Хмари над Гісемом

12.08.2023 10:42 ПОДІЇ

Найбільшою сенсацією тижня стали обшуки у коньячного барона Володимира Гісема. Депутат Ужгородської міськраді Віталій Глагола спочатку опублікував відео з Ужгородського коньячного заводу, на якому були співробітники СБУ, а потім той таки Глагола оприлюднив фото з обшуків. Було знайдено портрет Путіна та печатки російських підприємств.

Здавалося б, такий недоторканий червоний директор, який при всіх владах легко вирішував всі питання, опинився під тиском.

Чому ці обшуки можна назвати сенсаційними? Все просто. Преса вже неодноразово піднімала купу фактів про злодіяння коньячного барона. Але правоохоронці мовчали.

Найголовнішим питанням до правоохоронців було те: яким чином цей завод взагалі був вкрадений від колективу і опинився в руках Гісема. Кримінальні справи по цьому питанню відкривалися і потім раптово закривалися. І вже 12 років це підприємство перебуває на стадії ліквідації. При цьому, коньяк успішно продається і гроші всі йдуть в одну кишеню. Бо коньяк продається через Плодовоч, який належить Гісему.

Щоб було зрозуміло, що це за гроші, то варто подивитися на помпезний туркомплекс «Верховина» біля Невицького замку. На його будівництво пішли мільйони доларів. Це той самий комплекс, який перегородив вільний прохід до Невицького замку. А ще були кримінальні справи про незаконне захоплення цим комплексом земель громади, але ці справи, як і решта, які відкривалися проти коньячного барона, тихенько закривалися.

А чого варті скандали з рейдерськими захопленнями підприємств. Про скандал з «Ізумрудним» вже знає вся країна. Це коли Гісему потрібна була сировина для коньяку, то він вирішив внести свою долю в   статутний фонд підприємства «Ізумрудний», який виготовляв цю сировину. Цією долею стали внески доньки та зятя головної юристки Гісема Мерзи. А потім вже спрацювала репресивна машина, бо на той час Гісем вже був не головою соцпартії, а членом Партії регіонів. Зрештою, директора «Ізумрудного» кинули за грати, а потім він помер. А в Гісема було вдосталь сировини.

Ну і якщо Віталій Глагола каже про знайдений у Гісема портрет Путіна та печатки російських підприємств, то варто нагадати, що преса вже давно оприлюднювала фото, на якому Гісем на фоні портрету Путіна. Преса давно оприлюднювала інтерв’ю Гісема російським виданням, де він вихваляв російського диктатора і переконував, що росія вже перемогла у третій світовій війні. Але чомусь правоохоронні органи і на це не реагували. Як і не реагували на скани з російських реєстрів, де було зазначено, що Володимир Гісем є власником підприємства Сєвєрноє Сіяніє на Камчатці. І це не спільне підприємство із закордонним капіталом і таким чином випливало, що у Гісема має бути російське громадянство. Але наші правоохоронці і це ігнорували.

І ось зараз нарешті зарухалися. Почалися якісь дії. 50 членів колективу, від яких було вкрадено завод, написали відкритого листа правоохоронцям і просять до поточної справи повернути і ту справу, по якій розслідувалося, яким чином коньячний завод було вкрадено від колективу. «Просимо витребувати з архіву справу №12013070030001666, приєднати до матеріалів поточної справи і ретельно розслідувати, з'ясувати хто, і на якій підставі закрив настільки очевидну справу з особливо тяжкими злочинами», - йдеться в листі колективу СБУ.

Але насторожує інше. Правоохоронці знову мовчать. Жодного офіційного повідомлення. А в народі шепчуться: «Невже знову відкупиться?».

Коментарі :


19.01.2024 05:09 пп

Верхівка резидентури ФСБ на Закарпатті – Володимир Гісем, Іван Чубірко, Василь Вацко, Антон Чейпеш. Всі всі знають, але окрім Чубірка ніхто поки що не сидить(


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат