося 45…

Завтра відбудуться довибори п’яти депутатів облради замість тих, хто обрався до парламенту. Від самого початку було зареєстровано близько 120 кандидатів на 5 депутатських крісел, але було зрозуміло, що значна частина з них — виключно технічні кандидати, які згодом повинні були знятися з перегонів, залишивши в комісіях своїх представників. І дійсно всього в бюлетенях по 5 округах залишилося 45 кандидатів.

Віталій Постолакі: Влада повинна боятися виборців

У неділю 3 березня завершується короткострокова виборча кампанія на проміжних виборах до Закарпатської обласної ради. Найнепередбачуванішою ситуація є в 51-му виборчому окрузі, що на Ужгородщині.

Януковича прийняли в Європі

Європа тривалий час бу­ла закрита для нашого президента. Там не могли зрозуміти, як за такий короткий час Україна за нової влади втратили весь набутий демократизм і впала до традиційного совкового тоталітаризму. І ось цього тижня президента Януковича зустріли у Брюсселі, щоб обговорити питання можливої європейської інтеграції України.

Блокуй-не блокуй…

Верховна Рада досі не працює. Опозиція заблокувала трибуну і обіцяє, що Рада не запрацює, поки провладна більшість не погодиться голосувати так, як того вимагає Конституція — кожен сам за себе. Опозиціонери розуміють, що у фракції Партії регіонів занадто багато крупних бізнесменів, які депутатство собі купили лише для недоторканності і ходити на засідання та натискати якісь кнопки їм не хочеться.

В одного з Балог   забрали депутатство

Останні скандальні вибори до Верховної Ради мають продовження. Як відомо, в кількох проб­лемних округах вибори виз­на­ні недійсними і тут переобиратимуть депутатів. Мова йшла про округи, де були зафіксовані підкупи та фальсифікації, а також жоден із кандидатів не набрав од­нозначної більшості голосів.

Бaлога тягне решту сім’ї в обласну раду

Ще свіжі спогади з виборів до Верховної Ради, на яких уся Україна сміялася з сімейного підряду клану Балог, коли відразу чотири брати були кандидатами в депутати. Але родина Балог доволі велика і тепер ті, хто не йшов до Верховної Ради, вирішили йти до обласної.

У Давосі нас мають   через Піню

Українці життя в Україні сприймають, яким його реально бачать: що все, мовляв, тут зазвичай робиться «через гузицю». Втім, існує у світі місце, де Україну з її громадянами та сумними реаліями іноземці останніми роками мають сприймати виключно «через Піню».

Для одного з Балог солодке   депутатство може скінчитися

Нові нардепи ще й не протерли як слід штанців у парламенті і кулаки як слід не розім’яли, а вже отримали свої перші зарплати. Окрім зарплат просять ще й різні надбавки на так звані адмінпослуги.

Світ стоїть на порозі   глобальної війни

Коли ми говоримо про Третю світову війну, то чітко розуміємо, що це може бути війна, після якої світ може не вціліти, а якщо вціліє, то це вже буде зовсім інший світ. Деякі експерти натякають, що війна почнеться вже скоро і це буде війна за енергоресурси. Інші ж пророкують вій­ну у віддаленішій перспективі за воду та їжу. Хтось натякає про давні пророцтва і переконує, що початок війни   буде через конфлікт маленьких країн. Інші ж переконують, що посваряться за сфери впливу країни-гіганти.

Ті, що розпинали Стуса

Шостого січня 2013 року Василеві Стусу виповнилося би 75 років. Чи йдемо ми так, як хотів того Стус, як мріяли його живі й не живі побратими, йшовши на палю заради великої ідеї — вільної України? Що би вони побачили, а вірніше, що би сказали, побачивши те, що зараз відбувається в нас?

Ми для Росії «трішки вагітні»

Кожного тижня серед нашої влади зростає напруження щодо визначення геополітичного вектора. Куди нам йти? До енергетично багатої, але тоталітарної Росії або до охопленої кризою, але демократичної і законо­слухняної Європи?

Наші в Комітетах. Балога — «регіонал»

У парламенті вляглися пристрасті. Ніхто ні­ко­му вже писки не б’є. Нардепи затвердили календарний план роботи на січень і роз’їхалися святкувати Новий рік. У січні депутати проведуть пленарні засідання лише 10 і 11 січня. Депутат від «Батьківщини» Сергій Сас вказав, що Рада з останнього засідання в січні в пленарному режимі не працюватиме 25 днів, до 5 лютого. «Невже в нашій економічній ситуації можна місяць не проводити пленарні засідання?», — запитав він. Одним словом, обранці себе особливо на напружують в роботі.

Уряд під президента

Президент Янукович призначив новий уряд. Очолити його знову довірили Азарову, однак цього разу функції його будуть виключно номінальними. Уряд сформовано під сім’ю. Більше того, президент відновив посаду міністра Кабінету Міністрів, яку отримала Олена Лукаш і саме вона координуватиме роботу уряду в потрібному руслі. Азарову Лукаш підкорятися не буде.

Більшість заробляє лише на їжу.   Обрані — на комфорт

Представниця Інституту демографії та соціальних досліджень НАНУ Людмила Черенько заявила, що на сьогодні 42 % громадян України витрачають понад 60 % свого бюджету на продукти харчування. За її словами, згідно із міжнародними критеріями бідності, якщо сім’я понад 60 % свого бюджету витрачає на харчування, то вона вважається бідною.

Влада не знає, куди приткнути країну...

Час «Х» настав. Україна на межі банкрутства з зовнішнім боргом понад 130 млрд. доларів. У самостійному плаванні триматися буде неможливо. Влада поки заграє і з Євросоюзом, і з Росією. Вибір зробити важко, бо Євросоюз вимагає дотримуватися певних правил, які обмежать владу, що звикла до свавілля.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат