Влада Мукачева продовжує тиск на угорську громаду міста

29.01.2023 14:11 ПОЛІТИКА

Образа представників клану балог на угорців має параноїдальні ознаки.

Мукачівський клан продовжує боротьбу з угорцями. Ми розповідали про те, що влада Мукачева вирішила зняти з обеліска в Мукачівському замку Паланок пам’ятник з птахом турулом. Турула зняли дуже швидко. Настільки швидко, що буквально вирвали турула, і на обеліску залишилися лише його лапи з мечем.

При цьому, турул не є державним символом для угорців, а виключно національним. Тобто, такі дії клану балог образили і тих угорців, які наразі на фронті захищають Україну від російських окупантів.

Але мукачівські параноїки не зупиняються і продовжують тиск. Без будь-яких причин було звільнено директора третьої угорської школи імені Ракоці в Мукачеві Іштвана Шінка. Зняли і керівника Будинку культури в Дерцені Валерію Королович, яка очолює заклад 18 років. Почали знімати дублюючі таблички з написами угорською мовою. Знімають і прапори, хоча вони є не державними, бо на державному прапорі Угорщини повинен бути герб, а виключно національними.

Закарпаття гордилося футбольною академією, яка була побудована в Дерцені. Тут навчаються футболу діти різних національностей. Це найкраща футбольна академія в Україні і була вона побудована абсолютно за кошти Угорщини. Дерцен у зоні Мукачівської ОТГ, тому клан балог заліз і сюди. Наразі було демонтовано табличку, яка вказувала, що академія є подарунком Закарпаттю від Угорщини.

Словом, параноя цілком очевидна. І все через те, що угорці відмовили балогам у входженні до коаліції в радах. Зокрема, КМКС не хоче бути разом із фракцією партії балоги навіть у Мукачівській міськраді. Фракцію КМКС у Мукачівській раді очолює саме директор Іштван Шінк. Тому це очевидна помста.

Більше того, Уповноважена прем’єр-міністра Угорщини Каталін Сілі була в Мукачеві і мала намір понести квіти до Мукачівського замку, який тісно пов’язаний з історією Угорщини, але мукачівська влада просто не дозволила їй це зробити.

Дивно тільки, чому самодурство клану балог не викликає хоч якоїсь реакції у влади Закарпаття та центральної влади у Києві. Адже стосунки з Угорщиною у нас наразі і так дуже напружені. Для чого підливати масла у вогонь?

Степан Форкош для Prozak.info

Післямова.
ЗМІ повідомляють про те, що помста клану балог угорцям пов’язана не лише з політичних мотивів, але й через те, що нещодавно балогам заборонили в’їзд до країн Шенгенської зони.

Коментарі :


29.01.2023 15:23 іван

Чому нарешті влада не дасть правову оцінку паскудам, вихідцям із Завидова - клану балог, які давно мріють стати господарями Закарпаття?


29.01.2023 15:19 іван

Чому нарешті влада не дасть правову оцінку цій завидівській паскуді - клану балог.


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат