Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-24') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 280, 20

Колектив Ужанського нацпарку не хоче нового начальника

Під стінами Закарпатської ОДА колектив Ужанського нацпарку вимагав відставки Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського. На плакатах були зображені відповідні гасла.

За перший квартал цього року закарпатці купили автомобілів на 9 млн. доларів

У першому кварталі 2021-го в нашій області придбали 290 нових легковиків. Сумарна їх вартість становила 9 млн. доларів США, а середня ціна кожного — 31 тис. доларів.

Закарпаття в самому хвості рейтингу доходів на душу населення

Державна служба статистики України оприлюднила дані про доходи населення за регіонами у 2020 році.

До курортів «Шаян» і «Велятино» незабаром буде нова дорога

У рамках програми Президента України «Велике будівництво» триває ремонт на дорозі Т-07-37 Хуст—Шаян— Вишково—Буштино.

Чия перемога?

Історію ідеологізують. Будь-яка держава намагається переписувати історію на свій лад — ми сильні і мужні, а всі інші нас не варті. Найбільше в цьому практикуються держави з тоталітарним режимом. Серед них і Росія. Саме для росіян пишуться підручники з історії так, щоб нація відчувала свою особливість.

Об’їзна дорога навколо міста Хуст повністю відремонтована

Закінчився капітальний ремонт об’їзної дороги навколо міста Хуст. Це 8-кілометровий відрізок дороги Н-09 Мукачево—Рогатин— Івано-Франківськ, яка наразі ремонтується за програмою «Велике Будівництво».

Криза влади

На Закарпатті коаліція в облраді формувалася доволі важко. Зрештою, з перевагою в один голос зліпили більшість у доволі дивній конфігурації — провладна фракція партії «Слуги народу» легко об’єдналася з опозиціонерами від порошенківської Європейської Солідарності та тою ж таки «Батьківщиною». Головними партнерами «слуг» стало «Рідне Закарпаття».

Звук, світло та 34 тонни поворотного кола: Музично-драматичний театр відновив роботу після реставрац

Театральну сцену, яка була на реставрації 4 місяці (з них активні роботи тривали 2 місяці), здали в користування театру 15 квітня. У залі Закарпатського академічного українського обласного музично-драматичного театру імені братів Юрія Августина та Євгена Шереґіїв зібралися причетні до події та актори, аби бути свідками технічної здачі проєкту.

Закарпатці знову вимагають від влади та правоохоронців забезпечити вільний доступ до Невицького замк

Як ми повідомляли, туристичний центр «Верховина» обмежив прохід для відвідувачів Невицького замку. Влада неодноразово обіцяла розібратися з цим, але справа не зрушила з місця — відвідувачі все ще змушені йти до замку бічною стежкою вздовж лісу.

Два роки застою

Рівно два роки тому відбувся другий тур президентських виборів. Два роки тому понад 70% українців повірили лозунгам кандидата Зеленського. Це були лозунги про подолання бідності, про те, що олігархи служитимуть народу, а бандити сидітимуть у тюрмах.

Загроза війни стає дедалі реальнішою

Весь світ спостерігає за тим, як Росія окутує Україну своїми військами. Розвідники кажуть, що вже близько стотисячна армія Кремля пасеться під нашими кордонами, створюючи час від часу провокації.

Вірусний паспорт

Звичайно, що чутки про те, що з вакциною нам вводять чіп, щоб потім відстежувати кожен наш крок, це казки. Але світ переходить на паспортизацію вакцинованих. І це вже реальність.

Андріїв знову пообіцяв закінчити ремонт площі Петефі до кінця року

Капітальний ремонт площі Шандора Петефі в Ужгороді завершать цього року. Про це ще 2 квітня сказав міський голова Богдан Андріїв на брифінгу.

Митна чистка

Цього тижня Рада нацбезпеки та оборони України оголосила список десяти найбільших контрабандистів України. Проти всіх десятьох було введено санкції, які передбачають арешт рахунків та майна.

Путін хоче крові

Ситуація на східних кордонах України загострилася. Путін хоче помститися Україні за свого кума Медведчука.

Ми явно гальмуємо

Світ переживає третю хвилю коронавірусу. Але в той же час більшість країн почали масштабну кампанію з вакцинації і вже дуже скоро коронавірус тут подолають.

Все знайоме до болю... Слово про Олену Юрош

У березневі дні 2021 року ужгородка Олена Юрош ступила за межу Вічності, не доживши місяць до свого п’ятдесятиліття.

Мудрий шлях веде до храму. До 70-річчя Василя Густі

…Народився він тоді, коли наш край був у лабетах сталіністів (21 березня 1951 року), коли світським і духовним життям підступно керували «вовки в овечих шкурах». У тих безбожницьких часах йому доводилося вчитися у рідній Королівській школі на Виноградівщині, коли аж захрипали атеїсти від рику, що Бога немає, а дома батьки тихцем навпаки: молилися, і своїх дітей катихизували, навчали слухатися Господа і любити Божі заповіді та ближнього, дорожити постулатами Різдва та Великодня.

Більша частина ремонту сцени в драмтеатрі вже зроблена

На початку лютого Закарпатський обласний музично-драматичний театр оголосив, що закривається на 2 місяці на реконструкцію сцени. Відновлення та модернізацію механізму обертання сцени, заміну світло- та звукотехнічних засобів профінансував уряд Угорщини.

Нардеп Лерос звинуватив голову Закарпатського осередку партії «Слуга народу» у крадіжці 2 млн. долар

Народний депутат Гео Лерос заявив, що нардепи фракції «Слуга народу» Микола Тищенко разом зі своїм партнером Куликом підробили документи і вкрали у банку нерухомість, яку вивели з-під застави і не повернули кредити банку на суму в 2 мільйони доларів. Про це Лерос повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат