«Балого, тебе не було на Майдані й ти не маєш права виступати від імені Майдану»

15.03.2014 10:05 ПОЛІТИКА

Сесія Закарпатської обласної ради, яка пройшла минулого тижня, досі залишає по собі післясмак. До області навідалися шестеро нардепів, щоб захистити новопризначеного губернатора Валерія Лунченка від нападок клану Балог. Уся шістка делегатів, яка приземлилася в Ужгороді, одноголосно заявляла, що у Закарпатті — тихому і мирному — ніякої люстрації не відбулося. Ніякої...

Про це говорили у своїх виступах нардепи Андрій Шевченко, Ксенія Ляпіна, Микола Княжицький, Анатолій Дирів, Геннадій Зубко, Валерій Дубіль, а модерував виступи народних обранців Зорян Шкіряк, активний учасник Євромайдану, член ради ВО «Майдан».

Водночас столичні гості гостро критикували клан Балог, який має намір узурпувати владу у своїх руках. «Балого, тебе не було на Майдані й ти не маєш права виступати від імені Майдану. Ригівсько-медведчуківсько-балогівське свавілля має припинитися», — заявив зі сцени Зорян Шкіряк. А ще з уст делегації прозвучала фраза: «Не має права одна людина зробити феодальний край «Закарпаття». Не має право жодна людина ціною своїх апетитів знівелювати ідеї Закарпаття», звісно, йшлося про Віктора Балогу.

Сам же губернатор пообіцяв громаді, що люстрація у будівлі Закарпатської ОДА пройде не лише з 1-го по 3-й поверх, а очищення буде до 5-го поверху, натякнувши на обласну раду.

«Якщо дехто вважає, що мені тут не місце, то це має бути громада», — опосередковано апелюючи до облради, сказав Лунченко.

Закономірно, що нардепи приїхали не лише морально підтримувати свого губернатора, а   й впливати на депутатський корпус, аби останній делегував повноваження обласній адміністрації (нагадаємо, на сесії 26 лютого депутати тимчасово скасували делегування повноважень обласної ради VI скликання обласній державній адміністрації, а також повноваження щодо управління майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області).

Та депутатська більшість у особі фракції партії Балоги «Єдиний центр» наполягала, що навіть якщо й делегувати повноваження, то тільки за умови узгодження всіх кадрових призначень із обласною радою, ну, і з громадськістю теж. Питання лише в кадрах? Справді, для чого Балозі «не свої» голови райдержадміністрацій?

Питання про повернення повноважень адміністрації відверто ігнорувалося головою ради Іваном Балогою. Балога прагнув отримати максимум повноважень, а ОДА залишити виключно умовним органом. Висловився на сесії й лідер «Нового Закарпаття» Сергій Ратушняк, закликаючи присутніх або делегувати повноваження Закарпатській обласній адміністрації, або саморозпуститися. А активіст ужгородського Майдану Юрій Світлик навіть пригрозив, якщо не буде ухвалене рішення, то активісти «винесуть» і адміністрацію, і облраду.

Повноваження таки повернули, але не всі. Дещо балогівці все ж залишили собі.

А між тим проголосували і за нового заступника Івана Балоги. На місце Володимира Закуреного, який достроково склав свої повноваження, прийшов голова постійної комісії з питань бюджету облради,керівник обласної організації «КМКС — Партія угорців України» Василь Брензович.

Ще думку про скандальну сесію облради, на якій Валерій Лунченко пройшов бойове хрещення, читайте нижче.

Коментарі :


16.03.2014 20:49 Ваня

Балога не дурак, он играет за свои интересы:
http://www.youtube.com/watch?v=EH_HRnIP5Mk


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат