Новини » ПОЛІТИКА

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-26') and ((cat_id = '4')or('0' >= '4')) and ((is_nonpublished <> '1')or(4 = '13')) order by id desc LIMIT 80, 20

На чиїх руках кров

Нас знову бомбили ракетами. І знову були зруйновані об’єкти критичної інфраструктури. Ми лише почали звикати до того, що електропостачання не припиняється, але після бомбардувань знову можливі відключення електроенергії. Та найстрашніше те, що від ракетного нападу знову загинули українці.

Мер Будапешта відвідав Берегово, але відмовився їхати до Балоги в Мукачево

Берегово відвідав мер Будапешта Гергей Корачонь. Він зустрівся з мером Берегова Золтаном Бабяком та активом міста.

Балогу звинуватили у колаборації

Одіозний нардеп Віктор Балога, якого звинувачують у грі на користь росії, у 2017 році публічно закликав домовлятися з путіним, і віддати окупований Донбас. У своїх дописах у соцмережах він закликав провести референдуми та «відпустити» Донбас, який, на його думку, «ментально інший».

Влада Мукачева продовжує тиск на угорську громаду міста

Образа представників клану балог на угорців має параноїдальні ознаки.

Велика чистка

У нас війна. Більшість народу сприймає її як велику трагедію. Але є і ті, хто на війні наживається. Тобто, ми оголошуємо, що прагнемо інтегруватися в демократичні євроатлантичні структури і бути часткою цивілізованого світу, але натомість так і не змогли побороти совкові рудименти. Чиновники і далі крадуть. І крадуть у великих масштабах.

Депутата Закарпатської облради підозрюють у декларуванні недостовірної інформації

9 січня 2023 року НАБУ і САП повідомили про підозру депутату Закарпатської обласної ради у внесенні недостовірних даних до е-декларації за 2020 рік. Дії особи кваліфікували за ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ) - Декларування недостовірної інформації.

Обіцянки США

У той час, коли російський диктатор путін виступає перед своїми генералами і каже, що війна в Україні триватиме «до перемоги», наш президент Зеленський здійснив свій перший за час війни закордонний візит. Зеленський полетів до США.
Зустріч з президентом США Байденом. Виступ у Конгресі. Стало зрозуміло, що путін не дочекається своєї «перемоги». А дочекається суду в Гаазі за здійснені злочини.

Спільна заява угорців Закарпаття щодо прийнятого Верховною Радою Закону «Про нацменшини в Україні»

13 грудня 2022 року Верховна Рада за підтримки 324 депутатів прийняла у другому читанні Закон України “Про національні меншини (громади) України”.

Воювати там і тут

Мене рве на частини, коли читаю: от прийдуть хлопці з фронту, то вони швидко наведуть тут лад. «Хлопцям і дівчатам», які прийдуть з війни, точно буде не до того, щоб робити роботу, яку мали й повинні зробити ми. Вони прийдуть змученими, травмованими — у фізичному й психологічному сенсі. Прийдуть туди, де не всіх чекають чи дочекаються. Туди, де не всі будинки вціліли. Туди, де не всі друзі живі або на місці. Туди, де немає роботи й, відповідно, грошей.

Внесок українських жінок у наближення нашої перемоги – неоціненний

На цьому наголосила лідерка «Зе!Жінок» на Закарпатті, депутатка обласної ради від «Слуги Народу» Наталія Штефуца під час конгресу жіночого руху, який відбувся у Тернополі.

Б’ють зрадників

В Україні сталося сенсаційне затримання. У державній зраді запідозрили керівника знакового концерну «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва.

Для чого Балога зніс турула

Ми повідомляли про те, що влада Мукачева вирішила знести з обеліску в замку Паланок пам’ятник орлу-турулу.

Пам’ятник радянським воїнам біля словацького кордону демонтують

13 жовтня профільна комісія Закарпатської ОВА провела перевірку монумента поблизу словацького кордону в Ужгороді, що має офіційну назву «Пам’ятник радянським воїнам Україна — визволителям».

Знесло дах

Путіну знесло дах. Це вже остаточно. Сталося так, що на гордості росії та її фюрера — Кримському мосту — стався вибух. Бабахнуло потужно. Знесло навіть трохи проїжджої частини. Горіли залізничні вагони і загинуло три людини. Рух мостом було обмежено. Українці добре знають, яке значення для кремля має цей міст і давно хотіли, щоб його підірвали. І ось частково це сталося.

Путін чекає на Трампа

Ми йдемо в наступ. У нас багато жертв, але ми не зупиняємося. Лише на Херсонщині від початку жовтня нам вдалося звільнити понад 400 квадратних кілометрів своєї території. Ми очистили від орків Харківщину, звільнили частину Донеччини і почали наступ на Луганщині.

Контрнаступ

Російські пропагандисти продовжують переконувати своїх громадян, що так звана «спецоперація» триває за планом, нищаться українські військові та техніка, а Донбас скоро буде повністю під росією. Також рашисти терміново готують референдуми на захоплених територіях про входження цих територій до складу росії. Але чи дійсно все так райдужно для російських свинособак?

Чиновнику і депутату від олександрійської ОПЗЖ винесено підозру за напад на журналіста

Очільник фракції ОПЗЖ в Олександрійській міськраді (нині «призупиненої»), екс-керівник управління ЖКГ, екс-заступник мера Геннадій Лоцман отримав від Кіровоградської обласної прокуратури підозру в умисному заподіянні журналістові легких тілесних ушкоджень у зв’язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності (ч. 2 ст. 345-1 ККУ).

Кров за Незалежність

Усі чекали дату 24 серпня із певним острахом. Як можна святкувати День Незалежності в умовах війни. Зрозуміло, що ніяких гулянь і феєрверків. Жодних пафосних парадів. Хоча ні. Парад ми провели. На Хрещатику в Києві людям показали десятки одиниць знищеної військової техніки російських загарбників. Російські фашисти хотіли пройтися парадом по Києву вже на третій день війни. Але натомість ми захищаємося вже пів року, а парад знищеної техніки окупантів лише показував нашу незламність.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат