Закарпаття із робочим візитом відвідав Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

11.03.2024 17:01 ПОДІЇ

 

Спільно взяли участь у відкритті навчального курсу для тренерів-реабілітологів із різних куточків України, - повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький. - Його організували Громадська організація «Українське товариство фізичної та реабілітаційної медицини» та PROTEZ FOUNDATION, в межах міжурядової програми співпраці між міністерствами охорони здоров'я України та Франції.

Навчання триватиме 4 дні на базі сучасного Сервісного центру американського благодійного фонду PROTEZ FOUNDATION у місті Свалява. Лікарі, які беруть у ньому участь, після завершення курсу готуватимуть нових фахівців мультидисциплінарних команд у регіонах. Своїми знаннями та досвідом з ними ділитимуться найкращі спеціалісти сфери протезування та реабілітації Франції.

За попередніми підрахунками в Україні вже близько 140 тисяч осіб потребують протезування. Нам потрібні фахівці, які допоможуть постраждалим від війни українцям повернути свободу руху. Тому такі навчання – невід’ємний елемент розвитку сфери реабілітації загалом.

Віктор Ляшко подякував французьким партнерам за співпрацю, котрі вже має перші результати та перспективи для модернізації галузі охорони здоров’я України. Адже переконаний, що українська система реабілітації може і буде найкращою в Європі.

Дякуємо Міністерству охорони здоров’я та французьким партнерам за підтримку та міцну співпрацю, що наближає нашу країну до вступу в ЄС, адже дозволяє уніфікувати стандарти лікування у європейських державах та Україні.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат