Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-20') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 360, 20

40 днів серед нас нема знаного арбітра з футболу Олександра Теметєва

Свого часу   літописець крайового футболу Василь Федак писав: «Великим досягненням вважаємо і те, що маємо чотирьох футбольних арбітрів всесоюзної категорії. Це, зокрема, Федір   Куруц, Олександр Малец, Томаш   Пфайфер та Олександр   Теметєв. Вони свого часу з честю відстоювали престиж закарпатського футболу. З них найбільшого успіху домігся берегівчанин О. Теметєв, який провів понад 100 поєдинків у елітному дивізіоні Чемпіонату СРСР та на міжнародній арені».

Позачергова сесія міськради: Виплати медикам, медкомісії військкомату та непритомний депутат

У четвер, 7 травня, депутати міської ради Ужгорода внесли зміни до програми додаткових гарантій соцзахисту.

Іван Погоріляк — один із тих 2210 воїнів, що були у складі бригади Свободи при визволенні Києва

Чехословацький корпус бригадного генерала Людвика Свободи брав активну участь у боях за визволення Києва та в Карпатсько-Дуклянській операції. До 60-річчя визволення Києва в празькій газеті «Narodni osvobozeni» («Національне визволення») № 23 від 6.11.2003 р. бригадний генерал Людвик Свобода зазначив: «У бригаді було лише 3517 військових, із них 2210 були з Підкарпатської Русі» (тобто 63 %). Про ці бої розповідає в часописі «GLADIUS» у № 3 за червень—липень 1999 р. Іван Погоріляк — воїн корпусу генерала Л. Свободи.

Як виходити з карантину

Світ втомився сидіти на карантині. Люди починають бунтувати. Навіть країни з великими бюджетами, де уряд компенсує бізнесу втрати, все одно вирішили послабити карантин. У єврозоні валовий продукт знизився майже на 8 %. Потрібно відновлювати бізнес. Уже зараз у багатьох країнах Євросоюзу почалося послаблення карантину. Почали працювати перукарні, ресторани, невеликі магазини, музеї. Деякі країни вирішили відкривати свої кордони.

Ендокринолог Ольга Олексик. Розповідь лікаря після тижневої зміни в ковід-центрі

Минулої суботи, 2 травня, семиденну зміну лікування хворих на коронавірус закінчила четверта терапевтична бригада Закарпатської обласної лікарні імені Новака. Ця лікарня стала другою лінією після інфекційної лікарні, яка створила так званий ковід-центр на базі хірургічного корпусу торакальної хірургії. Впродовж тижня 4 лікаря, 6 медсес­тер та 3 санітарки були повністю ізольовані у відділенні для лікування 31 пацієнта з ковід-інфекцією. Ендокринолог, завідуюча відділенням ендокринології в обласній лікарні Ольга Олексик була в команді медиків і після закінчення зміни розповіла Uzhgorod.in про те, чим живуть лікарі та хворі, борючись із невивченим поки що вірусом.

Художниця Естер Анастасія Франчук виставила на аукціон свою картину, аби допомогти лікарям

Виручені з продажу картини кошти художниця перерахує у Фонд допомоги лікарям, що захворіли на коронавірус Нelpdoctors (helpdoctors.com.ua).

Управління водних ресурсів Тиси за грант купило позашляховик «Skoda Kodiaq» у найдорожчій комплектац

Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса (Ужгород) Державного агентства водних ресурсів України 30 квітня за результатами тендера замовило ТОВ «Форвард автоцентр» автомобіль підвищеної прохідності «Skoda Kodiaq» за 1,60 млн. грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Колишнім телеканалом Балоги володіють два нардепи

Закарпатський телеканал «М-студіо» змінив структуру власності, зокрема, тепер медіа-актив опосередковано належить родинам двох депутатів парламенту — Василя Петьовки та Валерія Лунченка, а також депутата Закарпатської обласної ради Мирослава Білецького. Крім того, стосунок до телеканалу може мати й народний депутат Роберт Горват. Про це повідомляє представник ІМІ в області, посилаючись на дані державних реєстрів.

Залізна стіна

Сотні тисяч українців повернулися із заробітків додому. Особливо ті, хто працював на підприємствах за кордоном, які змушені були закритися через карантин. Серед цих заробітчан і закарпатці.

Станом на 21 квітня на Закарпатті 205 випадків COVID-19

Cтаном на 9:00 21 квітня в Україні 6125 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 161 летальний, 367 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 415 нових випадків.

Гарячі телефони Ужгородa на випадок надзвичайних ситуацій

Список телефонів сімейних амбулаторій міста

Сергій Ратушняк: На Україну чекають голод, грабежі та вбивства

Відомий закарпатський політик та громадський діяч написав у зверненні до президента Зеленського про своє бачення майбутнього світу й України зокрема.

Ратушняк дотримався слова

Політичні партії почали рекламувати себе на допомозі у боротьбі з коронавірусом. Для цього достатньо завезти дешеві маски та тести і роздати по лікарнях цей непотріб і розрекламувати свою благодійність. Так, як це зробив Медведчук.

Стає дедалі гірше

Коронавірус не вщухає. Китай з ним справився і наразі саме ця країна у найвигіднішому положенні. Влада Китаю перевірила свою здатність на контроль у подібних ситуаціях, зробила облік населення, вигнала нелегалів і перекинула проблему на Європу та США.

Де можна придбати газету РІО в умовах карантину

Шановні закарпатці! З турботою про Вас редакція газети «РІО» підготувала перелік місць, де можна придбати нашу газету під час карантину.

Вірус, який вбиває

Нарешті світ перелякався не на жарт.

Невтішний прогноз від Сергія Ратушняка

Відомий політик та громадський діяч Сергій Ратушняк розмістив на своїй сторінці у Facebook допис, у якому доволі скептично дивиться на нинішню ситуацію з коронавірусом.

Мешканці Боздоша зареєстрували петицію

Наразі мікрорайон Боздош за кількістю мешканців не поступається мікрорайону Перемоги-2. Тут одна за одною будуються багатоповерхівки. Деякі з них здані вже понад 10 років. Але мешканці мікрорайону потерпають від бездоріжжя. На сайті петицій Ужгородської міської ради вони зареєстрували петицію щодо негайного ремонту вулиць Хіри, Лінтура та Климпуша.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат