Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-24') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 400, 20

Як Закарпаття долучиться до Днів України в Кошице

Від 23 березня до 3 квітня в Кошице пройдуть чергові Дні України. Один із організаторів Днів України, голова громадської організації «Феман», радник мера Кошице з міжнародних питань Едуард Бураш розповів про особливості цьогорічного заходу.

Суд залишив екс-голову Перечинської РДА Віктора Олефіра під вартою

17 лютого в Ужгородському міськрайонному суді відбувся судовий розгляд кримінального провадження щодо рішення стосовно запобіжного заходу для екс-керівника Перечинщини Віктора Олефіра, котрий на смерть збив двох жінок.

Понад 9 тисяч гривень сплатили до бюджету міста власники   сіті-лайтів у центрі Ужгорода

9 тисяч 504 гривні сплатили до бюджету міста у минулому році власники дев’яти сіті-лайтів на вулиці Волошина в Ужгороді. Про це повідомив спеціаліст департаменту міського господарства Андрій Данканич: «Виконавчий комітет, як робочий орган із питань реклами, прийняв рішення не продовжувати дозволи на розміщення об’єктів зовнішньої реклами. Ми це рішення відстоюватимемо і це позиція і виконавчого комітету, і керівництва Ужгородської міської ради. Справді наявні певні правові проблеми, через які ми не можемо продовжити термін даного дозволу. Тому ми це все вказуємо на засіданні. Нами підготовлені обґрунтовані заперечення. І з цих підстав ми будемо заперечувати і відстоювати свою позицію».

Прокуратура розслідує ймовірні розтрати бюджетних коштів   під час ремонту Петефі

Ужгородці не вперше скаржаться на неякісний, проте дорогий ремонт центральної площі. Питання щодо співвідношення ціни та якості виникли після того, як у пішохідній зоні утворилося провалля.

Іван Дрогобецький про ситуацію з ОТГ: Делеговано повноваження, під які немає фінансування

Полянська ОТГ — одна з перших ОТГ на Закарпатті, яка була створена у 2016 році й громада виборола це право важким шляхом і навіть пікетуваннями ОДА. Зараз це найуспішніша ОТГ на Закарпатті, яка динамічно розвивається. І, в першу чергу, завдяки активності та діловим якостям її голови Івана Дрогобецького.

Втрата довіри

Ця влада остаточно втрачає довіру людей. Мова навіть не про невиконані обіцянки. Люди вже навчені, що політики перед виборами багато чого обіцяють. Лише найпримітивніші цьому вірять. Але є ще великий сегмент електорату, який голосував за нинішню владу не так через обіцянки, як через бажання побачити у владі нові обличчя.

В Ужгороді вода одна з найдорожчих в Україні

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), 4 лютого схвалила рішення про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення для 43 підприємств по всій Україні. Про це повідомляється на сайті комісії. Тарифи набувають чинності з дня, наступного за днем їх оприлюднення на офіційному веб-сайті Національної комісії, тобто з 5 лютого 2020 року.

Вірус, який загрожує світу

Коронавірус шириться дуже швидко. Час від часу якісь лабораторії запевняють, що вигадали щось, що може зупинити вірус, але наразі щодня від коронавірусу помирає дедалі більше людей. Він уже досяг усіх континентів, включно з Австралією. Рахунки загиблих пішли вже на тисячі.

Як в Ужгороді відбуватимуться два однакові фестивалі млинців

Як ми розповідали, цього року в Ужгороді в одні і ті самі дні відбудуться два фестивалі «Ужгородська палачінта». Один з них традиційно відбудеться в Боздоському парку, а інший біля супермаркету «Дастор». Звичайно, що з цього приводу вже було багато обговорень, що, мовляв, є певні права на саму назву фестивалю і що право на фестиваль мають ті, хто його створював.

Душі амфора благодатна…

(До 90-річчя від дня народження Петра Мізуна).

Із 1 лютого в маршрутах №№ 18, 20 та 24 введуть систему електронного розрахунку за проїзд

З 1 лютого у комунальних автобусах Ужгорода, що їздять за маршрутами №18, 20 і 24, можна буде розраховуватися безконтактними банківськими картками, а також різними електронними носіями, які зчитують QR-код. Про це повідомив заступник ужгородського міського голови Ігор Фартушок.

Ужгородськими комунальниками займеться прокуратура

Прокуратура відкрила кримінальне провадження через недбалість чиновників Ужгородської міськради та комунальних підприємств, що призвела до травмування людей під час аномальної ожеледиці минулого тижня.

Багата влада

Цього тижня було два скандали й обидва стосувалися нашої влади.

Прощай, брате…

Це сталося на самісінький празник Святого Миколая, коли всі радіють-тішаться подарункам.

В Ужгороді скасували мораторій на виділення землі

Формальною причиною скасування мораторію стало звернення місцевого мешканця Петра Ілліча Дудка на урядову лінію ще у серпні цього року.

Для відновлення роботи аеропорту «Ужгород» виконані всі умови — Украерорух

Тривалий час вирішується питання про відновлення повноцінної роботи аеропорту Ужгород, і в той же час обговорюють реконструкцію аеропорту в Мукачеві. Для того, щоб авіакомпанії могли повноцінно використовувати аеропорт «Ужгород» у Закарпатській області, залишилося підписати договір зі Словацькою Республікою.

У Львові померла знаменита українська піаністка родом   із Закарпаття Етелла Чуприк

Етелла Чуприк померла у віці 55 років. Про смерть відомої піаністки повідомили у Львівській національній музичній академії імені Лисенка, де Етелла Чуприк була викладачем.

Якими будуть дві двадцятки

На порозі 2020 рік. І знову це буде рік надій. Ну тепер хоч є підстави — прийшла нова влада. Але попри обіцянки «Cлуги народу» швидко подолати корупцію і вивести країну з економічної кризи, ці процеси в Україні загальмували. Більше того, серед «нових» також є чимало корупціонерів.

Ми не здалися

Цього тижня вся увага українців була прикута до Парижа, де відбулася перша зустріч у Нормандському форматі за участі канцлера Німеччини Меркель, Президента Франції Макрона, а також Президентів України та Росії.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат