Велика чистка

29.01.2023 14:04 ПОЛІТИКА

У нас війна. Більшість народу сприймає її як велику трагедію. Але є і ті, хто на війні наживається. Тобто, ми оголошуємо, що прагнемо інтегруватися в демократичні євроатлантичні структури і бути часткою цивілізованого світу, але натомість так і не змогли побороти совкові рудименти. Чиновники і далі крадуть. І крадуть у великих масштабах.

Цей тиждень показав суть нашої чиновницької орди. Чого вартий скандал із хабарем у 400 тисяч доларів екс-першому заступнику міністра інфраструктури Василю Лозинському. Мова йшла про закупівлю влітку 2022 року пересувних котелень. На це уряд виділив 1,4 млрд. грн. Як виявилося, була домовленість із підприємцем, який продавав котельні, про завищення цін. За це і було отримано хабар.

А потім ми дізналися про ще один гучний скандал — закупівля Міністерством оборони продуктів харчування для воїнів. Журналіст і засновник проєкту «Наші гроші» Юрій Ніколов, порівняв ціни на продукти в угоді Міністерства оборони з цінами у мережі магазинів «Сільпо» в одному зі спальних районів Києва. На найпопулярніші продукти вони виявилися вищими вдвічі-втричі. Так, приміром, на яйця була вказана ціна 17 грн. за штуку. Тоді як роздрібна ціна в супермаркетах зараз близько 7 грн. за штуку. Картоплю замовляли по 22 грн. за кілограм, тоді як ціна у роздрібних магазинах — 8—9 грн.

Як пише газета, нинішній контракт розміром на 13 мільярдів міноборони уклало з ТОВ «Актив компані».

Міністр оборони Олексій Рєзніков почав виправдовуватися, мовляв, у контракті ціни вказані не зовсім коректно. Але журналіст показав ціни закупівлі тих-таки продуктів Державною прикордонною службою і там ціни значно нижчі. Бо прикордонники закуповували продукти без корупційної складової.

Як мав реагувати на такі корупційні дії чиновників сам президент? Відправити весь уряд у відставку. Зеленський таки зробив чистку, але головні посадові особи залишилися у своїх кріслах.

Зеленський звільнив заступника голови офісу президента України Кирила Тимошенка, але ні Єрмак, ні Татаров звільнені не були. Звільнено також було заступника генпрокурора Олексія Симоненка. Його відставка пов’язана з поїздкою в Іспанію на відпочинок, яка набула розголосу. За таке можна було розганяти всю Генпрокуратуру, але це також зроблено не було. Через скандал із закупівлями харчів для військових із посади заступника міністра оборони пішов В’ячеслав Шаповалов, але Рєзніков залишився у своєму кріслі.

Складається враження, що президент намагається позбутися баласту корупційних скандалів останніх місяців. Насправді ж, це лише «показуха». Цілком зрозуміло, що заступники міністрів нічого самі (без відома самих міністрів) не могли би зробити. Але це вже нікого не хвилює.

Як ці корупційні скандали можуть вплинути на рішення наших закордонних партнерів? Дуже просто — у них може увірватися терпець і ми залишимося наодинці з ворогом.

А от США дали вже нам стільки допомоги, що з нас не злізуть. Саме тому до України приїжджає американський «ревізор» і нам доведеться прозвітуватися за кожен американський долар допомоги.

«Мільярди доларів усього світу, що ідуть в Україну для допомоги у війні з росією, РОЗКРАДАЮТЬСЯ. І президент (уперше за три роки) ніби й реагує. Але звільняє «шушеру». Їх шефів не чіпає. НІКОГО не арештовує. І НІЯКИХ грошей не повертає…

США, з повною недовірою до ВСІЄЇ української влади, надіслало групу силовиків-контролерів із мін’юсту США та ФБР. Звісно, з телефоном «гарячої лінії».

Корупціонерів України судитимуть за Законами США і одягатимуть кайданки прямо в Україні з подальшою екстрадицією і судом у США.

БРАВО, ВЕЛИКА І МОГУТНЯ АМЕРИКО. Наша наволоч довго мріяла переїхати до США. НАЗАВЖДИ. Тепер їх мрія здійсниться. З безкоштовним авіаквитком», — написав із цього приводу на своїй сторінці у Facebook політик Сергій Ратушняк.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат