Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-25') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 2840, 20

А. Зелінський: «Собака боровся з риссю на рівних і врятував мені життя"

Антон Зелінський ще зовсім нещодавно очолював територіальне управління МНС у Закарпатській області. Його керівництво було знакове хоча би завдяки прозорості в роботі з пресою, відкритості до спілкування. Пан Зелінський особисто коментував виданню різні події, а сьогодні він розповідає про братів менших. Тим паче, домашні улюбленці зіграли в його житті значну роль.

Новорічна ніч. Хроніка подій

Незважаючи на те, що у Новорічну ніч як діти, так і дорослі очікують на диво, найчастіше стаються події дещо іншого характеру. Із року в рік на те саме диво не доводиться очікувати правоохоронцям і рятувальникам, які в Новий рік працюють у посиленому режимі.  

Губернатор вва­жає, що такого рівня траси, як на Красії, немає ніде в Україні  

Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида перевіряв гірськолижні траси гори Красія, на Великоберезнянщині. На гірськолижній базі цього року працює 18 інструкторів.

55 % Ужгородського Водоканалу перейде в офшор, а в місто повернеться засилля будок і кіосків

Затвердження проекту рішення «Про надання дозволів на укладення короткострокових договорів сервітутного користування земельними ділянками» було чи не найбільш скандальним на останньому в 2012 році пленарному засіданні сесії міської ради.

Хто є хто у назвах вулиць Ужгорода

На прохання читачів газети «РІО» ми публікуємо стислі довідки про те, хто саме «приховується» за назвами вулиць, провулків та площ нашого міста. Виявляється, чимало мешканців обласного центру і не здогадуються, ким саме були ті видатні люди, імена та прізвища яких прикрашають настінні таблички-покажчики Ужгорода. А чимало хто з городян навіть не вміє правильно вимовляти ці назви.

Наші в Комітетах. Балога — «регіонал»

У парламенті вляглися пристрасті. Ніхто ні­ко­му вже писки не б’є. Нардепи затвердили календарний план роботи на січень і роз’їхалися святкувати Новий рік. У січні депутати проведуть пленарні засідання лише 10 і 11 січня. Депутат від «Батьківщини» Сергій Сас вказав, що Рада з останнього засідання в січні в пленарному режимі не працюватиме 25 днів, до 5 лютого. «Невже в нашій економічній ситуації можна місяць не проводити пленарні засідання?», — запитав він. Одним словом, обранці себе особливо на напружують в роботі.

Уряд під президента

Президент Янукович призначив новий уряд. Очолити його знову довірили Азарову, однак цього разу функції його будуть виключно номінальними. Уряд сформовано під сім’ю. Більше того, президент відновив посаду міністра Кабінету Міністрів, яку отримала Олена Лукаш і саме вона координуватиме роботу уряду в потрібному руслі. Азарову Лукаш підкорятися не буде.

Апокаліптичний 2012-й

Подій у 2012-му, як і у попередні роки, не бракувало. Яких було більше, питання індивідуальне. Однак так уже склалося, що ставляться люди до високосного року з високою обережністю і пересторогою. Оглядаючись на високосний 2012-й, настає розуміння, що недарма...

Криза: чергові збитки чи нові можливості?

Криза змушує людей пристосовуватися до нових реалій, у деяких випадках дає можливість змінити професію на більш престижну. Нині з’являється дедалі більше людей, які проявляють себе у новій для нашої держави сфері діяльності — торгівлі на біржі або трейдингу.

Мирослав Дочинець вважає читачів найбільшою нагородою і радить   не шукати сенсу життя

Один із найпопулярніших письменників сучасності не застосовує надсучасних PR-технологій, його книги рекламують самі ж читачі. Шість тиражів «Вічника» і понад 300 тисяч примірників книги «Многії літа, благії літа» змусили заговорити про Мирослава Дочинця — письменника, журналіста, автора українських бестселерів — далеко за межами Закарпаття.

Колишні закар-патці написали книжку про наш край

Поглянути на Закарпаття більш ніж через 20 років життя за кордоном вирішили Георгій Чейка й Альберт Газда. З власних спогадів, побудованих на порівнян­ні з сучасністю, вони написали книжку «Закарпаття (Kár­pátalja)». Книжка на­писана угорською мовою і вийшла друком у май­с­терні-видавництві «Jószöveg».

У вересні закарпатці кинулися масово скуповувати долари

У 2012 році в області діяли 463 банківські установи, з яких один банк («КомІнвестБанк»), 4 філії та 458 відділень.

Донька закопала свою мати у городі, щоб не витрачатися на похорон

У селі Великі Лази на Ужгородщині листоноша днями принесла пенсію в оселю, де проживала 65-річна пенсіонерка. Однак 40-річна донька господині сказала, що її мати померла місяць тому, а її тіло вона закопала на городі за хатою, повідомляє СЗГ УМВС України в Закарпатській області.

Каськів планує Олімпіаду на закарпатських землях родичів

Основним власником ТОВ «Боржава резорт», на землях якої планується проведення Олімпіади—2022, є двоюрідний брат Владислава Каськіва — Олександр Матковський.

Таємниці ужгородського аеропорту

В обласному центрі триває тиха і таємна війна за 100 га землі під летовищем та правом розпоряджатися ділянками навколо нього.

Більшість заробляє лише на їжу.   Обрані — на комфорт

Представниця Інституту демографії та соціальних досліджень НАНУ Людмила Черенько заявила, що на сьогодні 42 % громадян України витрачають понад 60 % свого бюджету на продукти харчування. За її словами, згідно із міжнародними критеріями бідності, якщо сім’я понад 60 % свого бюджету витрачає на харчування, то вона вважається бідною.

Влада не знає, куди приткнути країну...

Час «Х» настав. Україна на межі банкрутства з зовнішнім боргом понад 130 млрд. доларів. У самостійному плаванні триматися буде неможливо. Влада поки заграє і з Євросоюзом, і з Росією. Вибір зробити важко, бо Євросоюз вимагає дотримуватися певних правил, які обмежать владу, що звикла до свавілля.

Мораторій на рекламу в Ужгороді... новій рекламі не перешкода

Відкрито ігноруючи мораторій на розміщення реклами в Ужгороді, виконком міської ради цього тижня ухвалив рішення про розмішення трьох рекламних носіїв розміром 3 м   на 6 м на фасаді готелю «Атлант», що розташований в історичній частині міста, і проти чого виступають громадські активісти.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат