Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-20') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 340, 20

Міністерство закордонних справ в Ужгороді представлятиме ветеринар

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив екс-заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас.

Через надзвичайний стан у Словаччині організатори відмінили більшість заходів Днів України в Кошице

Організатори Днів України в Кошице оголосили про перенесення більшості заходів на наступний рік.

Журналісти проекту «1+1» «Гроші» перевірили, наскільки чесний мер Богдан Андріїв

Серіал про мерів українських міст, в якому журналісти показують, де збрехав, а де виконав свої обіцянки той чи інший чиновник, викликали такий скандал, що люди зі всієї країни просять відвідати їх міста, щоб показати всю правду про їх місцевих «князьків».

Закарпаття знову посіло останнє місце в рейтингу шкіл за підсумками ЗНО

Як це не прикро, але Закарпатська область знову опинилася в самому кінці рейтингу шкіл за результатами ЗНО.

Ужгородці повинні проголосувати за патріота міста

Стартувала виборча кампанія і своєю думкою щодо цих виборів з нами поділився відомий на Закарпатті політик та фінансист Василь Прокопець.

Закарпаття в епіцентрі

Цього тижня Закарпаття було в епіцентрі подій. У середу тут зустрілися глави дипломатичних відомств Угорщини та України Петер Сіярто та Дмитро Кулеба. Наразі наші стосунки налагоджуються і Сіярто дав знати, що Угорщина готова розблокувати свій протест проти наближення України до НАТО, якщо Україна дасть змогу закарпатським угорцям здобувати освіту рідною мовою. Окрім того, Угорщина готова багато інвестувати в Україну.

Йде до зриву

Ми розповідали про те, що вибори до місцевих органів влади, які заплановано провести 25 жовтня, можуть за певних обставин не відбутися. Як відомо, у 54 країнах світу вибори переносили на інші терміни, мотивуючи це тим, що є небезпека поширення коронавірусу. Наша влада тримала інтригу тривалий час щодо формату виборів, а тепер тримає інтригу і щодо їх проведення.

Олексій Петров: Закарпаття мені зайшло. Із задоволенням залишився би тут жити

Коли в квітні цього року головою Закарпатської ОДА призначили генерала СБУ Олексія Петрова, то закарпатці насторожилися. У генерала не було досвіду адміністративної роботи, і хто знає, як він розбирається в господарських питаннях, а область наша міцно осіла на останній сходинці щодо соціально-економічного розвитку в Україні.

Закарпатські політики заворушилися

В Україні почалася чергова виборча кампанія. Цього разу наприкінці жовтня відбудуться місцеві вибори.

В Ужгороді пропутінська партія заявляє про напад на офіс

Для створення інформаційного приводу достатньо бризнути на вікно офісу трохи фарби. Все це фотографується і подається в пресі як напад противників. Більше того, медведчуківська преса пише про цей акт, як «страхи опонентів перед чесною боротьбою на політичних перегонах».

4,5 мільйона гривень коштуватиме ремонт скверу на площі Петефі

Саме таку суму виділили з міського бюджету на капітальний ремонт скверу на площі Петефі. За словами головного архітектора міста Олега Боршовського, за ці гроші у сквері перекладуть бруківку, встановлять нові лавиці, сміттєві урни та ліхтарі. Ремонт скверу на площі Петефі розпочався 21 травня, зараз його роблять 6 працівників. Ці роботи, розповів бригадир, займуть близько місяця.

Ремонт даху апеляційного суду в Малому Галагові: Вигляд історичної будівлі змінюють

Капітальний ремонт даху Закарпатського апеляційного суду в Ужгороді погоджували з департаментом культури та управлінням архітектури. Про це сказала начальниця управління архітектурно-будівельного контролю міста Олександра Зотова.

Мер Ужгорода бідніє, а його дружина збагачується: Богдан Андріїв задекларував свої статки

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв нарешті оприлюднив свою декларацію про прибутки за 2019 рік. Нагадаємо, що цього року держава через пандемію коронавірусу продовжила кампанію з декларування до 1 червня.

Де в Ужгороді можна зробити тест на коронавірус та як перевірити чи є антитіла до захворювання

Професійна медична лабораторія OneLab, про яку ми вам розповідали нещодавно, почала робити в Ужгороді тести на COVID-19. Фахівці лабораторії зізнаються, що йшли до цього довго, адже «нова» хвороба вимагає ретельного вивчення існуючих методів діагностики, пошуку доступних і вибору найнадійніших діагностичних наборів. А сама лабораторія мала провести цілий ряд додаткових заходів для підтвердження своєї компетентності в питаннях діагностики коронавірусної хвороби та пройти верифікацію в ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України». Подолавши всі ці етапи, лабораторія впевнена в достовірності результатів досліджень, які проводяться.

На десятьох нардепів від Закарпаття з бюджету вже було витрачено 4 млн. грн.

У середньому один закарпатський нардеп обійшовся платникам податків у 400 тисяч гривень. Такі дані оприлюднила Громадська мережа ОПОРА.

Безперспективний план

Нещодавно народилася доволі мотивуюча новина — уряд схвалив Перспективний план розвитку об’єднаних громад на Закарпатті. І подавалося все з пафосом, мовляв, у плані все так, як ми хотіли.

Краще без пафосу

Останнім часом на фоні загального невдоволення населення соціально-економічним станом у країні, влада видає в ефіри пафосні лозунги про те, як країна перебудовується. Ще й придумали назву під це — «Велике будівництво».

Історичну будівлю на Корзо сплюндрували під панорамні вікна

Катастрофічно швидке руйнування Ужгорода продовжується. Група Save Uzhgorod опублікувала фото руйнування будівлі колишньої аптеки № 1 на розі вулиці Корзо — так званий будинок Лендваї, зведений у другій половині 1920-х років у стилі ар-деко.

В Ужгородському замку відкриють виставку знахідок із розкопок церкви Св. Юрія

Гуляючи територією Ужгородського замку, ми майже не надаємо уваги руїнам тутешньої церкви. Однак уже два роки тут триває експедиція істориків Ужгородського національного університету. Ось що розповідає завідувач Археологічного музею УжНУ, доцент Володимир Мойжес про останні знахідки на території руїн церкви святого Юрія та їхню цінність.

40 днів серед нас нема знаного арбітра з футболу Олександра Теметєва

Свого часу   літописець крайового футболу Василь Федак писав: «Великим досягненням вважаємо і те, що маємо чотирьох футбольних арбітрів всесоюзної категорії. Це, зокрема, Федір   Куруц, Олександр Малец, Томаш   Пфайфер та Олександр   Теметєв. Вони свого часу з честю відстоювали престиж закарпатського футболу. З них найбільшого успіху домігся берегівчанин О. Теметєв, який провів понад 100 поєдинків у елітному дивізіоні Чемпіонату СРСР та на міжнародній арені».

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат