Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-28') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 2420, 20

Міська влада   не переноситиме жіночі консультації на «БАМ»

...і проти паркування біля пологового за рахунок зеленої зони.

Балога вкрав   із ресторану ковбасу

Як повідомляє сайт УА-Репортер, цього тижня неприємною подією в житті песика Балоги, який поселився на території «АQVARIOPARK»у, стало те, що він вкрав палку ковбаси з ресторану поряд. Ось що розповів охоронець, який опікується Балогою.

На Закарпатті сади горять   від небезпечного збудника

Те, що найчастіше називають «рудою», може виявитися опіком плодових.

Дружба через шантаж

Путін ставить на Медведчука і розгорнув проти України інформаційну війну.

Незворотні зміни клімату   прогнозують Закарпаттю

Підтвердження цьому — природні аномалії, що вже сьогодні позначаються на життєдіяльності людини.

Новий салон мережі «Світ оптики» розпочав свою роботу з унікальних пропозицій

«Світ оптики — Прогрес» — новий магазин відомої вже мережі «Світ оптики».

Русини познайомилися зі слов’янським письмом на 125 років раніше за київських русичів

На певному етапі свого розвитку людство зрозуміло, що для фіксації мови, передачі та закріплення інформації потрібна знакова система, яка би дозволяла з допомогою графічних елементів закріплювати мову в часі й передавати її на відстань. Інакше кажучи, люди зрозуміли, що настала нагальна потреба придумати письмо. Вперше почали користуватися письмом жителі Єгипту та Месопотамії. Сталося це в кінці ІV — на початку ІІІ тисячоліття до н. е. Потім у середині ІІ тисячоліття до н. е. з’явилося китайське письмо, а в ХІІІ ст. до н. е. в Фінікії та Палестині — фінікійське письмо. У І тисячолітті до н. е. з’являється письмо і в древніх євреїв, а трохи пізніше (ІХ—Х ст. до н. е.) й у греків. У VІІ ст. до н. е. у Стародавньому Римі з’являється латинське письмо.

Дитину рік водили по ворожках, не годували, а потім привели до лікарів — із мінус 20 кг

Лікуванння діабету буде успішним, якщо не зволікати з його виявленням.

Чари слова в шатах пісні або враження від пісенника Юрія Шипа «Шиліякі співанки»

Передусім хочу наголосити, що збірка вибраних пісень Юрія Шипа «Шиліякі співанки» пропонується любителям слова та музики з нагоди 70-ліття з дня народження поета.

Подорож на 135 років назад

Закарпатець написав роман-містифікацію про рідне місто на перетині віків із гостросюжетними колізіями й відомими сучасниками.

Заслужений лікар Степан Біляк заявив, що на нього чинять тиск, тому він має намір звернутися до прав

Раду захисту прав пацієнтів та лікарів на Закарпатті має намір створити заслужений лікар України, кандидат медичних наук, протоієрей Степан Біляк. Про це він повідомив під час чергового засідання в Ужгородському прес-клубі.

«Для створення бази відпочинку   біля СК «Юність» потрібне бажання людей, що мають владу і кошти...»

Так вважають наша читачка Ольга Пономарьова з Ужгорода, а також чимало її однодумців. Ось що пані Ольга пише в листі до редакції. «Будь-який населений пункт стає привабливим для життя при наявності в ньому інженерних комунікацій, чистих вулиць і дворів, зелені, всього того, що створює комфорт для людської душі й очей.

Ужгород поверне свої фонтани? (фотофакт)

Принаймні така тенденція вже проглядається: з минулого тижня на пл. Поштовій відкопали, у прямому значенні, засипаний грунтом у 90-ті роки фонтан. А саме звільнили від грунту конструкцію, задуману при проектуванні пл. Поштової
для функціонування фонтана.

Справжнє літо — на воді, справжнє літо — в аквапарку! (ФОТОРЕПОРТАЖ)

З першого серпня ужгородці, які у спекотні літні дні таки знудилися за відпочинком на воді, отримали чудову нагоду «наздогнати» таку можливість ще цього літа.

Балогу прибрали

Як повідомляє сайт УА-Репортер, для песика Балоги, який поселився на території аквапарку в парку «Підзамковий», настали невеселі дні. Через те, що в четвер 1 серпня аквапарк було відкрито для відвідувачів, будку, в якій жив Балога, довелося перенести аж у самий закуток біля побутових приміщень.

Бaлогівці незаконно піаряться на проблемах закарпатців

Якщо людина підла, то вона підла у всьому. Якщо не вдасться самому відкусити з пирога, то підлі люди не дадуть кусати з цього пирога нікому. Пригадайте історію, коли клан Балог зарубав проект будівництва в Ужгороді аквапарку. Це був інвестиційний проект на 27 млн. євро. Чи могли Балоги допустити, щоб хтось, а не вони, міг будувати такий великий об’єкт? Звичайно, що ні, тому і зарубали, підло розширивши через обласну раду паркову зону до тих меж, де мав будуватися найбільший у Східній Європі аквапарк. І їм начхати, що ужгородці залишилися без можливості оздоровлюватися та відпочивати, а сам Ужгород без можливості суттєво поповнити бюджет.

Ми найгірші в СНД

Україна виявилася економічним аутсайдером СНД.

Огляд редакційної пошти

Редакція вдячна читачам за активність, за порушення актуальних тем і за небайдужість. Думка кожного закарпатця є вагомою, тим паче, якщо вона опублікована у пресі, адже на такі повідомлення реагують різні органи. Один із прикладів, коли на лист ужгородки про невиплату зарплатні підприємством відреагувала прокуратура області й вжила відповідні заходи. Відтак кожен лист може бути дієвим і, безумовно, суспільно важливим не лише для певних людей, а й для області загалом.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат