Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-19') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 300, 20

Суд відмовив Андріїву в отриманні моральної компенсації від екс-кандидатки на голову пологового буди

У червні 2019 року, після реформування Ужгородського пологового будинку, постало питання обрання його керівника. Було проведено голосування, у результаті якого переможцем стала Вікторія Пантьо. Однак згодом на сесії Ужгородської міськраді з ініціативи мера міста Богдана Андріїва було прийнято рішення скасувати результати конкурсу і провести новий.

Ужгородська влада обмежує права ужгородців на електронні петиції

Ще в квітні 2016 року сесія Ужгородської міської Ради своїм рішенням затвердила «Положення про порядок розгляду електронних петицій, адресованих Ужгородській міській раді».

Погроза олігархам

Дивним чином осмілів наш президент. Зеленський звернувся до українців з різкою заявою щодо олігархів. Він сказав, що санкції проти кума Путіна Медведчука є лише початком масштабної війни з олігархатом. Президент пообіцяв, що після Медведчука почнуться розбірки з Коломойським, а на черзі й інші олігархи. Зеленський навіть назвав прізвища: Ахметов, Пінчук, Порошенко, Фірташ. Не назвав лише Льовочкіна, а політологи кажуть, що саме з Льовочкіним президент пішов на зближення.

Єва Раті: Передати дітям спадщину батьків

Освітянка з багаторічним стажем, учителька фізики, практичний психолог у Великодобронському дитячому садку, депутатка Ужгородської райради з 16-річним досвідом, а тепер — депутатка від Демократичної партії угорців України у Великодобронській ОТГ, мама і бабуся — ми розмовляємо з Євою Раті.

О. Шпеник: Ні для України, ні для Угорщини немає альтернативи відновлення нормального партнерства

Українсько-угорський навчально-науковий інститут, який відкрився на базі УжНУ ще в 2008 році, навчає студентів як українською, так і угорською мовами. З його директором, Олександром Оттовичем Шпеником, ми розмовляли перш за все про освіту, мову, ну і трохи про політику, адже пан Олександр є лідером Ужгородського осередку Демократичної партії угорців України. До речі, партія об’єднала не тільки угорців, але й закарпатців багатьох національностей.

З яскравим ювілеєм!

Відомий український політик, кількаразовий мер Ужгорода Сергій Ратушняк відзначив 60-річний ювілей.

Річниця розстрілу

Пройшло всього 7 років з того часу, коли влада Януковича вирішила захищатися шляхом крові. Це був час, коли загнані в кут вовки Януковича дослухалися до поради Кремля втопити Майдан у крові. Почалися розстріли. Гинули зовсім молоді українці, які вирішили повстати проти самодурів Януковича, тих, хто гнітив власний народ і при цьому тішився золотим унітазам та батонам.

Удар по Кремлівській пропаганді

Російська пропаганда дуже потужна у всьому світі. Кремль не шкодує коштів на те, щоб поширювати свої ідеї і потрібні йому погляди. Російськими олігархами, на замовлення Кремля, скуповуються телеканали та газети у багатьох країнах. Окрім того, багатомільярдний бюджет має міжнародний телеканал Russia Today.

Нам 25 років

3 лютого рівно 25 років тому вийшов перший номер газети РІО. За цей час наше видання завжди служило народу і ми гордо несли ім’я Закарпатської Народної Газети. Навіть у цей важкий для друкованої преси час, ми намагаємося залишатися з читачами, бо для багатьох з них є єдиним джерелом інформації з власним, незалежним від влади, поглядом.

Петрушку звільнено з посади голови Берегівської РДА і призначено заступником голови Закарпатської ОД

На сайті Президента України опубліковано указ про звільнення з посади голови Берегівської ОДА Іштвана Петрушки. Сам Іштван Петрушка у зв’язку з цим подякував мешканцям Берегівщини за допомогу, розуміння і підтримку.

Пам’яті літературознавця, доктора філологічних наук Василя Марка

6 січня цього року Василю Петровичу Марку — літературознавцю, педагогу, уродженцю с. Руське Поле Тячівського району Закарпатської області мало би виповнитися 85 років. Тривалий час він працював на кафедрі української літератури Кіровоградського (нині Центральноукраїнського) педагогічного університету.

Журналіст просить губернатора розібратися з коньячними баронами

У мережі опублікували відкритий лист керівнику Закарпатської ОДА Анатолію Полоскову. Звернувся Валерій Разгулов, головний редактор «Карпатської панорами», голова ініціативної групи по створенню ГО «Берегівське горбогір’я»

Тарифний майдан

Звичайно, що народ не любить, коли піднімаються на щось ціни або тарифи. А особливо, коли це тарифи на енергоресурси, бо у нас ще багато людей пам’ятають, що тепло і вода при СРСР були майже безкоштовними.

Церковний календар на 2021 рік

Пропонуємо ознайомитися з молитвами, постами, загальницями, а також календарем релігійних подій.

У Швеції встановили міні-скульптуру Нобеля, яку виготовив закарпатський скульптор

Швеція та Угорщина святкують 100-річчя встановлення дипломатичних відносин. З цієї нагоди Посольство Угорщини в Швеції вирішили встановити на паркані Посольства скульптуру відомого шведського вченого Альфреда Нобеля.

Краще не згадувати

Перед початком 2020 року було багато поганих прогнозів. Уже наприкінці 2019-го Китай відчайдушно боровся з коронавірусом, а той почав захоплювати інші країни світу і дістався України. Але ніхто навіть не міг передбачити, що все буде так погано. Світ почав закриватися. Кожна держава намагалася відмежуватися, уряди почали вводити карантин. І тільки інфекціоністи з сумом попереджали — на нас чекає пандемія.

«ONE LAB» — європейські стандарти точності результатів аналізів

Здавалося б, зовсім недавно в Ужгороді відкрилася сучасна лабораторія «ONE LAB», але за короткий проміжок часу саме ця лабораторія наразі здобула популярність серед закарпатців. Особливо в умовах поширення коронавірусної інфекції. І головним чином, мова йде про довіру до результатів аналізів. Ми поговорили з директором лабораторії Тиберієм Островкою.

На вул. Заньковецької, 4 знищують зелену зону, аби розпочати будівництво

Це відбувається на зеленій зоні на вулиці Заньковецької, 4. Мешканці будинку обурені: 10 грудня невідомі особи почали вирізати здорові фруктові дерева перед багатоповерхівкою, а аварійні — залишили.

Комінвестбанку — 28! Єдиний закарпатський банк було засновано ще в 1992 році.

Від самого дня заснування ми з командою однодумців почали активно працювати над розвитком банку. Я вірив у свою команду і ми всі усвідомлювали свою місію, створюючи фінансову структуру, яка здатна надавати своїм клієнтам повний спектр банківських послуг, бути партнером для бізнесу і працювати на розвиток регіону.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат