Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-26') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 260, 20

Кривавий поєдинок двох диктаторів

Зрозуміло: лише з розпадом союзу радянських соціалістичних республік (СРСР) в Україні заговорили про те, що Другу світову війну розв’язали тоталітарні режими   : гітлерівської Німеччини та сталінського союзу РСР.

Через борги міськради в громадському транспорті можуть припинити безкоштовне перевезення пільговиків

Пільговиків можуть перестати безкоштовно перевозити в громадському транспорті Ужгорода з кінця червня—початку липня. Йдеться не про комунальні «Електрони», а про приватні автобуси, які працюють на маршрутах міста. Голова Асоціації перевізників міста Олексій Куля каже: скасувати там безоплатне перевезення пенсіонерів, школярів та інших пільговиків можуть через недофінансування від міськради.

Від громадської ініціативи — до Асоціації «Закарпаття — за чисте довкілля»

Щодня ми стикаємося із проблемами, що пов’язані з екологією. Вони відображаються на нашому здоров’ї, побуті, бізнесі. Вирішення накопичених проблем у довкіллі, успадкованих від минулих поколінь та нагромаджених уже нами, складне завдання — як організаційно, так і фінансово.

Префект трусить Закарпаття

Якщо протягом останніх пів року на Закарпатті встановився такий собі статус-кво і ситуація була спокійною, то з якогось дива сюди було призначено «префекта-наглядача», яким став ресторатор Микола Тищенко. Той самий, що навіть плутає Закарпаття з Прикарпаттям.

Степовик поріднився з Карпатами

Зачаровуватися красою Карпатського довкілля — самобутнього і неповторного, захоплюватися традиціями, звичаями верховинців і долинян — це одна справа. І зовсім інша — поріднитися з Карпатами, і свої працю, вміння, талант і знання присвятити цьому чудовому краю та його людям.

Душі неспокійні струни — Юрій Туряниця

Нашому постійному дописувачу-краєзнавцю виповнилося 85!

Вусатий терорист

Лукашенко, який з тріском програв вибори президента Білорусі, але завдяки вірним псам із КДБ та поліції силою залишився при владі, вирішив показати світу свою зверхність. Цей тарган топив у крові опозицію, а «демократична Європа» лише пасивно висловлювала «своє невдоволення». Лукашенку ці заяви європейців були до одного місця. Він тих керівників європейських держав мав у носі.

Містер Митець Зоряного краю

Михайло Белень перетнув 70-річний рубіж.

В обласній раді вже немає більшості

Цього четверга відбулася сесія обласної ради. Скандалів не було. Але стало зрозуміло, що більшості в облраді вже не існує. Майже при всіх голосуваннях 20—25 депутатів просто не віддавали свій голос. Це стосується і кадрових питань, із яких пройшли лише три: призначили Олега Коцюбу керівником аеропорту «Ужгород», залишили на посаді головлікаря обллікарні Юрія Яцину й обрали також керівника музучилища імені Задора.

АВЕ vs мерія: Коли в місті налагодять прибирання сміття?

Останні тижні в Ужгороді загострилися проблеми з вивозом сміття: контейнери стоять переповнені і сміття не вивозиться. Компанія AVE, яка займається вивозом сміття в Ужгороді, пояснила причину: дорогу до сміттєзвалища щовечора перекривають представники муніципальної поліції, яка підпорядкована Ужгородській міськраді.

Павло Амбруш: У нас з українською мовою ніколи проблем не було

Голова Тячівської районної організації Демократичної спілки угорців України з 2002 року, вчитель-математик Павло Амбруш пройшов трудовий шлях від простого вчителя до директора Тячівського ліцею. Він прийшов у Тячівську школу № 3 працювати вчителем у 1974 році і сьогодні живе освітнім життям.

Перезавантаження

Цього тижня сталися дві знакові події в політикумі України. По-перше: відбулися зміни в уряді. Рада звільнила міністра охорони здоров’я Максима Степанова і на його місце призначила вже колишнього санітарного лікаря країни Віктора Ляшка. Останнім часом Ляшко щодня світився в телевізорі, бо доповідав про стан із коронавірусом у країні і став популярнішим за самого Степанова, якого, до того ж, недолюблював прем’єрміністр Денис Шмигаль.

На Закарпатті лісами керуватиме Вікторія Білоусова

Працівниця Свалявського лісового господарства Вікторія Білоусова очолить Закарпатське обласне лісомисливське господарство. Про це повідомив голова у ГО «Захист та Справедливість» Олександр Громов.

Чому жоден об’єкт культурно-історичної спадщини Закарпаття не потрапив до програми «Велика реставрац

Жоден об’єкт культурно-історичної спадщини Закарпаття не потрапив до урядової програми «Велика реставрація».

В Ужгороді відбувся традиційний міжнародний турнір із петанку «Сакура»

Цього року турнір зібрав понад 70 учасників з усієї України та кількох іноземців. Ігри відбувалися в Боздоському парку в Ужгороді протягом трьох днів. У перший день відбувся турнір тет-а-тет. Після чотирьох попередніх кіл визначилися 16 кращих учасників, які розіграли медалі турніру А решта учасників розігрували медалі турніру Б.

Удар по куму Путіна

Ніхто з попередників Зеленського не спромігся дати бій олігархам. Цього ж разу почало відбуватися щось дуже серйозне. Керівник СБУ Іван Баканов навіть сказав, що в Україні є 13 олігархів і вони на гачку.

Як починалася електрифікація Ужгорода

Відомий тележурналіст Олександр Герешко розповів, як розпочиналася електрифікація Ужгорода.

Мала дитяча залізниця запрацювала після півторарічної перерви

Понад 1000 людей проїхалися на дитячій Ужгородській залізниці 3 та 4 травня. Пасажирів цими днями возили безкоштовно.

Поліція більше не розшукує закарпатського активіста Павлова

Апеляційний суд відмінив рішення Ужгородського суду про обрання Павлу Павлову запобіжного заходу.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат