Обіцянки США

25.12.2022 13:15 ПОЛІТИКА

У той час, коли російський диктатор путін виступає перед своїми генералами і каже, що війна в Україні триватиме «до перемоги», наш президент Зеленський здійснив свій перший за час війни закордонний візит. Зеленський полетів до США.
Зустріч з президентом США Байденом. Виступ у Конгресі. Стало зрозуміло, що путін не дочекається своєї «перемоги». А дочекається суду в Гаазі за здійснені злочини.


Ось лише тези з цього візиту, щоб стало зрозуміло, яку потужну підтримку ми матимемо.

Джо Байден:

«США і союзники будуть давати Україні те, чого вона потребує, щоб бути в змозі захищати себе».

«Путін не має наміру припиняти цю жорстоку війну...але цей хлопець програє. І Сполучені Штати зобов'язалися забезпечити, аби мужній український народ був спроможний продовжувати обороняти свою країну від російської агресії стільки, скільки це буде необхідно»

«Понад 50 держав зобов’язались передати майже 2000 одиниць танків та іншої військової техніки, понад 800 артилерійських систем, понад два мільйони артилерійських снарядів і понад 50 сучасних реактивних систем залпового вогню… Разом ми надали мільярди доларів фінансової підтримки»

«Безпекова та гуманітарна допомога становить 2,2 мільярда доларів «додаткової підтримки українського народу».

Володимир Зеленський:

«Головне питання всіх моїх переговорів сьогодні це зміцнення України, це наступний рік і наш рух до перемоги у війні за незалежність. Є чудові новини, з якими я повертаюся додому. Президент Байден сьогодні оголосив про новий пакет військової допомоги Україні обсягом 1 млрд 800 мільйонів доларів. Найсильнішим елементом цього пакету є комплекс Patriot – це те, що суттєво посилить нашу протиповітряну оборону. Це є «важливим кроком у створенні повітряного щита».

«Україна ніколи не просила американських солдатів воювати на нашій землі замість нас. Запевняю вас, що українські солдати здатні самі чудово керувати американськими танками та літаками».

«Звучить і звучатиме питання про протидію російському терору і відновлення зруйнованої інфраструктури, передусім – енергетики. Ми «повинні пройти цю зиму. Маємо захистити наших людей»

«Україна досягне абсолютної перемоги. Україна жива і сильна».

І, нарешті, була ще одна фраза від Зеленського:   «Ваші гроші – це не благодійність. Це інвестиції у глобальну безпеку і демократію, якими ми розпоряджаємося найбільш відповідально».

І ця фраза для американців є дуже важливою. Бо у США вже не можуть більше терпіти нашу корупцію. Адже навіть під час війни олігархи продовжують наживатися, а чиновники піднімають собі зарплати у той час, коли народ ледве виживає.

Гроші нам, звичайно ж, дадуть. Але ці гроші будуть під контролем. Зеленський повинен це розуміти. Так, Зеленському аплодували стоячи в Конгресі США, але так само аплодували у цьому Конгресі Ющенку після Помаранчевої революції та Порошенку після Революції Гідності. Але ці президенти не змогли подолати тотальну корупцію в країні і не змогли поставити на місце олігархів. Чи може це зробити Зеленський? Є сумніви…

Коментарі :


22.01.2023 08:41 Емерих

Зможе, але корупцію кожен має подолати сам в собі для общого блага, для країни


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат