Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-24') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 220, 20

Все ще неспокійно

Світова увага все ще прикута до України. Загроза війни не минула. Але потрібно зауважити, що дипломатична робота просто на висоті. За кілька днів до України навідалися прем’єр-міністр Великобританії Джонсон, прем’єр-міністр Нідерландів Рютте, прем’єр-міністр Польщі Моравецький та прем’єр-міністр Туреччини Ердоган.

Суд чи судилище

Колишній президент України Петро Порошенко, як і обіцяв, 17 січня повернувся до України. На той день його чекали в Печерському суді, щоб обрати запобіжний захід. Порошенка обвинувачують у державній зраді, бо купував вугілля у бандитів з ЛНР-ДНР.

Росія захопила Казахстан. На черзі Україна?

З початком цього року весь світ був прикутий до Казахстану. Тут піднялося повстання. Повстанці причину називали виключно економічну — підняли вдвічі ціну на газ і народу вже нема чим за нього платити.

Ремонт на Петефі: В міськраді Ужгорода кажуть про завершення на початку 2022 року

На ремонт площі Петефі, який триває з осені 2016 року, витратили майже 49 мільйонів гривень, кажуть у міськраді. Цього року з передбачених 12 мільйонів використали понад 9 мільйонів гривень, каже начальник відділу технагляду департаменту міської інфраструктури Ігор Лаба.

Закарпатська облрада з другої спроби проголосувала за ще одного заступника для голови

У четвер на сесії Закарпатської облради було ряд апаратних питань. Зокрема розглядалося питання збільшення апарату ради на 10 осіб, а також депутати мали намір обрати ще одного заступника для голови облради Володимира Чубірка.

Аеропорт «Ужгород» знову осиротів

Компанія «Роза Вітрів» припинила рейси з Києва до Ужгорода. Принаймні, до весни. Наш аеропорт не готовий приймати літаки в погану погоду.

Без перевороту

В Україні знову напружена ситуація. Історія зі зривом спецоперації по захопленню російських військових найманців Армії Вагнера має продовження.

Американський розвідник: Російські спецслужби є в найвищих ешелонах української влади

У мережі набуває популярності відео американського розвідника, який розповідає про вплив російської розвідки та Федеральної служби безпеки Росії на вдалу в Україні. Це відео вже переглянули 200 тисяч людей.

Проблеми з освітою на Закарпатті не пов’язані з національними меншинами

Ми вже писали про розслідування за результатами ЗНО і стало зрозуміло, що четвертий рік поспіль Закарпаття за результатами ЗНО займає останнє місце не через те, що в школах з мовою навчання національних меншин випускники слабо володіють українською мовою.

Із зони в зону

В Україні розширили «жовту» зону карантинних обмежень, перевівши до неї Закарпатську область, повідомляє МОЗ.

Відставний голова Закарпатської облради знову переніс день проведення сесії

Дії відстороненого від обов’язків голови Закарпатської облради Олексія Петрова свідчать про те, як цей політик боїться втратити владу в регіоні.

Побачили світ вибрані поезії Василя Густі

Нарешті закарпатський поет прийшов до читача зі своїм вибраним. Ошатна книжка з дизайном Миколи Дем’яна побачила світ у видавництві «Timpani». До книги увійшли поезія, драматургія, мініатюри, вірші для дітей, гумор і сатира.

Марсель Онисько про спонтанну українсько-словацьку колаборацію, Дітей Хармса та перфоманс у Жиліні

Ужгородець Марсель Онисько постійно генерує творчі ідеї. Він пише тексти, малює і співає. Його творчість не для мас, але, до прикладу, кілька сотень людей з року в рік чекають “календар від Марселя” з його дивакуватими репродукціями.

Досвід Естонії для України: Як можна об’єднати людей у спальних районах за прикладом Таллінна

Спальні райони є у всіх великих містах і проблема скрізь одна й та сама – люди живуть розрізнено, а інколи не знайомі навіть сусіди на одному поверсі.

Тарту, як приклад для Ужгорода та Мукачева

Якщо мерії Ужгорода та Мукачева бажають знайти новаторські шляхи господарювання в своїх містах, то повинні шукати позитивні приклади не лише в Україні. І в Мукачева, і в Ужгорода є багато міст-побратимів у країнах ЄС.

Re:Open Zakarpattia 2021: форум про розвиток мультикультурних фронтирів України на основі довіри та

5-6 листопада пройде ІІ-й форум ідей та рішень “Re:Open Zakarpattia”, який цьогоріч буде мати особливий фокус на темі розвитку мультикультурних фронтирів України, соціальній згуртованості, інтеграції та протидії дезінформації

Тихий переворот

Сесію облради, яку призначили на 28 жовтня, чекали з насторогою. На цій сесії мали розглядати так зване реформування медичних та мистецько-культурних закладів. Зокрема, очікувалося, що об’єднають під одним крилом обласної лікарні аж 15 медичних закладів, які перебувають у комунальній власності області. Також мали «об’єднати» бібліотеки і деякі заклади учнівського дозвілля.

Рената Мойш: Моє кредо щодо роботи - нема справ які неможливо вирішити

Нас зацікавила звістка про те, що на Всесвітній виставці ЕКСПО-2020 в Об’єднаних Арабських Еміратах було представлено і Закарпаття, а саме – Дім Моди Reny M.

Ліквідація чи оптимізація

На Закарпатті розгорівся скандал і навколо закриття 15 медичних закладів, а також бібліотек, культурно-мистецьких центрів та дитячих дозвільних центрів. Усі ці питання прийматимуться на сесії облради 28 жовтня.

Військо нескорених

Армія без держави

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат