Новини » РАТУША

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-19') and ((cat_id = '7')or('0' >= '7')) and ((is_nonpublished <> '1')or(7 = '13')) order by id desc LIMIT 40, 20

Як розвивати Ужгород

На сесії розглянули звіт про виконання Програми економічного і соціального розвитку Ужгородської міської територіальної громади за січень-вересень 2023 року.

Чи бути в Ужгороді вулицям Скунця, Чендея, Параджанова?

На листопадовій сесії Ужгородської міської ради депутати нарешті проголосували перейменування вулиці Антона Чехова на Шевченківського лауреата, уродженця Закарпаття Дмитра Кременя.

В Ужгороді збирають підписи проти будівництва 16-поверхівки у центрі міста

Багатоповерхівка буде розташована поруч з модерністським кварталом Малий Ґалаґов, забудова якого не перевищує 5 поверхів.

Де продаватимуть ялинки в Ужгороді

В Ужгороді визначили місця для торгівлі ялинками та новорічними прикрасами. Відповідно до розпорядження міського голови, триватиме така торгівля до 31 грудня.

Думати глобально – діяти локально

5 грудня відбувся   Бучанський Форум «Реформи. Децентралізація. Євроінтеграція». Участь у заході брали запрошені народні депутати України, представники органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх провідних асоціацій, міжнародних та вітчизняних організацій, експертної спільноти. Від Закарпаття у роботі форуму взяв участь депутат Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян.

В Ужгороді готуються відзначити 100-річчя Сергія Параджанова

В Україні на загальнодержавному рівні відзначатимуть 100 років від дня народження Сергій Параджанова (9 січня 2024 року), вірменина за походженням, який став культовим кінорежисером в епоху українського шістдесятництва. Міжнародне визнання прийшло до нього після екранізації 1964 року повісті Михайла Коцюбинського «Тіні забутих предків». Кажуть, його вітали з цією роботою світові кіномитці – італійці Фелліні та Антоніоні, японець Куросава, а польський режисер Анджей Вайда навіть став перед Параджановим на коліна й поцілував руку, дякуючи за цей шедевр.

Головну ялинку в Ужгороді відкрить 6 грудня

Головну ялинку в Ужгороді встановлять, як і минулоріч, за кошти меценатів – жодних коштів із міського бюджету не буде витрачено.

Тут не ламають систему – тут створюють можливості

З вересня цього року в Ужгороді, вперше розпочав свою роботу регіональний центр розвитку Української академії лідерства. У Програмі беруть участь 52 юнаків та дівчат віком від 16 до 20 років з 16 областей України.

Найменше серед обласних центрів на фінансування ЗСУ витратили в Ужгороді - 0 гривень

Forbes порівняв, скільки обласні центри витратили на фінансування ЗСУ, а скільки – на благоустрій. Виявилось, що 21 місто сумарно спрямували 3,8 млрд грн на потреби сил оборони. Водночас на благоустрій витратили 12,8 млрд грн.

Куди спрямовує кошти міська влада Ужгорода

Депутати Ужгородської міської ради під час першого пленарного засідання 47-ої сесії у четвер, 16 листопада, розглянули понад 30 важливих для міста питань, зокрема фінансового характеру.

Візит до міста-побратима Ужгорода – чеської Їглави

На запрошення Їглави – міста-побратима Ужгорода в Чехії – делегація у складі міського голови Богдана Андріїва, його заступників, депутатів Ужгородської міської ради, а також голови обласної ради Романа Сарая й депутата облради Володимира Чубірка відвідала адміністративний центр краю Височина, з яким Закарпаття співпрацює з 2008 року.

Влада Ужгорода вирішила витратити $800 тис. на ремонт пішохідного мосту

Влада Ужгорода вирішила витратити $800 тис. на ремонт пішохідного мосту

В Ужгороді відбувся благодійний півмарафон на підтримку Збройних Сил України

Команда Закарпатської ОВА не оминула увагою спортивний захід, який відбувся в Ужгороді, - повідомляє заступник голови ОВА Василь Іванчо.

В Ужгороді демонтують незаконні тимчасові споруди

Демонтувати самовільно встановлені тимчасові споруди та малі архітектурні форми, що знаходяться на землях територіальної громади Ужгород та розміщені без правовстановлюючих документів органу місцевого самоврядування – таке рішення підтримали на засіданні виконкому.

Яким став рік в Ужгороді для «ЯМаріуполь»

20 жовтня Центр «ЯМаріуполь» у м. Ужгороді відзначив річницю функціонування в обласному центрі Закарпаття. За словами його керівниці Галини Миролюбової, цей рік став часом потужної допомоги та підтримки з боку партнерів, місцевих мешканців, міжнародних організацій, самих маріупольців.

Як ужгородці можуть утеплити домівки

Днями Фонд енергоефективності України відновив прийняття заявок на участь у програмі «Енергодім». У зв’язку з повномасштабним вторгненням цей процес був призупинений на початку 2022 року.

10-класник з Ужгорода здобув золото Міжнародного інноваційного шоу INOVA, що проходив у Хорватії

10-класник Ужгородського ліцею №12 Андрій Михалко здобув золото Міжнародного інноваційного шоу   INOVA у хорватському Загребі за розробку мобільного мультивалютного криптогаманця із підтримкою NFC.

Дітей-сиріт із Закарпаття не хочуть повертати з Італії

Українські діти із Чинадіївського дитячого будинку на Закарпатті не можуть повернутися на батьківщину з Італії. Їх не хочуть віддавати італійські сім'ї.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат