Обласний адміністративний суд блокували з вимогою звільнення голови суду

14.03.2014 15:46 ПОЛІТИКА

У середу закарпатські інформаційні ресурси повідомили про пікетування Закарпатського адміністративного суду представниками «Правого сектору» та люстраційного комітету. Активісти вимагали від голови суду Олексія Шешені заяви на звільнення. Після годинних наполягань, які так і не дали пікетувальникам необхідного результату, люди в камуфляжі перейшли на інший тип «домовленостей» — заблокували роботу суду, всіх працівників установи попросили покинути приміщення.

Згодом інформація щодо блокування була спростована активістами, натомість судді продовжували стверджувати, що їх попросили покинути приміщення. «Фронт опору» відреагував на події навколо суду відповідною заявою. Нижче подаємо її текст.

«12 березня люди в камуфляжі захопили приміщення Закарпатського адміністративного суду і вимагали відставки голови суду О. Шешені. Першим про цю подію повідомив Інтернет-ресурс «Закарпаття онлайн» Віктора Балоги, яким керує Олег Диба. Більше того, кореспондент сайта був на місці події під час захоплення суду, про що свідчить його фотозвіт. Сайт повідомляв, що суд захопили представники «Правого сектору». На фото видно, що дійсно в коридорах суду були люди в камуфляжних костюмах і деякі активісти громадського конвенту. Захоплення суду викликало резонанс. Наразі оцінку діям чиновників-корупціонерів повинен давати люстраційний комітет, а силові провокаційні методи засуджуються суспільством.

Того ж дня інший Інтернет-ресурс «Мукачево.нет», який теж належить Вікторові Балозі, надав інформацію, що «Правий сектор» офіційно спростував інформацію про захоплення суду. Таким чином, у нас виникло запитання, хто захоплював суд, хто виганяв співробітників суду з будівлі суду, хто блокував роботу суду? Адже ця подія компрометує всіх учасників ужгородського Майдану.

Деякі інформаційні ресурси повідомили про причетність до цього захоплення Віктора Балоги, який має намір узурпувати владу на Закарпатті у своїх руках і силовим методом проводити кадрову політику. Ми неодноразово заявляли, що Віктор Балога через своє оточення справді компрометує майданівський рух і думка про причетність Балоги до захоплення суду вірогідна. Адже під час захоплення суду на місці події був кореспондент сайта Балоги, якого на цю подію навряд чи запросили співробітники суду. Акція явно була спланована і кореспондент прибув разом із нападниками.

Нам прикро констатувати той факт, що деякі наші побратими пішли на повідку в одіозного клану Балог і виконують брудну роботу на його замовлення. Ми заявляємо, що Віктор Балога заплямований співпрацею з попереднім режимом і є одним із перших, кого потрібно піддати люстрації».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат