Новини » ЗДОРОВ'Я

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-28') and ((cat_id = '10')or('0' >= '10')) and ((is_nonpublished <> '1')or(10 = '13')) order by id desc LIMIT 320, 20

Ужгородські студенти роздяглися біля річки вдруге – на камеру (ВІДЕО)

Ті студенти кафедри фізичної реабілітації УжНУ, які минулого тижня так і не відважилися зануритися в крижану воду, цього тижня відкрили сезон моржування.

Ще у кінці листопада на Холмовецькій горі збирали хурму

Нині в урочищі Холмовецька гора, що поблизу Виноградова, можна побачити майже 2 десятки сортів хурми, серед яких однакових за формою та смаком немає.

Рис із хробаками продають в Ужгородській “Барві”

Неприємну знахідку виявив днями ужгородець Олександр Роман, повернувшись додому із купленим у магазині рисом. Крупу він придбав у супермаркеті “Барва” по вулиці Гагаріна

Як правильно ходити, коли надворі ожеледиця (ПОРАДИ)

Настала зима, мабуть, найкраща пора року.   Насолоджуватися її красотами іноді заважають дороги та тротуари, що перетворюються у морозну погоду у суцільну ковзанку. Тому варто поговорити про те, як поводитися під час ожеледиці, щоб не потрапити до травмпункту.

9 закарпатців захворіли на менінгококову інфекцію у 2015 році

Щорічно серед населення Закарпатської області реєструються випадки менінгококової   інфекції. На жаль, для дітей раннього віку, при несвоєчасному зверненні за медичною допомогою, це захворювання закінчується смертельно.

Восени дітей найкраще годувати кашами, молочкою, овочами і фруктами (КОМЕНТАР)

В Україну прийшло суттєве похолодання та сильний вітер. Саме у цей період діти починають хворіти на   різноманітні віруси, застуди та хвороби. Лікарі запевняють,що найкращий час для зміцнення імунітету дитини – це осінь.

У Закарпатті буде школа діабету, а також мірятимуть рівень цукру      

У рамках   тижня присвяченого Всесвітньому дню діабету, що відзначатиметься 14 листопада.

Похилий вік – не вирок

1 жовтня у всьому світі відзначаютьМіжнародний день людей похилого віку.   У нашій державі ця подія, як і в минулі роки, пройде непомітно, без   будь-яких   урочистостей. Однак не слід забувати, що похилий вік та старість – це не просто роки, це батьки, бабусі та дідусі, це люди, які будували нашу країну, вчили молодь, захищали країну, Похилий вік – не вирокпрацювали, вирощували хліб і все до хліба.                                                                            

Кому потрібен поліомієліт   на Закарпатті?

Другий тиждень в Україні триває паніка через спалах поліомієліту на Закарпатті. Жахлива недуга, яку вже давно подолали розвинуті країни, може сягнути у нас епідемії через низький рівень вакцинації. Принаймні такі невтішні прогнози дає Міністерство охорони здоров’я, яке першим розповсюдило інформацію про поліомієліт на Закарпатті.

Лихо у склянці води

Усі знають, вода в житті кожного займає одне з найважливіших місць. Вода потрібна для задоволення фізіологічних потреб, її потрібно випивати щодоби щонайменше 2 літра. А гігієнічні потреби вимагають ще більшої кількості води. Одне слово, без води життя неможливе.

Чи є поліомієліт на Закарпатті?

Інформацію про спалах поліомієліту в області спростували начальник головного управління Держсанепідемслужби у Закарпатській області Володимир Маркович та головний лікар обласної клінічної інфекційної лікарні Михайло Поляк наступного дня після заяви міністра охорони здоров’я Олександра Квіташвілі про епідемію поліомієліту на Закарпатті.

Гострий в’ялий параліч виявили у двох закарпатських дітей

На Закарпатті не зафіксовано жодного випадку поліомієліту.
Про це начальник головного управління Держсанепідслужби в Закарпатській області Володимир Маркович заявив у середу, 2 вересня, під час брифінгу в прес-центрі ОДА.

8 правил здорового школяра від закарпатських експертів

Після літніх канікул імунітет у дітей міцний. Вони багато часу проводили на вулиці , їли корисну їжу, овочі і фрукти , їздили відпочивати. Але перевтома , адаптація до нового графіка і розпорядку дня можуть послабити дитячий організм.

На Закарпатті медики виїжджають за кордон: з Берегівської лікарні за рік звільнилося 86 працівників

Закарпатські лікарі і раніше виїжджали працювати за кордон. У першу чергу до сусідніх країн - в Угорщину та Словаччину, адже тут не мали проблем із знанням мови.

Продукти, які варто їсти у спеку (ІНФОГРАФІКА)

У спекотні літні місяці здоров’ю будь-якої людини загрожує зневоднення. Перша його ознака – спрага – з’являється у разі втрати води, що становить 2% маси тіла (при 70 кг ваги – приблизно 1,5 л).

Шістьох закарпатських контрабандистів відправили військкомат

Біля Чопа затримали шістьох контрабандистів. Усі відправлені у військкомат для мобілізації.

377 випадків вірусного гепатиту зареєстрували у Закарпатті

28 липня - Всесвітній день боротьби з гепатитом.

У Закарпатті пройде тиждень підтримки годування грудьми

У четвер, 30 липня о 10.00 в прес-центрі Обласного Центру здоров’я (пл. Театральна, 6) відбудеться брифінг для журналістів присвячений Всесвітньому тижню підтримки грудного вигодовування.

Хворим закарпатцям допомагатиме влада

В Ужгородському прес-клубі відбудеться прес-конференція головного медика Закарпаття.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат