Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-24') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 2800, 20

Новий роман Мирослав Дочинець написав за 9 місяців, хоча ідею виношував понад 12 років

Критики, які вже встигли побачити книжку «Горянин. Води Господніх ру­сел», вважають, що це за­карпатська версія твору Ер­неста Хемінгуея «Старий і море». Мирослав До­чинець зізнається, що тривалий час був неготовий написати цю книгу. Напрацювання, фрагменти складалися досить довго, тож коли відчув тональність, внутрішню енергетику книги, написав її досить швидко.

«Бавка» тепер має нового   керівника і належить області

Обласний академічний театр ляльок «Бавка» передали на баланс області. Рішення пояснюють тим, що саме   в такий спосіб зможуть допомогти приміщенню й підтримати закарпатських театралів.

Підозрюваний у вбивстві дитини попросив закрити його в СІЗО,   щоб уникнути помсти з боку родичів

У четвер практично в центрі Ужгорода на вул. Уральській виявили бездиханне тіло дитини. Хлопчик лежав у дренажному колодязі з мішком на голові й слідами насильницької смерті на тілі. Його особу відразу встановили, це був 13-річний Степан Баджо, що жив у ромському поселенні міста. Ще 14 січня він пішов у Інтернет-клуб і не повернувся. Родичі намагалися розшукати зниклого спочатку самостійно, а 17 січня заявили про це в міліцію.

Депутатку Ужгородської міськради взяли на хабарі

Днями до правоохоронців звернувся підприємець із повідомленням, що депутатка Ужгородської міськради просить у нього 5 тисяч доларів за сприяння в отриманні ділянки в центрі міста, повідомляє Мукачево.net.

Влада підняла вартість міського проїзду

Натомість обіцяє покращити послуги... GPS-навігаторами й відеокамерами.

Фотофакт

Третя «зимова біда» в Ужгороді після снігопаду й відлиги — обледенілі й нечищені тротуари. Навіть пересуваючись   Швабською, про ремонт якої розмови тривають місяцями, не слід втрачати пильності й пам’ятати правила ходіння по льоду, аби при падінні не травмуватися...

Власники «автономок» платитимуть за газ, як підприємства?

Минулого тижня в газеті «Дзеркало тижня» вий-шло інтерв’ю глави Націона-льної комісії, що здійснює державне регулювання в галузі комунальних послуг, Валерія Саратова. Чиновник вважає, що той, хто свого часу знайшов гроші на встановлення автономного опалення — багатий і, відповідно, своїм «багатством» пови-нен ділитися з державою.

Водохресна вода лікує тілесні й духовні хвороби

У річку пірнати не обов’язково, але «стару людину» в собі треба втопити..

Як ми святкували Новий рік?


Ось і настав Новий рік — рік мудрої Змії. Нарешті здавалось би попрощалися з роком Дракона, з тим хаосом, що творився у нас протягом року, з ненормальними виборами, з порожнім, бо обкраденим бюджетом, з великою прірвою між ненаситними скоробагатьками і ледь виживаючим народом…

Добровільний політ у вічність чи вбивство на замовлення?

16 листопада минулого року після 19-ї години на пр. Свободи в Ужгороді біля 16-поверхівки було виявлено тіло молодого хлопця без ознак життя. Особу загиблого відразу встановили, оскільки в нього в кишені знайшли паспорт.

Нечищений від снігу Ужгород цього тижня «тонув»

Якщо минулого тижня в Ужгороді випав, як завжди несподівано, сніг і в місті склалася «ситуація SOS», то нинішнього тижня в Ужгороді інша біда — цей сніг (так само несподівано для комунальників) розтанув, а оскільки його практично не чистили, то пересування в місті перетворилося на суцільне долання перешкод.

З 1 січня 2013 року діють нові терміни звітності   для фізичних   осіб-підприємців

Постановою правління Пенсійного фонду України від 10 грудня 2012 р. внесено зміни до постанови правління Пенсійного фонду України від 8 жовтня 2010 р. «Про порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», а саме встановлено нові терміни подання звітності до Пенсійного фонду.

Приватний сектор вул. Лермонтова   з вини КП «Уж-світло» опинився поза цивілізацією

Мешканці з вул. Лермонтова (приватний сектор поблизу стоматполіклініки) скаржаться, що проживаючи майже у центрі Ужгорода, відчувають себе відірваними від цивілізації.

17 січня відбулася виїзна прес-конференція Ужгородського прес-клубу на центральній ковзанці Ужгорода

17 січня відбулася виїзна прес-конференція Ужгородського прес-клубу на центральній ковзанці Ужгорода – Ice Land. Йшося про успіхи дитячої хокейної команди Закарпаття «Закарпатські ведмеді».

Іноземці могли   почати працювати   з ужгородськими ТПВ ще в 2006 році!

Влада не натішиться з роботи австрійської фірми AVE, пишуть деякі регіональні ЗМІ. За інформацією першого заступника міського голови В. Семаля, наразі існує домовленість із AVE про те, що впродовж поточного року діятимуть старі тарифи на збирання та вивезення сміття, але вже йдеться про те, аби підняти плату за послуги AVE для юридичних осіб.

Економити на окулярах можна без шкоди здоров’ю

Здавалося б, зайвим є нагадування про те, що наші очі потребують неабиякої уваги, і купуючи неякісні лінзи чи базарні окуляри, ми власними руками та за власні гроші завдаємо подеколи непоправної шкоди здоров’ю. Однак бажання зекономити або інші фактори досі тримають «на плаву» як виробників «базарної» оптики, так і їхніх реалізаторів.

В УжНУ проаналізували якість знань студентів

За підсумками зимової екзаменаційної сесії 2012—2013 років в УжНУ підсумували показник якості знань, засвоєних студентами.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат