Новини

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-10-04') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 7640, 20

На Рахівщині висадили «дерева миру»

До міжнародного Дня Землі працівники ДП «Ясінянське ЛМГ» разом із школярами висадили «дерева миру. Працівники ДП «Ясінянське ЛМГ» разом із юннатами учнями Лазещинської філії Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру (ЗОЕНЦ) приєдналися до Всесвітньої соціально-екологічної ініціативи «Дерева Миру» (TREES OF PEACE), висадивши молоді дерева – символ життя і миру.

На Закарпатті на 43% зменшились незаконні рубки

За перший квартал поточного року в лісовому фонді підприємств Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства зафіксовано 43 випадки незаконних рубок загальною масою 169 кбм. сума збитків складає 1058,3 тис. грн. Про це під час засідання колегії, яка відбулась сьогодні, 23 квітня, заявив головний лісничий Закарпаття Ігор Коцур.

Повідомлено про підозру нападнику, який у Берегові вдарив ножем хірурга

Напад стався 20 квітня перед приватним будинком потерпілого. 71-річний чоловік отримав удар ножем у живіт.

Коли штучна назва «Родниківка» знову стане праслов’янським Ізвором?

Або ж чому не повернемо історичні назви своїм містам і селам?

Мамо, я в парламенті: Як закарпатські школярі Верховну Раду підкорювали.

Ця історія про здійснення мрії двадцяти закарпатських школярів розпочалася близько місяця тому, коли у соцмережах вперше з’явилася інформація про старт незвичного конкурсу, організованого ГО «Інститут сприяння розвитку громадянського суспільства» та народним депутатом України Робертом Горватом.

В Ужгороді понад 600 вулиць, провулків та площ і жодна не носить назву давніше, ніж 70 років

У четвер, на черговому засіданні сесії Ужгородської міськради депутати затвердили оновлений список усіх назв вулиць, провулків та площ.

Депутати «роздерибанили» землю колишнього «Ужгородприладу»

У четвер на сесії Ужгородської міської ради депутати розглядали ряд земельних питань, серед яких і, фактично, поділ території діючого заводу ПАТ «Модуль М» на 6 земельних ділянок: одна площею 7,2 га — заводу, а решта п’ять, площею майже 6,5 га, — 5-м приватним організаціям. Йдеться про гектари комунальної землі міста, яка залишилася заводу для його обслуговування ще з радянських часів, розташована неподалік гіпермаркету «Епіцентр» та Боздоського парку.

В Ужгороді стіни історичних будинків та нову плитку на набережній розписав вандал-наркодилер

Ужгородці були неприємно здивовані появі в історичній частині міста вандальних написів на будівлях чеської доби та новенькій плитці щойно відреставрованої алеї набережної Незалежності.

Вибір за нами

У неділю значною мірою вирішується доля країни. Все залежить від свідомості українців. Якщо вже влада підв’язана до посади президента в цій країні і все сходиться на цій посаді, то відповідальність дуже висока.

Міжнародний танцювальний фестиваль «Get2Groove» відбувся в Ужгороді

У минулі вихідні, 12-14 квітня у СК “Юність” в Ужгороді відбулася масштабна танцювальна подія «Get2Groove». Протягом трьох днів понад 70 колективів, а це півтори тисячі танцівників з Ужгорода, Івано-Франківська, Дніпра, Києва, Горішніх Плавнів, Вінниці, Рівного, Сум, Полтави, а також зі Словаччини, Угорщини, Польщі та Молдови демонстрували майстерність сучасного танцю.

Рахівська поліція розслідує факт погрози насильством прикордоннику

Слідчі Рахівського відділення поліції розпочали перевірку інциденту, що трапився сьогодні, 20 квітня уночі. На лінію «102» надійшло повідомлення про конфліктну ситуацію у селищі Ділове. Там прикордонним нарядом було зупинено автомобіль, екіпаж   якого, за орієнтуванням від румунських прикордонників, порушив правила перетину кордону.

Унікальну Анталовецьку поляну нищать «джипери»

Унікальну Анталовецьку поляну, яка вважається найвищим вулканом України і входить до природно-заповідного фонду України, руйнують «джипери». Там, де раніше цвіли червонокнижні квіти, зараз суцільні колії від колес позашляховиків.

На Берегівщині зафіксована масова загибель бджіл

Першими забили на сполох пасічники села Гать Берегівського району. За різними даними, тут всього за кілька днів загинуло від 30 до 50 % усіх бджіл.

Суд поновив на роботі викладача Ужгородського університету, звільненого за сцени розпусти в його кни

Напередодні Нового року в Ужгородському національному університеті стався скандал — було звільнено завкафедри історії України Романа Офіцинського.

Коли святити паски в Ужгороді у 2019 році у католицьких храмах (графік)

Графік Пасхальних Богослужінь та освячення пасок у католицьких храмах Ужгорода.

В Ужгороді зареєстрували петицію з вимогою заборонити забудову історичного ареалу міста

На сайті петицій Ужгородської міськради зареєстровано петицію "Про тимчасовий мораторій на забудову земельних ділянок та реконструкцію чи добудову об’єктів у межах історичного ареалу м. Ужгорода"

62-річного чоловіка, який убив свою дружину, примусово лікуватимуть

Пенсіонера, який через ревнощі вбив дружину, лікуватимуть у психіатричному закладі з суворим наглядом.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат